Της Ιωάννας Ρουμελιώτη*

Το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοίνωσε τις χορηγίες υποτροφιών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και αφορούν την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Η προκήρυξη γίνεται στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Η διάρκεια του προγράμματος χρηματοδότησης κυμαίνεται μεταξύ δέκα οχτώ  και τριάντα έξι μηνών.

Η μεικτή μηνιαία αμοιβή ανέρχεται στα οκτακόσια δέκα έξι ευρώ και ενενήντα λεπτά (816,90 €) για τα άτομα που επιδεικνύουν συνέπεια σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές που ορίζει το ίδρυμα. Ο αριθμός των θέσεων περιορίζεται στις 211 και αναφέρεται σε τρεις συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους:

  • Φυσικές επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού
  • Επιστήμες Ζωής, Υγείας και Διατροφής
  • Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Οι προδιαγραφές συμμετοχής στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης με στόχο την εκπόνηση Διδακτορικής έρευνας, καθώς επίσης και άλλες σχετικές πληροφορίες, ακολουθούν στο παρακάτω αρχείο:

ΙΚΥ – Υποτροφίες για διδακτορικές διατριβές

Το ΙΚΥ, ως εθνικός φορέας υποτροφιών, έχει ως στόχο τη σύγχρονη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής, ώστε να επιτυγχάνεται η ευνοϊκότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Επομένως, η στήριξη των προαναφερόμενων κλάδων είναι θεμελιώδης.

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και λήγει την Δευτέρα 15 Μαϊου 2017, ώρα: 18:00.

* Η Ιωάννα Ρουμελιώτη παρακολουθεί το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του Citycampus

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!