Η ιδέα του Tech Talent στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα

Η ιδέα του Tech Talent στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα

του Στέλιου Αμπατζίδη

Τα τελευταία χρόνια,  η ραγδαία εξάπλωση της τεχνολογίας  έχει διεισδύσει και εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους μέσω της εμφάνισης των ψηφιακών δεξιοτήτων και συγκεκριμένα της ιδέας του Tech Talent στο χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, μία από τις σημαντικότερες ομάδες πάνω στον χώρο των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί η ομάδα του Found.ation. Η ομάδα αυτή δημιούργησε το Tech Talent School, μέσω του οποίου πολλά άτομα μπορούν να καθοδηγηθούν στην εκπαίδευση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Αφορμή για αυτή την ιδέα αποτέλεσε η αξιοποίηση των γνώσεων των Ελλήνων προγραμματιστών και η ανάγκη των εταιρειών να επικοινωνήσουν με αυτούς τους ανθρώπους, που κατέχουν τις συγκεκριμένες δεξιότητες. Για αυτό και οι ιθύνοντες αποφάσισαν να σκεφτούν μία καινοτόμα και πρωτότυπη μηχανή αναζήτησης, εφόσον πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση και οι γνώσεις, που χρειάζονται, είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Έτσι, μπορούν να επιμορφωθούν κατάλληλα και να καλλιεργήσουν τις καινούριες τους γνώσεις στην εργασία τους.

Έπειτα, η ομάδα αυτή επέδρασε αποφασιστικά και στη σύμπραξη των ομάδων με την Found.ation, χάρη στη δημιουργία του Tech Talent Pool. Πρόκειται για μία εν εξελίξει πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι καλύτεροι προγραμματιστές μπορούν να βρουν δουλειά.

Με αυτό τον τρόπο, γίνεται φανερό πως η ιδέα του Tech Talent επικεντρώνεται στην προσέγγιση νέων ανθρώπων, για να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων,  μέσω του οποίου θα βρεθούν καινούριοι προγραμματιστές σε συγκεκριμένους κλάδους. Έτσι, εφόσον βρεθούν καινούρια ταλέντα, άμεσο όφελος θα αποκομίσουν και οι εταιρείες που ψάχνουν καινούριους συνεταίρους.

Χαρακτηριστική απόδειξη αυτών, αποτελεί η ανάδειξη της ιδέας αυτής σε μία εκ των πέντε καλύτερων, με την κατάκτηση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Για αυτό το λόγο, βασική επιθυμία των ιθυνόντων της εταιρείας αποτελεί η εξεύρεση και η αναζήτηση των κατάλληλων πόρων ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε το εγχείρημα να καταστεί αποτελεσματικό.

Συμπερασματικά, η ιδέα αυτή δίνει το μήνυμα στους νέους επιχειρηματίες να μην τα παρατούν, παρά τις αποτυχίες. Να είναι τολμηροί και να έρχονται σε επικοινωνία με ανθρώπους πιο έμπειρους πάνω σε αυτούς τους κλάδους, οι οποίοι θα τους συμβουλεύουν και θα τους ωθούν να υλοποιούν τα εγχειρήματά τους. Έτσι, θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί σε αυτούς.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!