Καπάνι project “Τέχνη με φόντο το παρελθόν”

Της Τένιας Άνθη

καπάνιΓια μία και μόνο μέρα η παραδοσιακή αγορά της Θεσσαλονίκης, το ιστορικό “καπάνι” ή “αγορά Βλάλη” αλλάζει χαρακτήρα, μετουσιώνοντας μια ενδιαφέρουσα σύζευξη του παρελθόντος με το παρόν. Ανάμεσα στα διάφορα μαγαζιά που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στα στενά σοκάκια της περιοχής θα ακουστούν σύγχρονες μελωδίες, θεατρικοί λόγοι και θα γεμίσουν μυρωδιές από διάφορες συνταγές. Στις 5 Οκτωβρίου, λοιπόν, οι νέοι θα έρθουν σε επαφή με έναν τόπο που έχει τη δική του ιστορία, ενώ οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα αγαπημένο τους μέρος να επαναπροσδιορίζεται στα δεδομένα του σήμερα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μουσικοί, εικαστικοί και ηθοποιοί θα χρωματίσουν με το δικό τους τρόπο τα δρομάκια της αγοράς, αποπνέοντας μια χαρούμενη αύρα και αισιοδοξία. Μια πολυμορφική, πολιτισμική παρουσία προδιαγράφει ένα θεσμό που
έρχεται για να καθιερωθεί στην πόλη, τροφοδοτώντας την με νέες ιδέες αξιοποίησης των υπαρχόντων ιστορικών χώρων.

Το Καπάνι αποτελεί μια αγορά βγαλμένη από το παρελθόν, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί αναλλοίωτο το χαρακτήρα των παζαριών του 19ου και 20ου αιώνα ακόμη και ως τις μέρες μας. Οι πρακτικές τακτικές αγοραπωλησίες, οι φωνές των ιδιοκτητών προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πελατών, τα άφθονα και παράλληλα οικονομικά προϊόντα, τα γραφικά καφενεδάκια και ταβερνάκια κρυμμένα στις στοές συνδράμουν σε αυτό το ιδιαίτερο κλίμα. Η αγορά αυτή κατά καιρούς συνέβαλε σημαντικά στην εμπορική ζωή της πόλης.

Έτσι, τώρα η εθελοντική ομάδα του «Καπάνι project» έρχεται να την ανανεώσει και να την επαναφέρει σε σημείο αναφοράς ολόκληρης της πόλης, παρά το γεγονός ότι είχε παρακμάσει το τελευταίο διάστημα. Με την ενέργεια τους αυτή αποδεικνύουν ότι το παρελθόν δεν απέχει πολύ από το μέλλον. Με πρωτότυπες ιδέες και καινοτομίες συνδέουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του μοντέρνου. Για μία ημέρα, καλλιτέχνες και έμποροι θα συνεργαστούν αρμονικά δίνοντας νέα πνοή στο ιστορικό αυτό μέρος.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Performances / Μουσική:

00.01 – 00.30 πμ / Site specific performance / Οδός: Στοά Ασκητού: Per_Dance (Ελεονώρα Σιαράβα)/ Windowless

Αποτελεί την πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη στοά της οδού Ασκητού στο Καπάνι. Πρόκειται για μια site specific κινητική performance, με στόχο να προσεγγίσει και να αναδείξει το χώρο ως «έτοιμο» εικαστικό περιβάλλον. Τι σημαίνει αυτό; Θα παρουσιαστεί μεταμεσονύχτια, επιχειρώντας να αποτινάξει το καθημερινό λειτουργικό του πλαίσιο και να μετατραπεί σε ένα μεγάλο εικαστικό χώρο έτοιμο να εκπέμψει τέχνη. Η ώρα η οποία έχει επιλεχθεί σαφώς δεν είναι τυχαία. Με τη βοήθεια του ελάχιστου φυσικού φωτός και της διαμόρφωσης των στοών δημιουργεί ο καλλιτέχνης εικόνες βάθους και εναλλαγές σκιών αναδεικνύοντας την κινηματογραφική αίσθηση του χώρου. Θα επιχειρήσει «φυγές», «οπτικές αντηχήσεις» και άλλους αντιληπτικούς πειραματισμούς με αφηγηματικά παιχνιδίσματα.

