επιχειρηματικότητα

Κάποτε η διασύνδεση των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα καταγγελλόταν ως διάθεση υποβάθμισης των σπουδών, ως εμπορευματοποίηση της επιστήμης… Σήμερα, φαντάζει επιτακτική η ανάγκη τα τεχνολογικά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να ανοιχτούν στην πραγματική κοινωνία και την αγορά, κατευθύνοντας τους φοιτητές στις επιλογές τους.  Μέσα στα πλαίσια αυτά δεν θα μπορούσε να παραλείψει κανείς τη δημιουργία και λειτουργία των γραφείων διασύνδεσης των πανεπιστημίων. Σε κάποια ιδρύματα έχουν αδρανήσει ενώ σε κάποια άλλα, όπως του Δημοκρίτειου Θράκης, δουλεύουν και αναρτούν πληροφορίες πυρετωδώς.

Θα επισηνάνουμε πολύ σύντομα κάτι που μας έκανε εντύπωση. Ένα περιφεριακό ΤΕΙ, το ΤΕΙ Σερρών και μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα πρόγραμμα κατάρτισης στην επιχειρηματικότητα με τον τίτλο “Εργαστήρια Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων”. Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες φοιτητές και πτυχιούχους με τις διαδικασίες σύλληψης και ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, να τους καταρτίσει στις διαδικασίες επιχειρηματικού σχεδιασμού και να τους παρακινήσει και να τους υποστηρίξει δικές τους επιχειρηματικές ιδέες και δραστηριότητες.

Εύγε…

Περισσότερα εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!