πηγές στατιστικής

Πολλές φορές χρειαζόμαστε στατιστικά δεδομένα για να τεκμηριώσουμε ή και να ολοκληρώσουμε μια κάποια μελέτη! Άλλες φορές τα ίδια τα στατιστικά δεδομένα μπορεί να αποτελούν μια καλή αφόρμηση για μια μελέτη ή και ανάλυσή τους με στόχο την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων. Μια πτυχιακή εργασία μπορεί να ανιχνεύσει δεδομένα που ήδη υπάρχουν καταγεγραμμένα κάπου. Πηγές στατιστικής μπορεί να είναι:

Η Eurostat: Η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σαν θεσμός οφείλει να προωθεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα εν γένει και όχι ενός εκάστου έθνους.

UnStats: Η Επίσημη σελίδα των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύει πολλές στατιστικές μελέτες που αφορούν την παγκόσμια κατάσταση της οικονομίας, δημογραφικά δεδομένα και πολλά άλλα…

Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Michigan: Περιέχει πολλά στατιστικά δεδομένα αλλά και χάρτες που αφορούν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

UNECE: Η βασική του αποστολή είναι η προώθηση της Πανευρωπαϊκής Ενοποίησης και Συνεργασίας. Για να επιτευχθεί αυτός π στόχος μας προσφέρονται στατιστικά δεδομένα από 56 χώρες που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες της δύσης, χώρες της ανατολικής Ευρώπης, της Αμερικής και χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τα στατιστικά δεδομένα αφορούν μακροοικονομικά, πληθυσμιακά και άλλα δεδομένα.

Παγκόσμια Τράπεζα: Στατιστικά δεδομένα από τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την οικονομική και τεχνική αρωγή των αναπτυσσόμενων χωρών.

Afristat: Στατιστικά δεδομένα που αφορούν την Ήπειρο της Αφρικής!

East African Community: Στατιστικά δεδομένα που αφορούν την Ανατολική Αφρική.

Οργανισμός Γεωργίας και τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών.

Διεθνές Γραφείο Ενέργειας.

Laborista: Στατιστικά δεδομένα από 200 χώρες του κόσμου που αφορούν την εργασία!

Στατιστικά Προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών: Ποικιλία στατιστικών δεδομένων που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα. Επίσης, σε αυτή τη σελίδα είναι καταγεγραμμένες όλες οι εθνικές στατιστικές υπηρεσίες!

ΟΟΣΑ

WHO: Στατιστικά δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

BLS: Η στατιστική υπηρεσία του Αμερικάνικου Υπουργείου Εργασίας.

ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/