Διαδίκτυο και εναλλακτική επιμόρφωση

της Κατερίνας Μούκα

Η εποχή της τεχνολογίας φέρνει στο προσκήνιο την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε ό,τι έχει να μας προσφέρει αυτό, διευρύνοντας τους ορίζοντές μας. Και ευτυχώς, έχει να μας προσφέρει πολλά. Παρακάτω μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες για το τι μπορείς να μάθεις μέσω του διαδικτύου και πώς μπορείς να προσεγγίσεις την επιμόρφωση που επιθυμείς.

Ντοκιμαντέρ

Δεν χρειάζεται να έχεις συνδρομητική τηλεόραση για να απολαύσεις κορυφαία ντοκιμαντέρ για την άγρια ζωή και όχι μόνο. Υπάρχουν ιστοσελίδες όπου μπορείς να δεις δωρεάν ντοκιμαντέρ για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Κάποιες ιστοσελίδες είναι: DocumentaryTube.comTOP DOCUMENTARY FILMS

Ξένες γλώσσες

Μπορείς να μάθεις ξένες γλώσσες με διάφορους τρόπους.μαθαίνω στο διαδίκτυο

  1. Online εφαρμογές και ιστοσελίδες

    Μέσω των online εφαρμογών μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα συνομιλώντας με ανθρώπους από όλο τον κόσμο (όπως για παράδειγμα το HelloTalk) ή να μάθεις καινούριες λέξεις, καθώς υπάρχουν γνωστά λεξικά σε ψηφιακή μορφή ή μορφή εφαρμογής. Επίσης, στις ιστοσελίδες των BBC και BritishCouncil, μπορείς να βρεις αρκετό υλικό για εξάσκηση των αγγλικών σου.

    Κάποιες ιστοσελίδες λεξικών: LONGMAN, Cambridge Dictionary                    
    Εφαρμογές αντίστοιχων λεξικών: Longman Dictionary English, Cambridge Dictionary Fast
  2. Ξένες ταινίες και εφημερίδες

Μπορείς να βρεις αρκετές ταινίες και σειρές online αλλά και να διαβάσεις άρθρα τα οποία θα βρεις στις ιστοσελίδες γνωστών περιοδικών και εφημερίδων. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να μάθεις καινούριες εκφράσεις και να δεις πως αυτές χρησιμοποιούνται σε μία συζήτηση ή σε στο γραπτό λόγο. Εκτός αυτού, μπορείς να αντλήσεις αρκετές πληροφορίες για τον πολιτισμό μιας χώρας και να πάρεις μια ιδέα για το πως ζουν οι άνθρωποι εκεί.

Εκλαϊκευμένη επιστήμη

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που έχουν επιστημονικά άρθρα γραμμένα απλά, τα οποία εξηγούν ενδιαφέροντα πράγματα που σχετίζονται με τις θετικές επιστήμες και όχι μόνο.

Κάποιες ιστοσελίδες είναι: MASSIVE SCIENCETHE CONVERSATION

Διαδικτυακά μαθήματα και επιμόρφωση

Πολλές  ιστοσελίδες προσφέρουν επίσης μαθήματα από κορυφαία Πανεπιστήμια τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων. Έτσι, μπορείς να αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητα σου ή ακόμα και στο επάγγελμά σου.

Κάποιες ιστοσελίδες είναι: courseraedXFuture LearncuriousHIGHBROW

Πληροφορική

μαθαίνω πληροφορική

Μπορείς να μάθεις να γράφεις κώδικα, να φτιάχνεις ιστοσελίδες, να χρησιμοποιείς το Rstudio για στατιστικές αναλύσεις αλλά και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου στην επιστήμη δεδομένων (datascience).

Κάποιες ιστοσελίδες είναι: codeacademyFreeCodeCampPLURALSIGHTDASHDataCamp.

Επιμόρφωση με δωρεάν ebooks

Μπορείς να βρεις αρκετά βιβλία στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή. Μπορείς να επισκεφτείς τις παρακάτω ιστοσελίδες ή να κάνεις και τη δική σου αναζήτηση.

Κάποιες ιστοσελίδες είναι: OPEN LIBRARYmanybooks

Μην ξεχνάς πως η γνώση είναι δύναμη και οποιαδήποτε επιμόρφωση δεν πάει χαμένη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ανοίξεις τον υπολογιστή σου με σκοπό να περάσεις την ώρα σου στα social media, δοκίμασε για αλλαγή να αντισταθείς και να κάνεις κάτι πιο εποικοδομητικό.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!