Μεταπτυχιακά στο Μονακό: Πλήρης Οδηγός

της Γιώτας Διαμαντή

Εισαγωγικά: Η ζωή στο Μονακό

Το Μονακό είναι μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής και είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με περίπου 40.000 πληθυσμό. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Γάλλοι, οι υπόλοιποι είναι Ιταλοί, Αμερικάνοι και μόνο το 20% είναι ντόπιοι. Το Μονακό είναι πολύ γνωστό για τα τυχερά παιχνίδια, τον τουρισμό, την πολυτελή ζωή και τη Formula One. Ο καιρός είναι ήπιος σχεδόν όλο το χρόνο και η επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά αλλά και τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως.

Κόστος ζωής, βιοτικό επίπεδο και δίδακτρα

Το κόστος ζωής στο Μονακό είναι πολύ υψηλό. Για παράδειγμα, το ενοίκιο για διαμερίσματα είναι περίπου 85% υψηλότερο από ότι στο Παρίσι και 76% υψηλότερο σε σύγκριση με το Λονδίνο. Αντίστοιχα το βιοτικό επίπεδο είναι εξίσου υψηλό, όπως και τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια του Μονακό είναι, επίσης, αρκετά υψηλά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, τα δίδακτρα ποικίλλουν ανάλογα με το τμήμα, το πρόγραμμα και με το αν ο φοιτητής είναι ευρωπαίος ή όχι. Κατά μέσο όρο, ξεκινούν από περίπου €8000 ανά ακαδημαϊκό έτος. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Μονακό χρεώνει κατά μέσο όρο περίπου     €10.500 ανά έτος για προπτυχιακά μαθήματα, 21.000€ έως 38.000€ για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και περίπου 45.000 € για τα διδακτορικά.

Μεταπτυχιακά στο Μονακό: Γιατί να επιλέξει κανείς το Μονακό για σπουδές

Η χώρα φημίζεται για την τουριστική βιομηχανία και τις σπουδές θαλάσσιας ζωής, για αυτό το λόγο διαθέτει τα καλύτερα στον κόσμο προγράμματα τουρισμού και MBA.

Στο Μονακό υπάρχει μόνο ένα πανεπιστήμιο, δηλαδή το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Μονακό – International University of Monaco (IUM) και ένα κολλέγιο είναι γνωστό ως Charles III College, Μονακό. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Μονακό είναι το κορυφαίο τριτοβάθμιο ίδρυμα στο Μονακό. Προσφέρει μαθήματα και προγράμματα που οδηγούν σε επίσημα αναγνωρισμένους τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως πτυχία πανεπιστημίου, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα στις επιχειρήσεις, τα οικονομικά, τη διαχείριση πλούτου και το διεθνές εμπόριο. Όλα τα μαθ”Η χώρα φημίζεται για την τουριστική βιομηχανία και τις σπουδές θαλάσσιας ζωής, για αυτό το λόγο διαθέτει τα καλύτερα στον κόσμο προγράμματα τουρισμού και MBA.ήματα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα και το πανεπιστήμιο είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για το εξαιρετικό του πρόγραμμα MBA και είναι γνωστό για επιχειρηματικά μαθήματα.  Το ιδιαίτερο στοιχείο στο πανεπιστήμιο αυτό είναι ότι χωρίζει τους φοιτητές σε μικρές ομάδες έτσι ώστε να λαμβάνουν εξατομικευμένη προσοχή και ακαδημαϊκή βοήθεια. Το μαθητικό σώμα αποτελείται συνήθως από 70 εθνικότητες οπότε η πολυπολιτισμικότητα και ο πλουραλισμός των ιδεών είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό στοιχείο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στο Μονακό κάντε κλικ εδώ.

Διάβασε εδώ: Πανεπιστήμιο του Μονακό που αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Μεταπτυχιακά στο Μονακό

Φοιτητική βίζα και επιπλέον έγγραφα

Για να πάρετε μια φοιτητική βίζα για να ζήσετε στο Μονακό, πρέπει να πάτε στο «ηλεκτρονική πύλη εφαρμογής θεωρήσεων» και να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται. Αφού συμπληρώσετε το έντυπο και ετοιμάσετε το φάκελο με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, το υποβάλετε σε οποιαδήποτε γαλλική πρεσβεία που βρίσκεται κοντά σας. Επιπλέον πληροφορίες για τη visa μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη σελίδα.

Τέλος, λάβετε υπόψη ότι όλοι οι διεθνείς φοιτητές πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση διαμονής όταν φτάσουν στο Μονακό. Η θεώρηση διαμονής μπορεί να ληφθεί από το Αστυνομικό Κέντρο στο Μονακό. Στο Αστυνομικό Κέντρο, ζητήστε έναν επίσημο φάκελο και μια ημερομηνία για να συναντήσετε τον επιθεωρητή θεωρήσεων που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία απόκτησης της θεώρησης διαμονής σας.

Για σίγουρη επιτυχία στην αίτησή σου και για μεθοδευμένη και έμπειρη καθοδήγηση, μπορείς να απευθυνθείς στο careerandstudies.gr

Σίγουρα, χρειάζεσαι και όλη την απαραίτητη γνώση για τις ευκαιρίες υποτροφιών για να πραγματοποιήσεις τα ακαδημαϊκά όνειρά σου: