Εικονική επίσκεψη: 15 διάσημα μουσεία (Μέρος Β)

του Στέλιου Αμπατζίδη

Το απαγορευτικό ήρθε για δεύτερη φορά στην χώρα μας λόγω του κορονοϊού. Όλοι μας βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι και πλήττουμε με αυτή τη μονοτονία. Ωστόσο, το Google Arts and Culture, σε συνεργασία με πάνω από 2.500 μουσεία και εκθέσεις τέχνης παγκοσμίως έρχεται να προσφέρει στους περιηγητές εικονική επίσκεψη σε μερικά από τα πιο σπουδαία και εμβεβλημένα μουσεία του κόσμου.

Για αυτό το λόγο, ας προτείνουμε λοιπόν μερικά από αυτά, τα οποία μπορούν να περιηγηθούν από μας ως επισκεπτών.

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το μουσείο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουν και να μελετήσουν εκατοντάδες ιστορικών ευρημάτων. Βρισκόμενο στην καρδιά του Λονδίνου, μπορεί να περιηγηθεί κανείς στη Μεγάλη Αυλή και να εξερευνήσει τη Στήλη της Ροζέτας και τις Αιγυπτιακές μούμιες.

Για εικονική περιήγηση, επισκεφθείτε εδώ. 

Galleria degli Uffizi, Φλωρεντία

Βρίσκεται στο ανάκτορο της ομώνυμης πόλης. To έργα, που διαθέτει,     χρονολογούνται από τον 14ο-18ο αιώνα και καθίσταται μία από τις σημαντικότερες   συλλογές της Αναγεννησιακής Τέχνης.  

Για εικονική επίσκεψη, επισκεφθείτε εδώ.

Εθνική Γκαλερί Τέχνης, Ουάσινγκτον

Το διάσημο Αμερικάνικο μουσείο τέχνης μας προσφέρει δωρεάν περιήγηση σε δύο     εκθέσεις του μέσω του Google. Η πρώτη είναι μια έκθεση Αμερικάνικης μόδας από το 1740 έως το 1895, η οποία περιλαμβάνει πολλά δείγματα ρουχισμού από τα αποικιακά έτη και την εποχή της Επανάστασης. Η δεύτερη είναι μια συλλογή έργων από τον Ολλανδό διάσημο ζωγράφο Johannes Vermeer.

Για εικονική επίσκεψη, επισκεφθείτε εδώ.

Musee d’ Orsay, Παρίσι

Μέσω της περιήγησης αυτής,  θα μπορούσε να περιηγηθεί κανείς και να αντικρύσει κανείς τη συλλογή, που περιλαμβάνει διάσημα έργα τέχνης Γάλλων καλλιτεχνών, που έζησαν και εργάστηκαν από το 1848 έως το 1914. Αντικρίζει κανείς κλασικά έργα τέχνης των Μονέ, Σεζάν και Gaugin ανάμεσα σε άλλους.

Για εικονική επίσκεψη, επισκεφθείτε εδώ.

Μουσείο της Περγάμου, Βερολίνο

Παρά το γεγονός πως δεν το έχει επισκεφθεί κανείς, η Πέργαμος, ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας, διαθέτει πολλά αρχαία ιστορικά ευρήματα, όπως την Πύλη Ishtar της Βαβυλώνας και φυσικά, τον επιβλητικό Βωμό της Περγάμου.

Για εικονική επίσκεψη, επισκεφθείτε εδώ.

Μουσείο του Van Gogh, Άμστερνταμ

Όποιοι αγαπούν αυτόν τον τραγικό και χαρισματικό ζωγράφο, η συλλογή του είναι τεράστια, καθώς μπορεί να αντικρίσει κανείς τη μεγαλύτερη συλλογή του, με πάνω από 200 πίνακες, 500 σχέδια και πάνω από 750 προσωπικά γράμματα.

Για εικονική επίσκεψη, επισκεφθείτε εδώ. 

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό

Το μουσείο αυτό χτίστηκε το 1964. Επικεντρώνεται στην αρχαιολογία και την ιστορία του Μεξικού. Το ίδιο διαθέτει 23 αίθουσες εκθέσεων γεμάτα ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των Μάγια.

Για εικονική επίσκεψη, επισκεφθείτε εδώ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

Είναι το σημαντικότερο μουσείο του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Το μουσείο περιλαμβάνει  πολιτισμούς,  που άνθισαν στον ελλαδικό χώρο από την προϊστορική εποχή έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.

Για εικονική περιήγηση, επισκεφθείτε εδώ.

Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ

Όλος ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί το διασημότερο μουσείο της Κορέας. Το Google Arts and Culture προσφέρει τη δυνατότητα να περιηγηθεί κανείς σε έξι ορόφους της Σύγχρονης Τέχνης, τόσο της Κορέας όσο και από άλλες γωνιές του κόσμου.

Για εικονική περιήγηση, επισκεφθείτε εδώ.

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Η Google προσφέρει την δυνατότητα να περιηγηθείτε μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους του μουσείου. Το μουσείο αυτό περιλαμβάνει τα αριστουργήματα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, όπως έργα του Βέρμεερ και του Ρέμπραντ.

Για εικονική περιήγηση, επισκεφθείτε εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!