Οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις του Ιουνίου

του Γιάννη Αναστασίου

Καλό μήνα, με το καλοκαίρι προ των πυλών, τη λήξη όλων των φοιτητικών (και μη) υποχρεώσεων να φτάνουν στο πέρας τους και τις διακοπές να πλησιάζουν προσφέροντας όχι μόνο την πολυπόθητη ανάσα ξεκούρασης και ηρεμίας, αλλά και την ευκαιρία επανασχεδιασμού ή/και δημιουργίας νέων στόχων. Μέχρι τότε, ο Ιούνιος προσφέρει εκδηλώσεις και σεμινάρια που εμπλουτίζουν τις γνώσεις και συμβάλλουν στην καλλιέργεια ερεθισμάτων για επιχειρηματικό και επαγγελματικό προσανατολισμό. 

Presentation of Emerging Piraeus Maritime Startups

Η πρωτοβουλία BlueGrowth υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στις 7 Ιουνίου, 14:45 μμ, στοχεύει να εμπνεύσει και να στηρίξει startups με καινοτόμες ιδέες που αφορούν τομείς της ναυτιλίας του τουρισμού, της ιχθυοκαλλιέργειας και γενικότερα του ναυτικού οικοσυστήματος.

Η διαδικασία διεξάγεται στα πλαίσια του διαγωνισμού του BlowGrowth, ο οποίος οργανώνεται για 4η συνεχόμενη φορά. Οι ομάδες καταθέτουν τις προτάσεις τους και αυτές που επιλέγονται μετέχουν στο πρόγραμμα «θερμοκοιτίδας» (incubation program) του Blowgrowth, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο δυνατές βάσεις για να εισέλθουν στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η τελική παρουσίαση των ομάδων που παρακολούθησαν το incubation program θα πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας Ποσειδώνια.

Σε ποιους απευθύνεται: Η παρουσίαση ιδεών αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται για τους θαλάσσιους τομείς επιχειρηματικότητας και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με άτομα που έχουν φρέσκιες ιδέες και απόψεις στην εξέλιξη του κλάδου. Βεβαίως το κλίμα ευνοεί και η διεξαγωγή των παρουσιάσεων στα Ποσειδώνια 2018, όπου παρευρίσκονται ετησίως τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ναυτιλίας.

Γιατί να συμμετέχω: Το BlueGroth event είναι ανοιχτό στο κοινό που θα παρευρεθεί στα Ποσειδώνια και επιθυμεί να το παρακολουθήσει με δωρεάν συμμετοχή.

ROWDHACKATHON #SMARTCITY2

Από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2.

Στο Μαραθώνιο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσια αυτά θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις, όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://crowdhackathon.com/smartcity2/

GRBossible: Ημερίδα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας «Το συνέδριο των κολασμένων»

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 10:00 π.μ. στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών το Skywalker.gr, στο πλαίσιο των δράσεων GRBossible για την επιχειρηματικότητα, διοργανώνει ημερίδα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας με θέμα: «Το συνέδριο των κολασμένων».

Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στο δικαίωμα σε δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία όσων το επιθυμούν και η κοινωνικοοικονομική μας ζωή τους χρειάζεται. Συγκεκριμένα, πόσο εύκολη είναι η επαναπροσπάθεια στον επιχειρηματικό στίβο αυτών που συναντιούνται με φρέσκες ιδέες, έχοντας ήδη πολύπλευρη και βασανισμένη διαχειριστική εμπειρία;

Σε ποιους απευθύνεται: Με μια σειρά πρακτικών θεμάτων η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε άτομα τα οποία λόγω συνθηκών ή προσωπικών λαθών, υπέπεσαν σε διαχειριστικές παγίδες κατά την προηγούμενη επιχειρηματική απόπειρά τους και θέλουν να τολμήσουν ξανά αυτήν τη φορά μαθαίνοντας από τα λάθη τους, τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που έχουν ή όχι ανάλογες εμπειρίες.

Γιατί να συμμετέχω: Σημαντικοί ομιλητές, πολιτικοί, θεσμικοί και τεχνοκράτες της επιχειρηματικότητας θα μιλήσουν για θέματα πρακτικά που δεν συζητούνται ευρέως. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες: Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr.

Οι Τεχνητές Νοημοσύνες και εμείς

Για την 10η βραδιά του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στις 07.06.2018, 19.00 δίνει ξανά τον λόγο στους επιχειρηματίες της αλλαγής, και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις καινοτομίες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του θέματος καθώς θα συζητηθεί από την ανθρώπινη οπτική. Πιο συγκεκριμένα, οι προσκεκλημένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα φέρουν στο φως τις νέες αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται μεταξύ ανθρώπου και μηχανών και τους διαφορετικούς τρόπους ζωής που προέρχονται από αυτές.

Από γαλλικής πλευράς, 3 νεοφυείς επιχειρήσεις (Jam, κορυφαίου chatbot στη Γαλλία, Domoscio, ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης και AIVA επιχείρηση σύνθεσης μουσικών κομματιών από Τεχνητή Νοημοσύνη) θα μας δείξουν πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να εισχωρήσει σε ποικίλους τομείς όπως η πληροφόρηση, η εκπαίδευση και η μουσική.

Από ελληνικής πλευράς, 3 πολύ ελπιδοφόρες εταιρείες (Botakis-chatbot για κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία, Innoetics-εφαρμογή μετατροπής γραπτού κειμένου σε φωνή, Innoetics-βραχιόλι αναγνώρισης συναισθηματικής κατάστασης) θα μιλήσουν για την υγεία και το ευ ζην, τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Σε ποιους απευθύνεται: Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, φοιτητές και επιχειρηματίες στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθότι το θέμα και η προσέγγισή του αφορά όχι μόνο τις εξελίξεις στο A.I. αλλά και τις επιδράσεις του στην κοινωνία από ανθρωπιστική και κοινωνιολογική σκοπιά. 

Γιατί να συμμετέχω: Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρουσίαση demo ρομποτικής από την UniqueMinds και την Ομάδα GRID του WRO HELLAS στην αυλή του γαλλικού ινστιτούτου, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει γιορτή κοκτέιλ με παράλληλη προβολή βίντεο σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στα ατού της βραδιάς περιλαμβάνεται η παρουσίαση της εκδήλωσης από τον διάσημο Youtuber Mikeius, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές.

Παρά το εξαντλητικό πρόγραμμα της εξεταστικής λοιπόν, που για πολλές σχολές έχει ήδη ξεκινήσει, αξίζει ένα μικρό διάλειμμα για τα τόσο ενδιαφέροντα events που προσφέρονται και αυτό τον μήνα και το citycampus.gr φροντίζει για την ενημέρωση σας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!