Θέσεις πρακτικής άσκησης στην Google

Της Κωνσταντίνας Γκολφομήτσου

Η Google βοηθά εκατομμύρια υπαλλήλους και οργανισμούς να δημιουργήσουν τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα, για αυτό τον λόγο και ανοίγει συχνά θέσεις πρακτικής άσκησης σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Μία από αυτές τις  πόλεις είναι και η Αθήνα. Οι αιτήσεις, λοιπόν, για πρακτική άσκηση στην Google έχουν ξεκινήσει και θα πραγματοποιούνται έως τις 12 Νοεμβρίου, ενώ οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από τέλη Μάιου του 2018.

Οι ασκούμενοι στη Google φέρνουν ερωτήσεις και χτίζουν απαντήσεις. Η εταιρεία προσφέρει μια σειρά πρακτικών ασκήσεων με μεγάλη διάρκεια και οι ημερομηνίες έναρξης ποικίλλουν ανάλογα με το έργο και την τοποθεσία. Οι αιτήσεις θα επανεξεταστούν σε συνεχή βάση και η ομάδα προσλήψεων θα καθορίσει το πού θα ταιριάζει ο υποψήφιος καλύτερα με βάση το βιογραφικό σημείωμα.

Οι πρακτικές εξάσκησης στην Google εκθέτουν τον υποψήφιο στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και παρέχουν ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και προάγουν την συνεργασία σε  μια ομάδα.

Οι επαγγελματικές πρακτικές προσφέρονται συνήθως στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας:

Πωλήσεις και λειτουργίες GMS: Η ομάδα επιχειρηματικών, ενθουσιωδών μελών του Google Marketing Solutions (GMS) είναι το «ανθρώπινο πρόσωπο» της Google, όπου βοηθάει τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μεμονωμένα και σε ένα μεγαλύτερο ευρέως.

Large Customer Sales: Οι μεγάλες ομάδες πωλήσεων πελατών της GOOGLE  συνεργάζονται στενά με από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων που δημιουργούν ισχυρές επιχειρήσεις και brands.

Google Cloud: Το Google Cloud βοηθά εκατομμύρια υπαλλήλους και οργανισμούς να ενδυναμώσουν τους υπαλλήλους τους, να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να δημιουργήσουν τα επόμενα για την επιχείρησή τους – όλα με την τεχνολογία που είναι ενσωματωμένη στο cloud.

Marketing: Γνωρίστε τον χρήστη. Γνωρίστε τη μαγεία. Συνδυάστε και τα δύο. Στον πυρήνα της, η εμπορία στο Google ξεκινά με την τεχνολογία και τελειώνει με τον χρήστη, φέρνοντας και τα δύο μαζί με ασυνήθιστους τρόπους.

                                                                                                                                   Ευθύνες: Οι ευθύνες και τα λεπτομερή σχέδια θα καθοριστούν με βάση το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, το ενδιαφέρον και τις δεξιότητές σας. H δυνατότητα δέσμευσης κυμαίνεται από 10 εβδομάδες έως 6 μήνες στη Google.

Ελάχιστα προσόντα:

Για να δηλώσεις συμμετοχή πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών Bachelor ή Master και διατηρείς το status των σπουδών καθ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Προτεραιότητα δίνεται στους φοιτητές που αποφοιτούν το τέλος του 2018 ή το 2019, ώστε να συμπεριλάβετε την ημερομηνία αποφοίτησής σας στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση θα βρείτε στο παρακάτω link

https://careers.google.com/jobs?authuser=0#!t=jo&jid=/google/business-intern-2018-athens-greece-2918710059&

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!