Αλεξία Τσουμάνη*

Το 2020, παρόλο που αναστάτωσε την καθημερινότητα μας και τις ασχολίες μας, εμένα μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω το Σεμινάριο Δημοσιογραφικής γραφής του citycampus. Η εμπειρία που έζησα θα μου μείνει αξέχαστη και όσα εξέλαβα θα με συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμα κάθε φορά που θα ακούω την λέξη «Δημοσιογραφία».

Η συμμετοχή μου στο σεμινάριο προέκυψε από την επιθυμία μου να συνδυάσω το αντικείμενο σπουδών μου (Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις) με την δημοσιογραφική πένα. Η απόφαση μου αυτή με αποζημίωσε στο έπακρο, καθώς το υλικό και οι γνώσεις που αποκόμισα ήταν τόσες πολλές, που σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν όταν ξεκίνησα.

Το εβδομαδιαίο μας ραντεβού κάθε Δευτέρα, με έκανε να βλέπω την αρχή της εβδομάδας με μια πιο αισιόδοξη ματιά. Σε κάθε συνάντηση με περίμενε μια νέα πληροφορία, μία νέα δοκιμασία γραφής, όπου με την βοήθεια του Κωνσταντίνου Πολέμη, κατάφερα να ξεκλειδώσω τον τρόπο γραφής μου και να σκέφτομαι πιο δημιουργικά και πολύπλευρα.

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα μου λείψουν, είναι οι προβληματισμοί και οι συζητήσεις που κάναμε με όλη την ομάδα μου, επί παντός επιστητού. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν ποτέ αυστηρά εκπαιδευτική και ιεραρχική και έτσι όλοι αισθανόμασταν σαν ένα σύνολο που μαθαίνει και σέβεται ο ένας τον άλλον. Μια μικρογραφία της ιδανικής κοινωνίας.

Ευελπιστώ να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον και να μοιραστούμε τις εμπειρίες και την αγάπη μας για την δημοσιογραφία.

*Η Αλεξία Τσουμάνη είναι απόφοιτη του Σεμιναρίου Δημοσιογραφίας του citycampus.gr