Επιχειρηματικότητα στη βιομηχανία της μόδας

Της Ελίζας Σακκά

Το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με την Εταιρία Στρατηγικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Ally ανέλαβαν την υλοποίηση και διεξαγωγή ενός προγράμματος σύντομης διάρκειας στον τομέα του Fashion Business, το οποίο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΤΟΥ ΟΠΑ. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Επιχειρηματικότητα στη βιομηχανία της μόδας”.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων στον τομέα του Fashion Business, καλύπτοντας τόσο θεωρητικές γνώσεις, όσο και πρακτικές εφαρμογές. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 3/3/2017 και η ημερομηνία λήξης είναι η 18/4/2017. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 75 ώρες και ο τόπος διεξαγωγής το ΚΕΚ. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Γ. Κουρέτας.

Τα αντικείμενα που θα καλυφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων το marketing και το management στη βιομηχανία της μόδας, η δημιουργία ενός brand, η ανάπτυξη e-shop, η προσέγγιση των media, οι εξαγωγές και οι τρόποι προώθησης στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα θα συνδυάσει διδασκαλία και παρουσίαση πραγματικών case studies από εκπροσώπους μεγάλων και επιτυχημένων επιχειρήσεων στον τομέα του Fashion Business.

Διδασκόμενη Ύλη

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει την επιχειρηματική διάσταση στη βιομηχανία της μόδας και το λιανεμπόριο, το marketing και το management στη βιομηχανία της μόδας, πωλήσεις, τάσεις και παραγωγική διαδικασία, online και offline προώθηση στη βιομηχανία της μόδας και εξαγωγές και τρόποι προώθησης στο εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται-Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν  στελέχη επιχειρήσεων από τη βιομηχανία της μόδας, στελέχη διαφημιστικών εταιριών με πελατολόγιο από τη βιομηχανία της μόδας, σχεδιαστές μόδας και μελλοντικοί σχεδιαστές μόδας, fashion bloggers/vloggers, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και μελλοντικοί επιχειρηματίες στη βιομηχανία της μόδας και γενικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη βιομηχανία της μόδας.

Τα δίδακτρα του προγράμματος είναι 900 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο

http://kek.aueb.gr/el/normal/Program/11/ViewProgram.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ονειρεύονται ένα μέλλον στη βιομηχανία της μόδας και αναζητούν τις κατάλληλες γνώσεις για να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!