Εργοδότης για μία μέρα: Εσύ πώς θα προσλάμβανες;

της Λαμπρινής Στέφου

Σκέψου πως θα ήταν για μία ημέρα να ήσουν εσύ ο εργοδότης στην εταιρεία που θα ήθελες πάντα να ενταχθείς στο εργατικό δυναμικό της και να έπρεπε ν’ αναλάβεις να εξετάσεις μεγάλο όγκο βιογραφικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο χρόνος μειώνεται, οι αρμοδιότητες της εταιρείας τρέχουν, η παραγωγή πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί με κατάλληλο προσωπικό και εσύ από την άλλη θα πρέπει να επιλέξεις ή να απορρίψεις βιογραφικά αλλά και να περάσεις ώρες συναντήσεων με τους κατάλληλους υποψηφίους. Άραγε, εσύ σε τι θα έδινες περισσότερη έμφαση έπειτα από μερικές ώρες ανάγνωσης αμέτρητων βιογραφικών;

Χρόνος

Ο χρόνος είναι χρήμα και αυτό φαίνεται να ισχύει στον κόσμο των εταιρειών αφού αφενός όλα γίνονται βάσει χρονοδιαγραμμάτων και αφετέρου οι υπάλληλοι είναι η βάση του εργατικού μοντέλου ενώ η ενδεχόμενη έλλειψη αυτών παγώνει τη παραγωγή. Σύμφωνα με μία έρευνα λοιπόν, οι υπεύθυνοι πρόσληψης ξοδεύουν μόλις 6 δευτερόλεπτα ανάγνωσης για κάθε βιογραφικό που περνάει από τα χέρια τους!

Εμπειρία

Η επαγγελματική εμπειρία καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κάθε συνεργασίας είναι άκρως σημαντικά στοιχεία σε ένα βιογραφικό καθώς παρέχουν μία σύντομη εικόνα της επαγγελματικής φύσης του κάθε ατόμου. Διαφορετικές, πολλαπλές και σύντομες σε χρονικό διάστημα εργασιακές ευκαιρίες εκφράζουν αβεβαιότητα και μη σταθερότητα. Ταυτοχρόνως, η σταθερότητα σε μία εργασία είναι ένα στοιχείο κλειδί ένδειξης πειθαρχίας και επιμονής.

Πτυχίο

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση εξετάζεται συνήθως τρίτη κατά σειρά και όχι πρώτη όπως οι περισσότεροι έχουν στο νου τους. Δίνεται έμφαση στο αντικείμενο αναλόγως του επαγγελματικού τομέα καθώς και σε άλλες δεξιότητες που ενδεχομένως να έχουν αποκτηθεί από τον εκάστοτε υποψήφιο.

Φαίνεται, λοιπόν, πως τις περισσότερες φορές ενώ οι υποψήφιοι κυριαρχούνται από το άγχος της επικείμενης, αμφισβητούμενης πρόσληψης και δαπανούν ώρες χτίζοντας το ιδανικό γι’ αυτούς βιογραφικό, την ίδια χρονική στιγμή οι εργοδότες εστιάζουν σε ίδια και συγκεκριμένα σημεία στο κάθε υποψήφιο, περνώντας επαναλαμβανόμενα από το ένα βιογραφικό στο άλλο. Το διαβατήριο, συνεπώς, για την επιτυχία είναι να είσαι to the point!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!