Σύλληψη/Κινητική Σύνθεση: Ελεονώρα Σιαράβα/ Per_Dance

Σε συνεργασία με τις: Έλενα Τζανάβαλου, Φαίδρα Χαραλαμπίδου

Ηχοτοπίο: Νεφέλη Δημητριάδη

Ενδυματολόγος: Μαριαλένα Χρυσογονίδου

www.per-dance.com

00.30 – 01.00 πμ / Performance / Οδός Μενεξέ και Βλάλη: Εικαστική ομάδα Sabotage

καπάνιΜια εικαστική performance που αποτελείται από μια συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων. Τα σώματα εκπέμπουν τη δική τους ενέργεια, αλλά η σύγχρονη οπτική τους θεωρείται σαν καθρέφτης της υπερκαταναλωτικής οικονομίας. Αυτή η ανθρώπινη μάζα αναδεικνύει παράλληλα τη συλλογικότητα και τη μοναδικότητα του καθενός. Επιχειρούν να μεταδώσουν τα δικά τους μηνύματα και εμπειρίες. Έτσι διαμορφώνουν ένα ζωντανό γλυπτό, ένα performance που σκοπεύει να ερμηνεύσει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

11.30 – 12.00 πμ / Οδός Μενεξέ και Βλάλη: Παρουσίαση εγκατάστασης από τους εικαστικούς της ομάδας Sabotage

Δημιουργούν και εκφράζονται στην πιο παλιά αγορά της πόλης. Μέσα από την έρευνα του χώρου και της ιστορίας που έχει το Καπάνι, μέσα από τη βαριά ταυτότητα του, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και σκέψης, δημιουργείται ένα έργο που συμβολίζει το τώρα. Υλικά που έχουν μια χρηστική ιδιότητα, επαναπροσδιορίζονται και αναδομούνται παίρνοντας έναν νέο λόγο ύπαρξης. Αυτά τα υλικά που ήδη υπάρχουν μέσα στην αγορά αλλάζουν μορφή, σχολιάζοντας την κατανάλωση. Το νάιλον, το σχοινί, το μέταλλο και το ξύλο δημιουργούν μία καινούργια φόρμα. Η ανάγκη ενός καινούργιου τρόπου σκέψης στην οικονομία και στην κοινωνία, με βάση τις ανάγκες του τώρα, που έχει ο ίδιος ο άνθρωπος, είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του έργου. Σακί, τσουβάλι, μπόγος, σακούλα, τσάντα… είναι ο τρόπος μεταφοράς προϊόντων από χώρα σε χώρα, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εκσυγχρονίζοντας αυτό το αντικείμενο-έννοια, αναιρώντας την αξία του και την χρηστικότητα του το επαναπροσδιορίζουμε ως ένα σύμβολο. Στόχος του έργου είναι να ιντριγκάρει το θεατή. Πώς μια τέτοια έντονη φόρμα σχεδόν αποξενωμένη από την αρχική της ταυτότητα, τόσο καινούργια και αφηρημένη στέκεται μέσα σε έναν τέτοιο χώρο αλλά και ταυτόχρονα προέρχεται από αυτόν; Μπορεί ο ίδιος ο θεατής που αντιπροσωπεύει την κοινωνία να αποδεχθεί μια τέτοια ενέργεια;

Μέλη της ομάδας “Sabotage”: Μίλτος Δίγκας, Θανάσης Μπαμπάνης, Αλεξάνδρα Νάκου, Δήμητρα Οικονόμου, Άννα Πιάτου, Ελένη Παπαδοπούλου, Νάνσυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Φάλλας.

12.30 – 13.00 μμ / Χορός / Οδός Βλάλη & Μενεξέ: D.Art // Aλεξία Καλαιτζή & Ελίζα Γκιλιοπούλου

d.INNER

Η παράσταση της D.art dance company είναι ένα είδος interactive performing βασισμένο στο χορό, χρησιμοποιώντας επίσης λόγο-κείμενο και ως ακουστικά μέσα, σώμα και φωνή. Μέσα από αυτό το ιδιαίτερο performance προσπαθούν με κάθε μέσο να εξωτερικεύσουν την εσωτερική τους αλήθεια, είτε μιλώντας είτε εκφράζοντας την μέσω κάποιας κίνησης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: D.art dance company

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ: Στέλιος Καλαιτζής

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλεξία Καλαιτζή – Ελίζα Γκιλιοπούλου

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: D.art assosiate

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: D.art dance co

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ – ΗΘΟΠΟΙΟΙ: 

Αλεξία Καλαιτζή, Ελίζα Γκιλιοπούλου, Δώρα Μελά, Τζωρτζίνα Σεραλίδου, Αλέξανδρος Τσιούκας.

