Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου;

του Γιάννη Αναστασίου

Όπως και κάθε μήνα, έτσι και  ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, μας υποδέχεται με έναν αριθμό events και σεμιναρίων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στη καινοτομία. Απευθυνόμενα σε φοιτητές, ανέργους, αλλά και ήδη απασχολούμενους στον τομέα των επιχειρήσεων σκοπεύουν να παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια, καθώς και γνώσεις στους συμμετέχοντες, ώστε να εισαχθούν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν στο χώρο εργασίας.

Ας δούμε συνοπτικά ορισμένα από αυτά και φυσικά τους λόγους που κάποιος αξίζει να συμμετέχει. 

Κύκλος Σεμιναρίων «Βιώσιμη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Με βάση το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία του δήμου Αθηναίων», το κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας Solidarity Mission, με δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεκινάει νέα τμήματα για τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων Βιώσιμης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Με συνολική διάρκεια 32 ωρών, οι συμμετέχοντες θα εισηχθούν σε θεματικές ενότητες που αφορούν την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τον Κοινωνικό Αντίκτυπο, την Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Ιδέας, Επιχειρηματικού Μοντέλου, τομείς όπως Marketing, Νομικό Πλαίσιο, Χρηματοδότηση, καθώς και ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας Κοινωνικού Επιχειρηματία.

Γιατί να συμμετέχω: Αφενός, όσοι λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με έννοιες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και να γνωρίσουν επιτυχημένα παραδείγματα τέτοιων επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αφετέρου, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου τα άτομα θα είναι σε θέση να καταρτίσουν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο βιώσιμης κοινωνικής επιχείρησης. Να τονιστεί πως η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται ωστόσο, προεγγραφή.

Λεπτομέρειες: http://solidaritymission.org/νοέμβριος-2017-κύκλος-σεμιναρίων-βιώσι/

ΚΑΛΟ – Athens Expo ’17

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνει από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ΚΑΛΟ – ATHENS EXPO ’17, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Με συμμετοχή περισσότερων από 130 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμών Εργαζομένων, Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας, η Έκθεση στοχεύει στη γνωριμία του εγχώριου εργατικού, επιχειρηματικού και καταναλωτικού κοινού με την ταυτότητα και τη φιλοσοφία των φορέων Κ.ΑΛ.Ο., αλλά και τη δικτύωση των ήδη υφιστάμενων στη μορφή αυτή επιχειρήσεων από όλους τους μεγάλους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Γιατί να συμμετέχω: Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ένα εναλλακτικό κίνημα για την οικονομία που βασίζεται στο σεβασμό του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.Επίσης, στο τριήμερο θα γίνουν σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, workshops και ενημερώσεις από το Υπουργείο Εργασίας για τις δράσεις υποστήριξης των φορέων της κοινωνικής οικονομίας.

Λεπτομέρειες:  https://www.facebook.com/KaloExpo/

Presentation & Communication skills: Developing interview skills

Στο χώρο του «Innovathens-Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων». Πραγματοποιείται στις 13/11/2017 από τις 16:00 έως τις 18:00, το σεμινάριο «Developing interview skills”. Απευθυνόμενο σε νέους 18-25 ετών και σε συνεργασία με το British Council, στόχος του σεμιναρίου είναι να αναδείξει το βιογραφικό του σημείωμα και τα ταλέντα του καθώς και να ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης για εργασία στα αγγλικά.

Γιατί να συμμετέχω: Αν και δεν πρόκειται για σεμινάριο αμιγώς σε θέματα επιχειρείν, οι γνώσεις που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από presentation skills θεωρούνται απαραίτητες, όχι μόνο για την παρουσίαση και ανάδειξη των δυνατών του σημείων σε κάποια συνέντευξη εργασίας, αλλά και στην παρουσίαση business plan εταιρείας ή σε ανάλογες περιστάσεις.

Λεπτομέρειες: https://www.innovathens.gr/events/presentation-communication-skills-developing-interview-skills-november2017/

Open Coffee Athens:

Το OpenCoffee αποτελεί ίσως την κορυφαία συνάντηση Ελλήνων επιχειρηματιών, καθώς φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται και συζητούνται υφιστάμενες και, κυρίως, νέες ελληνικές προσπάθειες στο εγχώριο γίγνεσθαι, όπως επίσης και αναφορά σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν και τις νέες τεχνολογίες υπό την οπτική του starting-up. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς στις 17 Νοέμβρη.

Γιατί να συμμετέχω: To open coffee συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας Start-up και εν γένει επιχειρηματικής σκηνής. Η παρουσία σε ένα τέτοιο event αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ενημέρωσης για όλες τις εξελίξεις και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων προσθέτουν στο συμμετέχοντα έμπνευση και κίνητρο για συμμετοχή στην επιχειρηματικότητα. Σαφώς, η γνωριμία με έμπειρους στο χώρο προσμετράται στις θετικές εμπειρίες.

Όλα τα παραπάνω events αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις όπου μπορούν οι νέοι να αναπτύξουν ικανότητες, να γνωρίσουν άτομα με τους ίδιους προβληματισμούς και μέσα από συμμετοχές σε ομαδικές δραστηριότητες, να ανακαλύψουν τρόπους, και στοιχεία που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη ταλέντων και ικανοτήτων που ίσως να μη γνώριζαν πως έχουν. Γιατί όπως εύστοχα γράφτηκε κάποτε: «Μόνοι μας πάμε πιο γρήγορα, μαζί πάμε πιο μακρυά».

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!