Επιχειρηματικά event Μαρτίου

του Ιωάννη Αναστασίου

Πιστοί και αυτόν το μήνα στο ραντεβού μας θα σας παρουσιάσουμε τα σημαντικότερα events σε θέματα επιχειρηματικότητας που ο Μάρτιος έχει να προσφέρει. Όπως θα διαπιστώσετε, ποικίλα φεστιβάλ, σεμινάρια και εκδηλώσεις ανοίγουν τις πόρτες τους σε φοιτητές και επαγγελματίες, ώστε ο πρώτος μήνας της άνοιξης να μας υποδεχτεί πολλά υποσχόμενος για νέες γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα των νέων και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Κουβαλώντας ήδη 8 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα ελληνικά δρώμενα, και φέτος από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) συμμετέχουν  άνω των 200 διακεκριμένων εισηγητών και οι πλέον αξιόλογες επιχειρήσεις.

Ο βασικός στόχος του Πανοράματος είναι να ενημερώσει τους νέους, μέσα από 36 εισηγήσεις (πάνελ), σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρονται μέσα από 15 κλάδους της οικονομίας προκειμένου να αποκτήσουν γνώση της αγοράς, αλλά και να μπορούν να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων, είτε ως επιχειρηματίες.

Ως αποτέλεσμα, επιδιώκεται σύμφωνα με τους συντελεστές, να αναδειχθεί η ‘Άλλη Ελλάδα’, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Όλα αυτά μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο workshop, συζητήσεις χωρίς ατζέντα, τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και κυρίως τα Business Day, όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, πέρυσι έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν 900 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών.

Γιατί να συμμετέχω: Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας «γεννήθηκε» μέσα από το ίδιο το πανεπιστήμιο (Ο.Π.Α.) και διαμορφώθηκε από την ανάγκη η θεωρητική γνώση να συνδεθεί με την αγορά εργασίας και την πράξη. Με την επιμέλεια του καθηγητή κου Λαδόπουλου και του κου Σκούρτα, 8 χρόνια συνεχόμενα αποδεικνύει έμπρακτα την υλοποίηση του στόχου του.

Σε ποιους απευθύνεται: Φυσικά η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους. Ωστόσο, φοιτητές και όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν επιχειρηματίες και κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων θα δικαιωθούν από την απόφασή τους να παρευρεθούν στο γεγονός.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.pan-orama.org/#about

08/03/2018 – 12th Edition of The Squeeze (Athens)

Στις 8 Μαρτίου 2018 το Orange Grove πραγματοποιεί το «12th edition of The Squeeze» στις 18:00μμ – 22:00μμ.

Οχτώ φιλόδοξοι startuppers παρουσιάζουν τις ιδέες τους μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή και διεκδικούν 15000€ και 10000€ χρηματικά έπαθλα, ώστε να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Περισσότερες πληροφορίες: https://orangegrove.eu/upcomingsqueeze/

TEDxAUEB – arctos

Το TedxAUEB για μια ακόμα χρονιά το Σάββατο, 17 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου με έναρξη 10:00 και λήξη 20:00 επιστρέφει με ομιλίες και διαδραστικά workshops. Φέτος δώδεκα Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από διαφορετικά επιστημονικά υπόβαθρα θα προσεγγίσουν μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες τους τρόπους που βρήκαν το προσωπικό τους άστρο προς την καταξίωση και την επιτυχία προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιαίτερη για αυτούς σημασία του «arctos». 

Γιατί να συμμετέχω: Το TEDxAUEB μετράει πολλά χρόνια επιτυχούς παρουσίασης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας σε μεγάλο εύρος πολιτιστικών και επιστημονικών πτυχών της καθημερινότητας. Η συνάντηση με πρόσωπα role-models το καθιστά μοναδικό.

