Μεταπτυχιακά στις Επιστήμες Υγείας στην Ελλάδα

Της Νάντιας Μορφωνιού

Μεταπτυχιακά στις Επιστήμες Υγείας: Εισαγωγικές Πληροφορίες

μεταπτυχιακά στις επιστήμες υγείαςΤα Μεταπτυχιακά στις Επιστήμες Υγείας αποτελούν έναν από τους πιο περίπλοκους κλάδους, καθώς περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων, στα οποία οι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών μπορούν να αιτηθούν παρακολούθησης. Οι τιμές των μεταπτυχιακών αυτών ξεκινάνε από μηδενική βάση σε ελάχιστα προγράμματα, αγγίζοντας ακόμα και τα 7.500€. Οι απόφοιτοι σχολών συναφών με το ιατρικό επάγγελμα δε στερούνται τη δυνατότητα συμμετοχής σε κάποια από τα προγράμματα αυτά, καθώς ειδικά τα διατμηματικά ή τα διαπανεπιστημιακά (ενδό και έξω ελλαδικά) δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής σε άτομα με πτυχίο Ψυχολογίας, Νομικών, ή ακόμα και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Για την εισαγωγή σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτής της κατηγορίας, συνήθως απαιτείται η προηγούμενη επιτυχής γραπτή εξέταση σε μαθήματα συναφή με το αντικείμενό του και πολλές φορές προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας και, σε ορισμένα, η καλή γνώση χρήσης υπολογιστών απαιτούν βασικά προαπαιτούμενα, ενώ ο βαθμός του πτυχίου και η κατοχή από μίας έως τριών συστατικών επιστολών από καθηγητές αποτελούν ισχυρό, αν όχι αναγκαίο εφόδιο για την αίτηση κάποιου σε αυτά. Για πληρέστερη αξιολόγηση, βέβαια, απαιτείται πάντα μια προφορική συνέντευξη του υποψηφίου. Η παρακολούθηση γίνεται με ατομική παρουσία στην πλειοψηφία των προγραμμάτων και κυμαίνεται από 2 έως 8 εξάμηνα, αλλά υπάρχουν και κάποια που δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές για online εξ αποστάσεως παρακολούθηση ή και για μερική παρακολούθηση με την παράλληλη χρονική επέκταση της διάρκειας φοίτησης. Η φοίτηση ολοκληρώνεται με την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο τελευταίο συνήθως εξάμηνο σπουδών. Τέλος, τα πανεπιστήμια χορηγούν στις ιστοσελίδες τους τη δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών που απευθύνονται σε όσους παρακολουθούν τα προγράμματά τους.

Μεταπτυχιακά στις Επιστήμες Υγείας: Τα επιμέρους μεταπτυχιακά προγράμματα

Δείτε τα μεταπτυχιακά προγράμματα στον κλάδο υγείας που σας ενδιαφέρει:

Μεταπτυχιακά στην Ιατρική

Μεταπτυχιακα στην Οδοντιατρική

Μεταπτυχιακά στη Νοσηλευτική

Μεταπτυχιακά στην Κτηνιατρική

Μεταπτυχιακά στην Ψυχιατρική

Μεταπτυχιακά στην Ψυχολογία

Μεταπτυχιακά στη Φαρμακευτική

Για περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα, δείτε εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.