16.00-16.30 μμ / Site specific performance / Είσοδος Καπανίου – Αριστοτέλους & Βλάλη Έφη Γεώργαρου, Border H.

 Μια site specific performance, μέσα σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο, που αποπνέει ιστορικότητα και λειτουργικότητα, επιχειρεί να γεμίσει με εικόνες και αισθήσεις μιας διαφορετικής νότας. Μετατρέπει το συνηθισμένο
σε κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον με έμβλημα την ελπίδα και την ελευθερία.

Σύλληψη : Δρ. Αγγελική Αυγητίδου, Έφη Γεώργαρου

Performance: Έφη Γεώργαρου

17.00 – 18.00 μμ / Performance / Οδός Ασκητού & Μενεξέ (ψαραγορά): Aniline DanceTheatre, XΧΧY

Το σημείο αναφοράς της παράστασης είναι τα δύο φύλα, εξ’ ου και τα χρωμοσώματα xx και xy. Μέσα από ποικιλία εικόνων και κινήσεων απεικονίζονται οι ομοιότητες και οι διαφορές των δύο φύλων, τα οποία μέσα από μια αέναη διαδικασία αλληλεπίδρασης, άλλοτε συνεργάζονται αρμόνικα και άλλοτε μάχονται το ένα το άλλο. Σκοπός του είναι η ανάδειξη της ισότητας και της αλληλοσυμπλήρωσης μέσα από τις διαφορές στο πλαίσιο της κοινωνίας.

Ιδέα/χορογραφία/εκτέλεση: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή

Φώτα: Αλεξία Μουρτίδου

Πρωτότυπη μουσική: Myles Therron (Στέλιος Φραγγόπουλος)

(μουσική club: Φένια Σκλάβου)

Ρούχα: Ελένη Χασιώτη

Video: Γιώργος Μάνος

Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου

18.00 – 18.30 μμ / Performance / Οδός Μενεξέ: Μαρία Λάππα, Αγγελική Μπιτζαράκη Sole

Πηγή έμπνευσης του συγκεκριμένου θεάματος αποτελεί ο μύθος της Αριάδνης και οι διθύραμβοι του Διονύσου του Friedrich Nietzsche. Το site performance θα ξεκινήσει από την είσοδο της ψαραγοράς και θα καταλήξει σε μια εγκατάσταση μέσα στην ψαραγορά. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα στιγμιότυπο από την παράσταση-εγκατάσταση «Γράμματα στον Μινώταυρο», που θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2016-17.

Μαρία Λάππα, Αγγελική Μπιτζαράκη

Σκηνική κατασκευή:  Δημήτρης Μπάσογλου

Σκηνική εγκατάσταση- Επιμέλεια κίνησης : Μαρία Λάππα

Δραματουργική επεξεργασία : Αγγελική Μπιτζαράκη

18.30– 19.00 μμ / Site specific Performance / Οδος Ασκητού 12, μαγαζί καπάν ιgraphix

Εύη Χατζημητάκου, 

#ΕκτώπωσεκαιμετάΜοίρασε                                                                            

Με βάση την παλιά αγορά αλεύρων το συγκεκριμένο Site specific σωματικού θεάτρου performance αναφέρεται στην αναγνώριση ετερογενών στοιχείων, την εντύπωση και την ζύμωση τους.

Με την ομάδα Koresmerikle / σωματικό θέατρο και κουκλοθέατρο 

Στήσιμο/performance : Εύη Χατζημητάκου

Κρουστά: Leri Gurric

Κοστούμι: Ματίνα Ευθυμιάδου

19.00 – 19.30 μμ / Performance / Οδός Κυδονιάτου με Ασκητού: The Girls Improving Darwin

