Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Του Γιάννη Κάρμα

ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμούΗ ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στοχεύει στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λόγος ύπαρξής της είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης των ανθρώπων, ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Διεξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι, κάθε χώρα έχει τη δική της εβδομάδα αθλητισμού κάθε χρόνο. Φέτος, η Ελληνική Εβδομάδα Αθλητισμού διήρκησε από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Η εβδομάδα αυτή θέλει να προωθήσει την άθληση σε όλη την Ευρώπη και είναι για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, περιβάλλοντος και φυσικής κατάστασης. Δίνει μεγάλη έμφαση στις ρίζες του αθλητισμού και παρέχει κίνητρα σε πολλούς ανθρώπους. Εμπνέει τους Ευρωπαίους να είναι δραστήριοι σε τακτική βάση και δίνει ευκαιρίες σε όλους να μπορέσουν να αθληθούν.

Η συμμετοχή σε διάφορα αθλήματα, αλλά και στη γυμναστική γενικότερα, είναι στάσιμη στην Ευρώπη και σε μερικές χώρες τείνει να μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Αυτό δεν είναι κακό μόνο για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, αλλά και για την οικονομία. Δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγικότητα στις χώρες από τον αθλητισμό και αυξάνεται η ανεργία, καθώς δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας. Είναι, λοιπόν, αδήριτη η ανάγκη βελτίωσης του τομέα του αθλητισμού στις ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόγραμμα Εβδομάδας

Η Εβδομάδα Άθλησης είναι σχεδιασμένη με διάφορες δραστηριότητες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη μεγαλύτερη πόλη έως το μικρότερο χωριό. Η δομή της Εβδομάδας είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να προσελκύει κάθε κοινό. Η εβδομάδα εστιάζεται σε 4 τομείς:

Εκπαίδευση

Εργασία

Διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις

Αθλητικά κέντρα (γυμναστήρια κ.λπ.).

Ως ετήσια διοργάνωση, η εβδομάδα άθλησης εμπνέει τους ανθρώπους με ποικίλες δραστηριότητες, δημιουργικές και συναρπαστικές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που ίσχυσαν σε κάθε χώρα, μπορεί να βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο σκοπός της εβδομάδας αποτυπώνεται τέλεια στη φράση του Ευρωπαίου Επιτρόπου εκπαίδευσης, πολιτισμού,  νεότητας και άθλησης, Tibor Navracsics, ο οποίος δήλωσε: «Θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να είσαι δραστήριος, όπου κι αν βρίσκεσαι. Γίνε δραστήριο μέλος και βοήθησέ μας να εμπνεύσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να αθλούνται και να γυμνάζονται τακτικά».

Εκπρόσωποι της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού με μότο «BE ACTIVE»

Στο πλαίσιο της  μεγαλύτερης επιθυμίας του κοινού να συμμετάσχει ενεργά στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, έχουν επιλεγεί ως πρεσβευτές της χώρας μας για την προσπάθεια αυτή τέσσερα άτομα από τον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για την Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, την  Έφη Σφυρή, πρωταθλήτρια στο beach volley, την Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας Κέλλυ Λουφάκη και την Ελληνίδα ερμηνεύτρια και γυμνάστρια Καλλιόπη Βέττα.

H εβδομάδα αθλητισμού, λοιπόν, πρέπει να αγκαλιαστεί στην Ευρώπη, καθώς τα οφέλη είναι πολλά και αναγκαία για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ευρώπη σε πολλούς τομείς.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το χαρακτηριστικό βίντεο της καμπάνιας BE ACTIVE.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!