5 δωρεάν εφαρμογές για ηλεκτρονικές σημειώσεις

της Δανάης Στελλάκη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον,  δεν αρκούνται στο να κρατούν σημειώσεις σε έντυπη μορφή μιας και αυτές εύκολα μπλέκονται, χάνονται ή φθείρονται, σε αντίθεση με τις ψηφιακές. Οι ηλεκτρονικές ή ψηφιακές σημειώσεις, είναι ένας νέος τρόπος, όχι μόνο  να οργανώσει κανείς το υλικό του όσο το δυνατό καλύτερα, αλλά και να το έχει παντού μαζί του, σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του, εκτονώνοντάς ταυτόχρονα τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και γλιτώνοντας χρόνο. Οι 5 εφαρμογές που προτείνονται παρακάτω, διατίθενται δωρεάν και είναι ιδιαίτερα εύχρηστες.

Σημειώσεις: Evernote   

Το Evernote, ίσως και να είναι η πιο γνωστή εφαρμογή σημειώσεων, με χαρακτηριστικό λόγκο το πράσινο ελεφαντάκι. Μέσα στην εφαρμογή μπορεί κανείς να αποθηκεύσει έγγραφα PDF, Word ή Εxcel, να γράψει λίστες για ψώνια, να ηχογραφήσει αρχεία ή να φτιάξει σκίτσα, οργανώνοντάς τα  με τις λεγόμενες «ετικέτες». Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αναζητήσει σημειώσεις και κείμενα από τη φόρμα αναζήτησης που παρέχει η ίδια. Τέλος μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Evernote, ειδικά για τους επαγγελματίες, είναι η αναγνώριση κειμένου σε εικόνες. Μετατρέπει δηλαδή το κείμενο μιας φωτογραφίας που κάποιος θα τραβήξει  από μία παρουσίαση ή ακόμα και από ένα βιβλίο !  

Σημειώσεις: OneNote

Το OneNote είναι μια εφαρμογή της Microsoft και λειτουργεί σαν ένα ψηφιακό τετράδιο με υποενότητες. Οι σελίδες του μπορούν να έχουν την όψη ενός κανονικού τετραδίου με γραμμές, με τετράγωνα ή ακόμα να είναι και κενές. Σημαντικό επίσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι ότι η εφαρμογή διαθέτει χώρο αποθήκευσης δεδομένων με μονάδα δίσκου έως 5 GB εντελώς δωρεάν. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ως ψηφιακός καμβάς αφού παρέχει «πινέλα και μολύβια» ικανά να φτιάξουν έργα τέχνης. Ειδικά με την αγορά μιας επιπρόσθετης γραφίδας, θα γίνει η αγαπημένη εφαρμογή σπουδαστών και επαγγελματιών, του καλλιτεχνικού χώρου.

SimpleΝote

Το SimpleNote είναι αυτό που λέει και η λέξη, δηλαδή μια εξαιρετικά απλή εφαρμογή για να κρατά κανείς γρήγορα σημειώσεις. Προσφέρει στους χρήστες του την επιλογή να γράφουν απεριόριστο αριθμό από «χαρτάκια» και ταυτόχρονα να μπορούν να τα επεξεργάζονται, να τα αποθηκεύουν και να τα διαγράφουν με ένα μόνο κλικ. Παράλληλα, χαρακτηριστικό του SimpleNote είναι ότι κρατά για εσάς ένα backup κάθε φορά που αλλάζετε κάτι σε μια σημείωσή σας, ώστε όποτε το επιθυμείτε να επιστρέψετε σε αυτό πριν την επεξεργαστείτε.

Google Keep

Το Google Keep, είναι εδώ για να σας γλιτώσει χρόνο και ενέργεια, μιας και δεν αγαπούν όλοι τα μακροσκελή κείμενα σημειώσεων. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να συνδεθεί εύκολα με το λογαριασμό σας της google ώστε να μοιράζεστε τις σκέψεις, μέσω της «κοινοποίησης», με τους συνεργάτες και την οικογένεια σας. Επιπρόσθετα, καινοτομία της εφαρμογής αυτής αποτελεί η δυνατότητα να λάβετε υπενθύμιση της σημείωσής σας, βάσει της τοποθεσίας σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι μπορεί να σας ειδοποιεί την στιγμή που φτάνετε κοντά στο σούπερ μάρκετ για την λίστα με τα ψώνια σας!

Microsoft to do

Άλλη μία εφαρμογή της Microsoft, το Microsoft to do, που δεν βοηθά μόνο με τις σημειώσεις σας, αλλά «σκέφτεται» και την παραγωγικότητα σας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, με την λειτουργία My Day, θα αποτελεί το καθημερινό σας πρόγραμμα αφού παρέχεται δυνατότητα καταγραφής των ημερήσιων στόχων σας, οι οποίοι μόλις ολοκληρωθούν διαγράφονται. Εξίσου βολικό, είναι το γεγονός ότι μπορείτε να σχεδιάσετε λίστες με ημερομηνίες υπενθύμισης και ημερομηνίες λήξης, ώστε να μην ξεφύγετε ποτέ από το χρονοδιάγραμμά σας.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!