LinkedIn: 4+1 συμβουλές για ένα δυναμικό διαδικτυακό βιογραφικό

της Αγγελικής Χτενέλλη

Αρχικά, για όσους δεν το γνωρίζουν, το LinkedIn είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ειδικεύεται στην αναζήτηση εργασίας παγκοσμίως. Προσφέρει την δυνατότητα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον επαγγελματικό σας τομέα και παράλληλα την επαγγελματική προβολή του εαυτού σας, ή ακόμη και της επιχείρησης σας. Πρόκειται επομένως, για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που αποτελεί βασικό εργαλείο στην αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών εργασίας και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Το citycampus.gr σας παραθέτει κάποιες βασικές συμβουλές, για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε σωστά το επαγγελματικό σας προφίλ.

Διαλέξτε την κατάλληλη φωτογραφία

Όσο τυπικό και αν ακούγεται, ένα προφίλ χωρίς φωτογραφία ή τουλάχιστον χωρίς την κατάλληλη, δεν προκαλεί και την πιο θετική εντύπωση στον εργοδότη, καθώς φαίνεται σαν να έχετε να κρύψετε κάτι. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό λογαριασμό, επομένως φροντίστε να επιλέξετε μία επαγγελματική φωτογραφία σας.

Συμπληρώστε το προφίλ σας στοχευμένα και μεθοδικά   

Όσο περισσότερες πληροφορίες αναφέρετε στο προφίλ σας, τόσο πιο ολοκληρωμένο θεωρείται, ώστε όταν το επισκεφθεί κανείς, να αποκτήσει μια άποψη για εσάς. Ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν, είναι να καταχωρήστε τις σπουδές σας, τις γνώσεις σας στις ξένες γλώσσες, τις δυνατότητες σας, τους στόχους σας, την επαγγελματική σας εμπειρία με αναλυτικές πληροφορίες για το ποια ήταν η θέση σας και τι αρμοδιότητες είχατε, τα ενδιαφέροντα σας. Σημαντικές επίσης, είναι οι συστάσεις συναδέλφων, συνεργατών και προηγούμενων εργοδοτών.

Διευρύνετε τον κύκλο σας

 

Το LinkedIn λειτουργεί με διασυνδέσεις. Γίνετε μέλη ομάδων, συμμετέχετε σε συζητήσεις που έχετε να εκφράσετε ενδιαφέρουσες απόψεις, με στόχο να αποδείξετε την αξία και την ευρυμάθειά σας. Επιπλέον, συνδεθείτε με πολλές επαφές και στείλτε πρόσκληση σε άτομα που ανταποκρίνονται στους στόχους σας και στον τομέα δραστηριότητα σας, ώστε να είστε σε θέση να ανταλλάξετε ιδέες και γιατί όχι, ίσως κάποια στιγμή να σας φανούν χρήσιμοι, διότι όπως λένε πάντα χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μία καλή ευκαιρία, θα μπορούσε να είναι η παρακολούθηση των προφίλ των εργοδοτών ή των εταιρειών που θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο παρακολουθείτε πρώτοι τα νέα σχετικά με νέες θέσεις εργασίας.

Εκφραστείτε με στατιστικά

Όσο πιο εύστοχες είναι οι αναρτήσεις σας, τόσο ευκολότερα τραβούν την προσοχή. Τα στατιστικά λοιπόν, είναι ένας τρόπος να εκφράσετε τις ιδέες σας και να προωθηθεί η γνώση μέσα από σύντομες αναρτήσεις, καθώς τα μακροσκελή κείμενα συχνά κουράζουν και δεν έχουν μεγάλη απήχηση. Όσο πιο ενδιαφέρουσα και εύστοχη είναι η πληροφορία, τόσο πιο εύκολα θα τραβήξει την προσοχή.

Στοχεύστε στη δημιουργία πιο προσωπικού λογαριασμού

 

Το περιεχόμενο του λογαριασμού σας, πρέπει να είναι σχετικό με την δουλειά και την προσωπικότητα σας, αλλά παράλληλα να παρουσιάζει και την πιο ανθρώπινη σας πλευρά. Δημοσιεύστε σύντομα και εύστοχα κείμενα με τις απόψεις σας, σχολιάστε άρθρα ή μελέτες που έχετε διαβάσει, προσθέστε κάποιο προσωπικό σας website, φωτογραφίες με συνεργάτες σας, από σεμινάρια ή συνέδρια που έχετε παρακολουθήσει. Σημασία λοιπόν, έχει να χτίσετε την διαδικτυακή σας εικόνα και να προβάλλετε την αξία και την προσωπικότητα σας, δίνοντας την εντύπωση ότι είστε ένα άτομο με γνώσεις, άποψη και με διάθεση να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις πάνω στο αντικείμενο σας. Ο ενθουσιασμός, το πάθος και η αφοσίωση, είναι άλλωστε απαραίτητα προσόντα που αναζητά κάθε εργοδότης.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και δημιουργήστε ένα ενδιαφέρον προφίλ στο LinkedIn. Διατηρείστε έναν ενεργό λογαριασμό και δώστε την εικόνα του επιτυχημένου και πολλά υποσχόμενα επαγγελματία, ο οποίος έχει να προσφέρει πολλά.

Διαβάστε ακόμη: LinkedIn:Τι ψάχνουν οι εργοδότες;

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!