Επιχειρηματικά event Φεβρουαρίου

του Γιάννη Αναστασίου

Ο δεύτερος μήνας του 2018 μας υποδέχεται με αρκετές εκδηλώσεις και σεμινάρια. Πολλά από αυτά σχετικά με ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων, ενώ κάποια άλλα δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια soft skills. Μαζί θα εξετάσουμε κάποιες από τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου και τους λόγους που κάποιος αξίζει να συμμετέχει.

Σεμινάριο LinkedIn 101: Learning the basics with a twist!

Στις 10 Φεβρουαρίου στο χώρο της Effect η LinkedIn Expert στην Ελλάδα Agelatou θα μοιραστεί το απαραίτητο know how στο πώς να χτίζει κανείς το επαγγελματικό του προφίλ στο LinkedIn αλλά και πώς να προβάλλει καλύτερα και να δομήσει το επαγγελματικό και προσωπικό brand. Ποια είναι τα σωστά βήματα ανάδειξης των δυνατών σημείων του βιογραφικού; Πώς προβάλλω την προϋπηρεσία μου και εν τέλει πώς διαχειρίζομαι πρακτικά τη σελίδα της πλατφόρμας;

Σε ποιους απευθύνεται: Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να χτίσουν το personal brand τους, είτε είναι εργαζόμενοι είτε φοιτητές, θα βρουν χρήσιμο το συγκεκριμένο σεμινάριο και φυσικά όσοι αναζητούν θέση στην αγορά εργασίας.

Γιατί να συμμετέχω: Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι γνώσεις που θα αποκομίσει κανείς σίγουρα αποτελούν αξιόλογη επένδυση σε γνώση.

Περισσότερες πληροφορίες: https://easyseminars.gr/events/linkedin-101-by-ethel-agelatou/

Βιωματικό Σεμινάριο-Χτίζω Το Αύριο, Αλλάζοντας Το Τώρα

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χτίσετε το δικό σας σήμερα και το δικό σας μέλλον, τότε σας προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή και να παρακολουθήσετε το μοναδικό αυτό βιωματικό σεμινάριο που πραγματοποιεί η Hellenic NLP Academy στις 24 με 25 Φεβρουαρίου.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η διαχείριση του άγχους στο χώρο εργασίας, αλλά και στην καθημερινότητα, διαχείριση δυσμενών καταστάσεων και μετατροπή τους σε ευκόλως διαχειρίσιμες, αλλά και διεύρυνση οριζόντων μέσω ευελιξίας στη συμπεριφορά.

Σε ποιους απευθύνεται: Στον καθένα που επιθυμεί να αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία θετικής σκέψης και αποφασιστικής δράσης, απέναντι στις πιεστικές απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να εξελίξουν και να «ανακαλύψουν» χαρακτηριστικά του εαυτού τους.

Γιατί να συμμετέχω: Από φιλικές παρέες, μέχρι και στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και στην προσωπική ζωή του καθενός, υπάρχουν καταστάσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς στην επίλυση προβλημάτων και σχέσεων. Με τις κατάλληλες τεχνικές και μεθόδους μπορεί κανείς να μετατρέψει το πρόβλημα και τη δυσκολία σε πλεονέκτημα. Ακόμα, η ευέλικτη συμπεριφορά και προσαρμοστικότητα σκέψης βοηθούν στην επαγγελματική ανέλιξη. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 100€ χωρίς ΦΠΑ (24%).

Για περισσότερες πληροφορίες: http://nlp-greece.com/

Communication Strategy & Plan

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο χώρο του the Cube Athens και σε συνεργασία με την agga-consulting, διοργανώνεται το σεμινάριο Επικοινωνιακής Στρατηγικής και σχεδιασμού. Σκοπός του event είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τις γνώσεις για αποδοτικότερο στρατηγικό σχεδιασμό σε αποφάσεις μεγιστοποίησης των πωλήσεων αξιοποιώντας καλύτερα το budget.

Σε ποιους απευθύνεται: Απευθυνόμενο κυρίως σε άτομα με σχετική πείρα στο χώρο των πωλήσεων, το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και φοιτητές που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο τομέα.

Γιατί να συμμετέχω: Με κόστος συμμετοχής έως 20 €, το Communication Strategy & Plan, αποτελεί μια καλή ευκαιρία να εμβαθύνει κανείς στον τομέα λήψης και σχεδίασης αποφάσεων, οι οποίες αξιοποιούν στον καλύτερο βαθμό τους οικονομικούς περιορισμούς και τον αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.eventbrite.com/e/communication-strategy-plan-tickets-42189413672

Ημερίδα Women On Top in Business: Ισότητα, μία στρατηγική επιλογή

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, 10.00-15.00, ο οργανισμός Women On Top στο χώρο του HIGGS στο Μεταξουργείο πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο :“Women On Top in Business: Ισότητα, μία στρατηγική επιλογή;” Το θέμα της ημερίδας αφορά την αντιμετώπιση της γυναίκας στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει σε όρους ισότιμης εκπροσώπησης, ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής καθώς και τρόπους εξάλειψης της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε ποιους απευθύνεται: Η ημερίδα αφορά σε όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα γυναικείας επαγγελματικής και εργασιακής πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Γιατί να συμμετέχω: Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν case studies από ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που επενδύουν στην επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, την ισότιμη εκπροσώπησή τους σε θέσεις ευθύνης και την εξάλειψη των διακρίσεων εναντίον τους. Ακόμα, ειδικευμένοι συνεργάτες του Women On Top θα εισηγηθούν πάνω σε επίκαιρα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο και ο επικοινωνιακός αντίκτυπος των πολιτικών ισότητας που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: https://womenontop.gr/

Digital Marketing Business Course

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο πάνω στο digital marketing  πραγματοποιείται στις 12-13/2 και 15/2 από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομίας (ΚΕΑΚ). Με έναν πλούσιο κύκλο θεματικών σε επίπεδο εργαστηρίου, όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε τομείς όπως το Digital Marketing & branding, Social Media advertising, Target Audience και λοιπά με εισηγητή τον κύριο Γεράσιμο Τζαμαρέλο.

Σε ποιους απευθύνεται: Κυρίως σε επαγγελματίες του marketing και της επικοινωνίας για την εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και την επαγγελματική τους εξέλιξη/ διεύρυνση στο κλάδο τους, καθώς και εργαζόμενους/ στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους. Τέλος, απευθύνεται σε φοιτητές/ απόφοιτους σχολών – ανεξαρτήτως ειδικότητας – για την ενίσχυση του βιογραφικού τους και την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και σε νέους επιχειρηματίες που αναζητούν αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Γιατί να συμμετέχω: Με κόστος προγράμματος 80€ ,όσοι εγγραφούν θα αποκτήσουν με το πέρας του σεμιναρίου απαραίτητα εφόδια και γνώσεις στον τομέα του Ψηφιακού Marketing, αλλά και σε πεδία, όπως mobile marketing, και αποτελεσματική χρήση των δημοφιλέστερων social media (Facebook, Youtube, Twitter, instagram κ.α.) ως εργαλεία marketing και δημοσίων σχέσεων

Περισσότερες πληροφορίες: http://keak.gr/events/events-keak/153-digital-marketing-business?date=2018-02-12-17-00

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!