Τρία σώματα στο χώρο. Το πρώτο σώμα στέκεται, ενώ το κοινό το περιεργάζεται και τοποθετεί post-it (καταπιεσμένα πρωτόγονα ένστικτα λόγω της σημερινής κατάστασης της ανθρώπινης οντότητας). Το δεύτερο σώμα πλένεται ασταμάτητα (θέλοντας να αναγεννηθεί και να απομακρύνει σκέψεις), ενώ το τρίτο στέκεται γυμνό περιμένοντας κάποιον να το ντύσει (για να ανταποκριθεί στον κοινωνικό περίγυρο). Δύο εργάτες είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δουλειά. Το Improving Darwin είναι μια performance βασισμένη στη σκέψη του Λακάν για το σχηματισμό του Εγώ. Σύμφωνα με το Λακάν, το Εγώ καθορίζεται ως εξαρτώμενο από εξωτερικά αντικείμενα, από έναν Άλλο. Καθώς το λεγόμενο «άτομο» ωριμάζει και μπαίνει σε κοινωνικές σχέσεις, μέσω της γλώσσας αυτός ο «Άλλος» θα σκιαγραφηθεί εντός των κοινωνικών και γλωσσικών πλαισίων που θα δώσουν στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

19.30– 20.00 μμ / Performance / Οδός Βλάλη (Κρεοπωλείο): Χριστίνα Φοίτου- Αλίκη Χιωτάκη, Primordial Ceremony. Study#1

Η Performance Primordial Ceremony. Study#1 πραγματεύεται τις συνθήκες φθαρτότητας, σήψης, ματαιότητας αλλά και μεταμόρφωσης σε ένα χώρο που ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανθρώπινη αλυσίδα. Δυο γυναικείες ανθρώπινες παρουσίες, στενά και απόλυτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, επιτελούν μια ιεροτελεστία θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το παροδικό της ανθρώπινης
φύσης και ύλης.

20.30 – 21.00 μμ / Site – specific  Performance / Οδός Βλάλη: Die Wolke Art Group, Δροσιά Τριαντάκη

Site-specific χοροθεατρική performance που αναφέρεται στο συγκεκριμένο τόπο παρουσίασής της (εξωτερικός χώρος μαγαζιού) και καθορίζεται από το χρόνο (κλειστή αγορά) μιας και αποτελεί ένα συνδυασμό της μουσικής με τους καθιερωμένους ήχους και φωνές τις αγοράς.

Χορός / Χορογραφία / Performance: Δροσιά Τριαντάκη

Μουσική: Γιώργος Αβραμίδης / Voyager

22.45 – 23.10 μμ / Dance Performance / Οδός Bλάλη: Rough|Cut.Groove Theory

Το «Groove Theory» δημιουργήθηκε για ένα πάρτι. Στόχος του είναι να αφήσει το σώμα απελευθερωμένο να χορέψει στη μουσική. Το κομμάτι αυτό είναι μια πρόσκληση για χορό από τους χορευτές στο κοινό.

Χορογραφία: Σοφία Παπανικάνδρου σε συνεργασία με τους χορευτές

Χορεύουν: Νεφέλη Γιώτη, Γιάννης Κοντός, Αναστασία Κωστοπούλου, Ορέστης Παλιαδέλης, Γιώργος Πανόπουλος Σοφία Παπανικάνδρου,
Δημήτρης Πολίτης, Αλέξης Τσιάμογλου, Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, Σοφία Χατζηβασιλείου

Δρώμενο / Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα;

Είναι έξι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε, «οπλισμένοι» με ποιήματα, που έβαλαν στόχο να ομορφύνουν τον περίπατό σας μέσα από την ποίηση, προσπαθώντας να ανατρέψουν
την κλασσική εικόνα που έχουμε, κάνοντας την άμεση και προσιτή στον καθένα.

Σύλληψη: Παπαδόπουλος Χάρης

Συντονισμός: Παπαδόπουλος Χάρης / Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ηθοποιοί: Χάρης Παπαδόπουλος, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Μόμω Βλάχου, Λίλα Βλαχοπούλου, Τάσος Ροδοβίτης, Μαρία Καραμήτρη

Εικαστικό ρεπορτάζ: Χρήστος Αλαβέρας / εικαστικός

καπάνιΚαθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ζωγράφος Χρήστος Αλαβέρας θα καταγράφει σχεδιαστικά τα τεκταινόμενα με τους performers, το κοινό, τους περαστικούς τους μαγαζάτορες, τους πελάτες και τις σκηνές που διαδραματίζονται ανάμεσά τους. Τα σχέδια αυτά θα εκτίθενται άμεσα στους χώρους της αγοράς ως μια εικαστική μαρτυρία από το Kαπάνι και τους ανθρώπους του σε μια εορταστική και ιδιαίτερη μέρα. Ο Χρήστος Αλαβέρας με σπουδές ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και στο ΑΚΙ στο Enschede της Ολλανδίας έχει πραγματοποιήσει εκτός από πολλές εκθέσεις και αρκετά εικαστικά δρώμενα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ασχολείται επίσης συστηματικά με το σχεδιασμό καθημερινών σκηνών στο δρόμο. Εξαιτίας αυτής της συνθήκης έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις και έχει δώσει το παρών σε περιοδικά όπως το «ΕΝΕΚΕΝ», «ο Μανδραγορας», το «ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ», ενώ έχει παρουσιάσει ποιητικές συλλογές και άλλες έντυπες καταχωρήσεις. Έχει, επίσης, σοβαρή παρουσία και στα social media.

