ΤΕΙ Κρήτης

Εφαρμογή Ελλήνων καθηγητών και φοιτητή του ΤΕΙ Κρήτης για ταινίες

της Ευανθίας Νικολάου

«Η ομαδική εργασία είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε κοινούς ανθρώπους να συμμετάσχουν σε σπουδαία αποτελέσματα», έλεγε ο Andrew Carnegie και είχε απόλυτο δίκιο. Είναι γεγονός ότι η ομαδική δουλειά, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ανθρώπους με διαφορετικές ειδικότητες, είναι ικανή να καταλήξει στην επιτυχία σημαντικών στόχων. Το ΤΕΙ Κρήτης είναι εδώ, λοιπόν, για να επιβεβαιώσει αυτήν την άποψη. Τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει μία διατμηματική συνεργασία σε εφαρμογή;

Όπως φαίνεται, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ μαζί με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου κατάφεραν να συνεργαστούν πριν μερικούς μήνες σε μία εργασία και να δώσουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι Καθηγητές που συνεργάστηκαν είναι: η Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Δρ Παρασκευή Φραγκοπούλου, ο Επίκουρος Καθηγητής επίσης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Δρ Χαράλαμπος Παπαδάκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμηματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, Δρ Κώστας Παναγιωτάκης και η εργασία τους αφορά τα συστήματα συστάσεων.

Εφαρμογή Movie Score του ΤΕΙ Κρήτης

Το σύστημα συστάσεων στηρίζεται στις συνθετικές συντεταγμένων και λειτουργεί ως εξής: Ο χρήστης αφού δηλώσει τα αντικείμενα που προτιμά ανάμεσα σε διάφορα άλλα, το σύστημα αυτό του προβάλλει αντίστοιχα αντικείμενα που πιθανότατα θα του αρέσουν επίσης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι διαφημίσεις που μας εμφανίζονται στο διαδίκτυο σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά μας και τις σελίδες που έχουμε αναζητήσει προηγουμένως και θα καταλάβει ακριβώς πως λειτουργεί.ΤΕΙ Κρήτης

Η μεθοδολογία που αναφέρεται παραπάνω είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν από τους ίδιους Καθηγητές πάνω στο πρόβλημα ανίχνευσης κοινοτήτων σε κοινωνικά δίκτυα και είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου άρθρου (Best Paper Award) στο Διεθνές Συνέδριο νέων τεχνολογιών πληροφορικής «Future Information Technology» το 2011. Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρόσφατη τους συνεργασία δημοσιεύτηκε σε ένα από τα κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά της πληροφορικής (Expert Systems with Applications).

H.Papadakis, C. Panagiotakis and P. Fragopoulou, SCoR: A Synthetic Coordinate based Recommender System, Expert Systems with Applications, vol. 79, pp.8-19, 2017. 

Η παραπάνω εργασία σχετίζεται με τις ταινίες. Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης αφού δει ορισμένες ταινίες, τις βαθμολογεί και έπειτα το σύστημα συστάσεων του προτείνει ταινίες που συμφωνούν με τις προτιμήσεις του και κάνει προβλέψεις σχετικά με το πόσο θα του αρέσουν αυτές.

Και βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψουμε την αξιόλογη συμβολή του φοιτητή, Νίκου Μιχαλάκη, ο οποίος στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας, βοήθησε για τη δημιουργία εφαρμογής (Movie Score) η οποία εκτελεί την παραπάνω εργασία και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο Play Store της συσκευής σας.

Το link της εφαρμογής Movie Score του ΤΕΙ Κρήτης στο Play Store.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!