Σε ποιους απευθύνεται: Φοιτητές, άτομα από τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο, αλλά και όλους όσοι επιζητούν μικρούς καθημερινούς ήρωες της πραγματικής ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tedxaueb.com

FxD: Παγκόσμιο φεστιβάλ Μόδας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας

Το παγκόσμιο Φεστιβάλ μόδας ξεκινάει από την Ελλάδα με την πρωτοβουλία του MeXOXO, έναν μη-Κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην οικονομικο-κοινωνική ανάπτυξη των γυναικών σε Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ και την Ελλάδα. Από τις 2/3-3/3 σκοπεύει να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τις γυναίκες, ώστε να αναπτυχθούν οικονομικά και κοινωνικά μέσα στο χώρο της μόδας χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικές γνώσεις.

Γιατί να συμμετέχω: Στο event θα παρευρεθούν δυναμικές Ελληνίδες influencers & Youtubers οι οποίες δημιούργησαν την δική τους καριέρα μέσα από δυσκολίες και εμπόδια. Για πρώτη φορά μοιράζονται με το κοινό τις μοναδικές τους εμπειρίες ,καθώς προσφέρουν και τα εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζεται κάποιος για να επιχειρήσει στο χώρο της μόδας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε events ομορφιάς και αισθητικής και σε πολλά παιχνίδια.

Σε ποιους απευθύνεται: Στοχεύοντας στο γυναικείο κοινό, το φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε όλους και ειδικά σε αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν και να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της μόδας από την οπτική της επιχειρηματικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:  https://www.mexoxo.com/fxd

Soft Skills Workshop for Success by Citycampus

Το Citycampus.gr σε συνεργασία με την «Διάδραση – Ινστιτούτο Μελέτης της Ανθρώπινης Επικοινωνίας», ανακοινώνει τη διεξαγωγή βιωματικού επιμορφωτικού Workshop με θέμα «Soft Skills Workshop for Success by Citycampus» με συντονίστρια την Αναστασία Αδάμ, Ψυχολόγος, MBA με εξειδίκευση στη Συναισθηματική Νοημοσύνη και την Επικοινωνία στο χώρο της εργασίας.

Με έναρξη την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου και με 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις 4 ωρών η κάθε μία, στόχος του σεμιναρίου αποτελεί η διαχείριση του εαυτού μας σε θέματα σχέσεων επαγγελματικών και κοινωνικών, με ταυτόχρονη αύξηση της προστιθέμενης αξίας στις ακαδημαϊκές σπουδές σε συνδυασμό με τα soft skills. Παράλληλα, το βιωματικό αυτό σεμινάριο σκοπεύει στην προσωπική βελτιώση του κάθε συμμετέχοντα.

Από την μια πλευρά, οι συμμετέχοντες μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο εκπαίδευσης βασισμένο σε εργαλεία, τεχνικές και μεθόδους υψηλών προδιαγραφών, ενδυναμώνουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Από την άλλη πλευρά, λαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη πάνω στο  θέμα προς ανάπτυξη. Οι παρουσιάσεις με power point, οι προβολές video ανάλογης θεματικής, ενθαρρύνονται για προσωπική και ομαδοσυνεργατική επεξεργασία της θεματικής, για συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις μέσα στην αίθουσα, αλλά και κατά την καθημερινότητά τους, στο σπίτι, στο χώρο της εργασίας, στο πανεπιστήμιο, στη σχολή.

Γιατί να συμμετέχω: Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν  την ευκαιρία να βιώσουν «από μέσα» τις λειτουργίες και τις πραγματικές προκλήσεις  μιας εταιρείας. Θα δοθεί ακόμα η ευκαιρία να αντιληφθούν την αξία τους και να την προβάλουν.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν προσομοιώσεις συνέντευξης προς ανεύρεση εργασίας, και role playing.

Επίσης, η ανάπτυξη και καλλιέργεια των Soft skills αποτελεί σημαντικό εργαλείο όχι μόνο στην αναζήτηση και εξέλιξη στον εργασιακό χώρο, αλλά και στην καλλιέργεια της επικοινωνίας με το κοινωνικό μας περιβάλλον.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλους τους φοιτητές που αναζητούν ενδυνάμωση του βιογραφικού τους, αλλά και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Περισσότερες πληροφορίες: http://citycampus.gr/soft-skills-workshop-for-success-by-citycampus/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!