Επιχειρηματικά event Απριλίου

του Γιάννη Αναστασίου

Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίληκαι οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και το μήνα Απρίλιο με πολλές υποσχέσεις για γνώσεις, εμπειρίες και μύηση στον κόσμο της επιχειρηματικής σκηνής.

Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης φέρει ποικίλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και επιχειρηματικούς διαγωνισμούς και παρακάτω αναφέρονται οι πιο αξιοπρόσεχτοι για το συγκεκριμένο διάστημα.

Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (Patras IQ) 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (Patras IQ) θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2018, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας. Συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Η έκθεση στοχεύει στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα διαμορφώνοντας κλίμα για επίλυση προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά. Με πληθώρα εκδηλώσεων, workshops και εκθεσιακών περιπτέρων θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σε ποιους απευθύνεται: Συμμετέχοντες στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ είναι ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Φέτος στην έκθεση θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι της εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και επενδυτικοί και χρηματοοικονομικοί οργανισμοί από Ελλάδα και εξωτερικό.

Γιατί να συμμετέχω: Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.patrasiq.gr

Digital Marketing Course  02-04 Απριλίου 2018 (10:00 – 14:30)

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομίας διοργανώνει το  πρακτικό  σεμινάριο Digital Marketing διάρκειας 16 ωρών.  

Πρόκειται για έναν εντατικό κύκλο μαθημάτων, για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους στο Digital Marketing.

Σε ποιους απευθύνεται:  Σε επαγγελματίες του marketing και της επικοινωνίας για την εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και την επαγγελματική τους εξέλιξη,  καθώς και σε εργαζόμενους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους. Φυσικά,
και φοιτητές ή απόφοιτοι σχολών  που επιθυμούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Η θεματολογία πραγματοποιείται σε επίπεδο εργαστηρίου, με πρακτικά παραδείγματα.

Γιατί να συμμετέχω: Το πρόγραμμα διαρκεί τρείς μέρες στις οποίες θα καλυφθούν ποικίλες θεματικές όπως Digital Marketing & branding, Digital Strategy & Planning, Risk Management in Social Media καθώς και E-Commerce. Επιπροσθέτως οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πως θα σχεδιάζουν επιτυχημένα Websites και θα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δημοφιλέστερα social media (Facebook, Youtube, Twitter, instagram κ.α.) ως εργαλεία marketing και δημοσίων σχέσεων.

Απαραίτητη η προεγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://keak.gr/events/events-keak/170-digital-online-branding-strategy?date=2018-04-02-10-00

Τεχνική ΣΥΝΤΑΞΗΣ Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων βάσει Ε.Λ.Π. για Απλογραφικά και Διπλογραφικά

Την Παρασκευή 13/04/2018 (15:00-21:00) και για 6 ώρες σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, ο κύριος Καλαμαράς Νικόλαος θα κάνει αναφορά στην τεχνική σύνταξης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών) των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία απλογραφικά – διπλογραφικά, βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

Σε ποιους απευθύνεται:  Απευθυνόμενο κυρίως σε λογιστές, φοροτεχνικούς και ιδιοκτήτες λογιστικών γραφείων, το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και φοιτητές (και μάλιστα σε ειδική τιμή) καθώς η θεματολογία του προγράμματος θα καλυφθεί με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογών για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων. 

Γιατί να συμμετέχω:  Χάρη στην πολυετή πείρα του εισηγητή οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τις τεχνικές σύνταξης των Χρηματοοικονομικών καταστάσεων, την κατάρτιση του φορολογικού και του λογιστικού μητρώου με παραδείγματα και πολλά άλλα θέματα μέσω επίλυσης ερωτημάτων. Όλα αυτά με χρήση Power Point, παραδειγμάτων και εφαρμογών.

Startup Weekend Fashion Edition

Το Startup Weekend Fashion Edition, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 20-21-22 Απριλίου 2018 με διοργανωτές τη Σχολή Μόδας AthensFashionClub και την 1η Θερμοικοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα, την «The Fashion Gate» με στόχο την «εξωστρέφεια» της ελληνικής Μόδας με καινοτομίες και δημιουργικές συνεργασίες.

Διοργανωτής της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι και το fashionboxie. Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο για νέους επαγγελματίες στον χώρο της μόδας με υπηρεσίες υποστήριξης των σχεδιαστών και εκπροσώπησης στην πώληση των προϊόντων τους σε νέες αγορές.

Γιατί να συμμετέχω: Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες, σχεδιάζουν επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό και στην κριτική επιτροπή με τις καλύτερες ομάδες να κερδίζουν διάφορα βραβεία και υποστήριξη για να συνεχίσουν με την ιδέα τους! Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση ανέρχεται στα 10€ με 14€. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση, τα γεύματα του 3ημέρου, πρωινό καφέ, γραφική ύλη για όλο το τριήμερο, αναψυκτικά, ποτά, ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται και πολλές άλλες εκπλήξεις και δώρα!

Σε ποιους απευθύνεται:Το Startup Weekend είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός θεσμός,  και αποτελείται από νέους, και φιλόδοξους ανθρώπους, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες. Στόχος , η έμπνευση και η εμψύχωση ατόμων που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους start-up.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια:  http://communities.techstars.com/greece/athens/startup-weekend/12409

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!