Μουσικές Σκηνές  

Stage 1: Οδός Κυδονιάτου & Βλάλη

17.30– 18.30 μμ / Shango Records Showcase

Larry Skg & Pale Penguin DJ SET

Shango – θεότητα του πολέμου, του κεραυνού και της φωτιάς, πατέρας του ουρανού, αντιπροσωπεύει την ανδρική δύναμη και σεξουαλικότητα. Με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε ένα νέο label από τη χώρα των πυραμίδων: γεννημένος στους σκοτεινούς δρόμους του Κάιρο, μεγαλωμένος στα αξέχαστα δάση της Σάντα Εσμεράλντα, έχοντας περάσει τα εφηβικά του χρόνια στη Βομβάη και τις αγορές της Ταγγέρης και τέλος, έχοντας ωριμάσει στην αχανή ζούγκλα της Γκάνα, η SHANGO RECORDS σας καλεί σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι μουσικής που διαφέρει από άλλα. Σαν μέσα από ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο, θα βιώσουμε Ινδικούς και Πακιστανικούς ήχους, Afro-Beat ρυθμούς, Cumbia Tropicana τόνους και cosmic Ghetto-Latin vibes ως απαγορευμένους ήχους ενός ξέφρενου τελετουργικού με ηλεκτρονική μουσική στο background. Μακριά από παραδοσιακά μονοπάτια, αυτοί οι ορμητικοί χοροί και οι πολυφωνικές δομές θα οδηγήσουν όποιον διψά για χορό και περιπέτειες σε Διονυσιακά ύψη και μέρη που δεν έχει επισκεφτεί.

18.45 – 19.45 μμ / BlueBeat Company LIVE 

Οι Bluebeat Company ξεκίνησαν στα τέλη του 2014 στην Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας την πορεία των rudies της δεκαετίας των 60’s στην Τζαμάικα, η μουσική τους κυμαίνεται σε ρυθμούς rocksteady, jamaican boogie και φυσικά SKA.

Η παρέα αποτελείται από τους:

Τέο Κεσίσογλου – Τενόρο Σαξόφωνο

Αγάθος Δημητράκος – ηλ. Κιθάρα

Πάνος Βουλγαράκης – Μπάσο

Μανόλης Σταματιάδης – Πλήκτρα

Στέργιος Κόιας – Ντράμς

Άρης Τσίμτσιος – Φωνή

Past members: Γιάννης Στολάκης – Ντραμς

20.30 – 21.30 μμ / George Avramidis & Voyager  LIVE

καπάνιΟ Γιώργος Αβραμίδης μέσω του «Voyager» κάνει ένα μακρύ, αλλά χαλαρό ταξίδι μέσα σε smoothie μελωδίες και ρυθμούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα άλμπουμ για ιδιαίτερες στιγμές που σίγουρα θα λατρέψετε! Ο τίτλος του άλμπουμ, που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ, βρίσκεται ανάμεσα στις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και της Αιγύπτου. Κρουστά, κιθάρες, πλήκτρα, τρομπέτα, σαξόφωνο, πολίτικη λύρα και αιθέρια φωνητικά θα συνδράμουν σε ένα ταξίδι με βαθύ το άρωμα Ελλάδας.

Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), James wylie (άλτο σαξόφωνο), Αλεξάνδρα Σιέτη  (φωνή), Αλέκος Παπουλίδης (ηλ. κιθάρα),Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Τραιανός Αλμπανούδης (μπάσο), Έντυ Σπαάπεν (κρουστά), Παύλος Παυλίδης (τύμπανα).

