Οι ξένες γλώσσες-διαβατήριο για τις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής

της Ανδριάνας Μισυρλή

Οι σύγχρονες συνθήκες στην ελληνική κοινωνία οδηγούν όλο και περισσότερους νέους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε χώρες του εξωτερικού. Η άριστη γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί ισχυρό προσόν και διαβατήριο στα χέρια όσων αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να κυνηγήσουν την τύχη τους έξω. Το κυνήγι αυτό μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως καρποφόρο, αν σταθμεύσεις σε χώρες που έχουν αναδειχθεί ως οι κορυφαίες στον κόσμο, όσον αφορά το βιοτικό  επίπεδο, την οικονομική ανάπτυξη και την ισχύ που επιδεικνύουν  στον παγκόσμιο χάρτη.

Οι δέκα χώρες που αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για να περάσεις τη ζωή σου -με βάση την έρευνα του U.S. News & World Report για το 2018– είναι με αύξουσα σειρά, η Ολλανδία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Ελβετία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Κατά συνέπεια, οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα συγκεκριμένα κράτη αποτελούν τους «βασιλιάδες» της διεθνούς σκακιέρας και η κατάκτηση τους αποτελεί κίνηση ματ για την εξασφάλιση ενός ευοίωνου μέλλοντος! Οι γλώσσες αυτές είναι:

Αγγλικά

Η πρώτη γλώσσα στη λίστα δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι η ξένη γλώσσα με την οποία ερχόμαστε σε επαφή από παιδιά, ενώ αποτελεί τη «μητέρα» γλώσσα του διαδικτύου και  της τεχνολογίας. Η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται επισήμως από τους οικονομικοπολιτικούς κολοσσούς της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Αυτό σημαίνει, ότι είναι μια γλώσσα, που διευρύνει τις επιλογές σου και αποτελεί οπλοστάσιο για την προσαρμογή σου στον παγκόσμιο χάρτη.

Γερμανικά

Τα Γερμανικά είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται σε χώρες με τεράστια οικονομική σημασία, όπως η Γερμανία και η Ελβετία. Αυτή η «βαριά»  στο άκουσμα γλώσσα μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο της εγκατάστασής σου σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά προπύργια του κόσμου.

Ιαπωνικά

Η εκμάθηση των Ιαπωνικών μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία κίνηση, εάν επιθυμείς να εγκατασταθείς σε μια από τις υπερδυνάμεις της Ανατολής, την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες είναι πρωτοπόροι στον κόσμο των νέων τεχνολογιών και έχουν καταφέρει να βιώσουν ένα οικονομικό θαύμα, με την πελώρια αγορά τους και τις υπερσύγχρονες επιχειρήσεις τους να πρωταγωνιστούν στο διεθνή χώρο.

Γαλλικά

Η Γαλλία αποτελεί μια από τις ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, αντανακλώντας το οικονομικοπολιτικό και πολιτιστικό της γόητρο σε όλο τον πλανήτη. Τα Γαλλικά, η γλώσσα του έρωτα, είναι η κατάλληλη επένδυση, για να κατοικήσεις σε μία από τις πιο ρομαντικές και ιστορικές χώρες του κόσμου.

Ολλανδικά

Η Ολλανδία αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα διαθέτει ένα σύστημα απόλυτης ευταξίας και υψηλής λειτουργικότητας. Η Ολλανδική γλώσσα θα σε βοηθήσει να εναρμονιστείς ομαλά σε μια από τις πιο οργανωμένες χώρες του κόσμου.

Σουηδικά

Η Σουηδία για πολλούς λόγους  θεωρείται ως χώρα «πρότυπο», αφού διακρίνεται για την ποιότητα του περιβάλλοντος, την κοινωνική προστασία, τον εργασιακό κλάδο και φυσικά το ανώτατο εκπαιδευτικό της σύστημα. Τα Σουηδικά, συνεπώς, είναι ο δρόμος για έναν ήρεμο και ποιοτικό τρόπο ζωής στη σκανδιναβική χώρα.

Ωστόσο, πρέπει να αναλογιστούμε, ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν περιορίζεται μόνο σε λόγους χρησιμοθηρικούς, ούτε συνιστά αποκλειστικά μέσο ανταγωνισμού και επικράτησης προς τον συνάνθρωπό μας. Μέσα από μια γλώσσα διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, αφουγκραζόμαστε νέες κουλτούρες και πολιτισμούς και γεφυρώνουμε το πολιτισμικό χάσμα με ανθρώπους, με τους οποίους δε θα είχαμε ίσως την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε διαφορετικά.  Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να αντιλαμβανόμαστε την κατάκτηση μιας γλώσσας, όχι μόνο ως όπλο για την επικράτηση στη διεθνή αρένα, αλλά και σαν αφορμή για εξερεύνηση νέων κόσμων, διαφορετικών από τον δικό μας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!