Τι ενδιαφέρον συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου;

του Γιάννη Αναστασίου

Ενδιαφέρων μήνας για την επιχειρηματικότητα αναμένεται ο Οκτώβριος, καθότι λαμβάνουν χώρα αρκετές εκδηλώσεις, σεμινάρια και events τα οποία θα επιχειρήσουν να διαφωτίσουν το ελληνικό γίγνεσθαι στο επιχειρείν. Ομιλητές με εμπειρία στην αγορά, διεθνείς φορείς με έντονη παρουσία στη χώρα μας, θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια φοιτητές και επαγγελματίες να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και το απαραίτητο feedback αισιοδοξίας, στήριξης και ενημέρωσης στο δύσκολο δρόμο της επιχειρηματικής ανάπτυξης και επιβίωσης. Ας δούμε συνοπτικά τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του μήνα Οκτωβρίου και τους λόγους που αξίζει να είναι κάποιος παρών.

Ημέρες Καριέρας

Για 18η συνεχή χρονιά λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων το μεγαλύτερο φεστιβάλ για την επαγγελματική εξέλιξη στην Ελλάδα. Για δύο μέρες, 14 και 15 Οκτωβρίου, νέοι φοιτητές και απόφοιτοι, αλλά και εργαζόμενοι που θέλουν να εξελίξουν τη γνώση τους στο επάγγελμα τους, θα έχουν την ευκαιρία μέσω workshops και έμπειρους συμβούλους, να ενημερωθούν για εξελίξεις και προοπτικές εργασίας εντός και εκτός Ελλάδας.

Γιατί να συμμετέχω: Το event είναι δωρεάν και θα παρευρεθούν διακεκριμένες προσωπικότητες, οι οποίες διαθέτουν προσωπική εργασιακή εμπειρία και γνωρίζουν πώς να καθοδηγούν σωστά και στοχευμένα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.careerguide.gr/events-2/career-days-2017/

TEDxPatras

Τα συγκεκριμένα event μετρούν παρουσία από το 1984, με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι από το χώρο της τεχνολογίας (technology), της ψυχαγωγίας (entertainment) και του σχεδίου (design). Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε αρκετές πόλεις και πανεπιστημιακούς φορείς σημειώνοντας αξιοσημείωτη πρόοδο σε θεματολογία και παρουσίες, ενώ συμβάλλει στη διάδοση ιδεών που αξίζει να ακουστούν και εμπνέουν.

Γιατί να συμμετέχω:  Φέτος το TEDxPatras θα διαθέσει τη σκηνή του σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και από ποικίλους χώρους (ρομποτική, εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα) και βέβαια οι ιστορίες έμπνευσης και παρότρυνσης για δράση και ευαισθητοποίηση σε διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ζωής αποτελούν το στοιχείο που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο event από τα υπόλοιπα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://tedxpatras.com/blog/tedxpatras-2017-moments-stigmes/

Start Up Weekend Kavala

Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη και για τρεις μέρες (13-15) ανοίγει τις πύλες του στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, το πρώτο διεθνές Start Up Weekend σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Με διάρκεια 54 ωρών, νέοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους, να αναπτύξουν το πρότυπό τους και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς πώς να το κάνουν λειτουργικό και βιώσιμο για την αγορά.

Γιατί να συμμετέχω: Η παρουσία ειδικών από διάφορα μέρη του κόσμου προσδίδει διεθνές κύρος στο εν λόγω γεγονός και το καθιστά πολύτιμη πηγή πρακτικής γνώσης, κάτι που ενδιαφέρει όλους όσοι θέλουν να επιχειρήσουν και δεν έχουν το know how. 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/swkavala/

Growth Hacking Academy

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης, διοργανώνεται ένα hands-on πρόγραμμα για τους επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα growth hacking και digital marketing. Το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες με έναρξη τον Οκτώβριο, με 6 ώρες την εβδομάδα και απευθύνεται σε επιχειρηματίες με εργασιακή εμπειρία, σε απόφοιτους σχολών digital marketing, αλλά και σε Start Upers που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για την ανάπτυξη και προώθησης της εταιρίας τους.

Γιατί να συμμετέχω: Σαφώς εξειδικευμένο σεμινάριο, με διάρκεια ικανή να προσφέρει την απαραίτητη ποσότητα και ποιότητα γνώσης από άρτια καταρτισμένους ομιλητές. Για όποιον μπορεί να καταβάλει και το σχετικα υψηλό κόστος συμμετοχής, η ευκαιρία να εντρυφήσει σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο του marketing, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες: http://growthhackingacademy.gr/

Fuck Up Nights Athens 

Για έκτη φορά, το Mindspace διοργανώνει τις βραδιές Αποτυχίας στις 13 Οκτώβρη στο Booze Cooperativa. Το event ξεκινώντας από το Μεξικό, έχει ως στόχο να ακουστούν οι αποτυχίες των ομιλητών από το χώρο της επιχειρηματικότητας. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες απομυθοποιούν και αποβάλλουν το στίγμα της αποτυχίας και την αντιμετωπίζουν ως «πρώτο σκαλί» για την επιτυχία.

Γιατί να συμμετέχω: Η συνύπαρξη νέων start upers με έμπειρους επιχειρηματίες που έχουν βιώσει σε βάθος τις προκλήσεις του χώρου και η αλληλεπίδραση με φοιτητές που ξεκινούν (ή ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν) την επιχειρηματική πορεία τους, καλλιεργεί κλίμα αλληλεπίδρασης και άμεσης επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες. Αν η κορυφή της επιτυχίας είναι μοναχική, η αποτυχία ενώνει μέσα από τα πολύτιμά της μαθήματα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/FUNAthens/

Εν κατακλείδι, ο Οκτώβρης προσφέρει πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, είτε για ενημέρωση, είτε για εύρεση δουλειάς, ακόμα και για εμβάθυνση σε γνώσεις πολύτιμες για τον κάθε επαγγελματία ή όποιον θέλει να επενδύσει στον εαυτό του. Το σημαντικότερο γεγονός όμως είναι πως μέσω ανάλογων event, μπορεί κανείς να γνωρίσει άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και ανησυχίες στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Συνεπώς, αδράξτε την ευκαιρία για γνώση και…καλή αρχή! 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!