21.45 – 22.45 μμ / Esterina Live Band

H Esterina εμφανίστηκε, κυριολεκτικά, από το πουθενά και στόμα με στόμα απέκτησε το δικό της πιστό κοινό καθώς στόχος της είναι η δημιουργία προσωπικής σχέσης με τον ακροατή με βάση την μουσική. Η μουσική της συνδυάζει ένα streetwise, hip-hop attitude και soul μουσικής.  Επηρεασμένη από τις μαύρες μουσικές, η Esterina προσπαθεί να ενσωματώσει στον ήχο της όλους τους μουσικούς της ήρωες.

Δημήτρης Σιάμπος (κιθάρα), Φοίβος Κουντουράκης (τύμπανα), Νίκος Βλάχος (μπάσο), Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα)

23.00 – 24.00 μμ / Rsn Electric Quintet

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop, με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική.

Thaliah: φωνή

Dennis Morfis: κιθάρα

Dimitris Dermanis: πλήκτρα.

Μουσικές Σκηνές

Stage 2

Οδός Ασκητού ( Αρχή )

17.30 – 19.30 μμ / Phon & John Karagiannis

Το ύφος του χαρακτηρίζεται κυρίως από τις Disco επιρροές του και συμπληρώνεται από επιλεγμένα house στοιχεία. Ο Γιάννης Καραγιάννης έρχεται στο «Καπάνι Project» με μουσικές και θετική ενέργεια!

19.30 – 20.30 μμ / Tendts (dj set)

Η σελίδα των Tendts στο soundcloud τους περιγράφει ως “Δύο αδέλφια που φτιάχνουν μουσική την οποία είτε μπορείς να χορέψεις, είτε όχι“. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά εξηγεί ξεκάθαρα την φιλοσοφία του διδύμου από την Θεσσαλονίκη που επιτρέπει στην καλύτερη πλευρά της ποπ, σόουλ -και κάποιες φορές χορευτικής- ηλεκτρονικής μουσικής να απολαμβάνεται ισομερώς είτε σε κάποιο κλαμπ είτε στο σπίτι.

20.30 – 22.00 μμ / Alex Nude

Ο Alex Nude βρίσκεται στο προσκήνιο για πάνω από μία δεκαετία και ο ήχος που τον χαρακτηρίζει είναι Deep, Afro, Chicago house και Disco. Αυτή την περίοδο ασχολείται
με το νέο του project «Basic Blaq Theory».

22.00 – 24.00 μμ / Στέλιος Γαλατσόπουλος

Στέλιος Γαλατσόπουλος aka Stelio Gala. Οι μουσικές του επιρροές δεν περιορίστηκαν ποτέ στους αυστηρά ηλεκτρονικούς ήχους και στη συλλογή του μπορεί κάποιος να βρει από jazz, disco, rock, μέχρι acid house, techno και electro. Όλο αυτό το μουσικό φάσμα, έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο στην προσωπικότητα του ως DJ/react-text.

Focus: Το «Καπάνι Project» θα φιλοξενηθεί στις παράλληλες δράσεις των φετινών «Δημητρίων» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Bonus: Και αν έχεις όρεξη για συνέχεια και θες να ξενυχτήσεις μετά τη λήξη του «Καπάνι Project»… ακολουθεί after party στο Γορίλας Bar (Βεροίας 3, Άνω Λαδάδικα)!

Μέσα επικοινωνίας:

kapaniproject@gmail.com

https://www.facebook.com/kapaniproject
https://www.youtube.com/watch?v=4astJnMIpvo&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=aoDpl7Gh0iU

Φορέας Διοργάνωσης: Αd.Art, Παύλου Μελά 42 ΤΗΛ: 2310 254251

Οργανωτική Επιτροπή: Κωνσταντίνος Τίκης, Χάρης Τσίτουρας

Καλλιτεχνική Επιτροπή: Αλέξανδρος Πλομαρίτης, Ανδρέας Πάτσης, Λάζαρος Αλληλόμης

Επιμέλεια Παραστατικών τεχνών: Nίκη Μιχαηλίδου

Γραφείο Τύπου: Ελένη Σκάρπου

Οπτική Επικοινωνία: Άντια Αγγελίδου

Παρουσίαση / Αφήγηση: Κωστής Ζαφειράκης

Βίντεο μοντάζ: Στέργιος Φουρκιώτης, Γιώργος Παναγιωτίδης, Ιωάννης Tόμτσης

Social Media: Μαρία Μόζα, Βασίλης Παπαδόπουλος

Μεταφράσεις: Δήμητρα Καρατζά

Νομική Προστασία: Γιώργος Τσάτσος & Συνεργάτες

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!