Θέσεις πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό με μισθό 1.000 ευρώ

της Κάλλιας Χρηστάκη

Αναζητάς να κάνεις την πρακτική σου άσκηση στο εξωτερικό; Το EUN Partnership AISBL σου δίνει αυτή την μοναδική ευκαιρία. Το EUN Partnership AISBL είναι ένα δίκτυο Υπουργείων Παιδείας, συγκεκριμένα τριάντα τέσσερις, με έδρα τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο και αναζητά φοιτητές για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 6 μήνες με 38 ώρες εργασίας την εβδομάδα και το ποσό που προσφέρεται είναι 1.000 ευρώ.

Αντικείμενο της πρακτικής άσκησης

Οι φοιτητές του συγκεκριμένου προγράμματος θα ασχοληθούν με τα MOOC (massive open online course). Τα μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα αποτελούν μια εξελιγμένη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα MOOC έχουν στόχο τα διαδικτυακά μαθήματα να είναι ελεύθερα και να πραγματοποιούνται άνευ ορίων μέσω διαδικτύου.

Οι φοιτητές, λοιπόν, θα κληθούν να διαμορφώσουν τις ανάγκες μελλοντικών δραστηριοτήτων του MOOC, να αξιολογήσουν ποικίλες λύσεις για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και να ολοκληρώσουν ποικίλες εργασίες πάνω σε δραστηριότητες της ιστοσελίδας.

Προϋποθέσεις

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν επιζητά από τους φοιτητές να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες, καθώς δεν δίνει έμφαση στο είδος της προϋπηρεσίας, αλλά στο αν έχει αναπτύξει το αίσθημα της ομαδικότητας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχει γνώσεις και να έχει κατανοήσει τις αρχές της παιδαγωγικής και ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Διαδικασία επιλογής των φοιτητών

Οι φοιτητές θα επιλεγούν από τις αιτήσεις που θα στείλουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση agueda.gras@eun.org και από τις συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Προσοχή! Η προθεσμία αποστολής των αιτήσεων είναι στις 10 Μαΐου 2018.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!