Διαγωνισμός Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Της Λαμπρινής Κουτσοκέρα

Διαγωνισμός Καινοτομικών και Επιχειρηματικών ΙδεώνΓια 6η συνεχόμενη φορά διοργανώνεται ο Διαγωνισμός Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Επιτροπή Ερευνών) απευθύνει πρόσκληση στους προπτυχιακούς φοιτητές όλων των τμημάτων του εν λόγω Πανεπιστημίου για την υποβολή των καινοτόμων και επιχειρηματικών ιδεών τους.

Απώτερο σκοπό των δράσεων, όπως αυτή του Διαγωνισμού Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνιστά η επιχειρηματικότητα και η προώθησή της τόσο γενικότερα όσο και ειδικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σκοπός αντίστοιχων διαγωνισμών αποτελεί, συνήθως, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας και η ενθάρρυνση ανάληψης καινοτομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η έναρξη για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τη 31η Αυγούστου 2016 και ως προθεσμία υποβολής έχει ορισθεί η 30η Σεπτεμβρίου 2016.

Ο οδηγός για τη διαδικασία συμμετοχής καθώς και τα βήματα με συγκεκριμένες οδηγίες βρίσκονται στον σχετικό σύνδεσμο: https://studentcontest.uom.gr/

Ενδεικτικά παραδείγματα παλιότερων συμμετοχών αποτελούν τα εξής:

Διαγωνισμός Καινοτομικών και Επιχειρηματικών ΙδεώνSmart Bag: ιδέα η οποία αναφέρεται σε μια ειδική κατασκευή χαρτοφυλάκων, γυναικείων και σχολικών τσαντών έτσι ώστε να καθιστά τις τσάντες ανθεκτικές στα σκισίματα. Παράλληλα διατίθεται ενσωματωμένος αισθητήρας για την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη κάθε τσάντας.

Flying Hospital: ιδέα η οποία αναφέρεται στη χρήση ενός drone το οποίο θα μεταφέρει έναν απινιδωτή σε ασθενείς οι οποίοι προσβλήθηκαν από κάποιου είδους καρδιακού επεισοδίου και θα παρέχει φωνητικές οδηγίες για τη σύνδεσή του.

#stylinsta – Pro Style Tips, Just for You. : ιδέα η οποία αναφέρεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να συμβουλευτούν μέσα από ένα δίκτυο ειδικών μόδας για τις αγορές τους.

Study4u.gr: Το Απόλυτο App e-Πολυεργαλείο για τον μαθητή της Γ’ λυκείου : ιδέα η οποία αναφέρεται σε ένα εργαλείο για μαθητές τρίτης λυκείου μέσα από το οποίο θα έχουν άμεση πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, αλλά και μέσα από ένα φόρουμ θα μπορούν να διατυπώσουν ερωτήσεις σε καθηγητές.

Τα βραβεία που πρόκειται να διεκδικήσουν οι συμμετέχοντες, αποτελούν 2.500,00 € για την πρώτη θέση, 2.000,00€ για τη δεύτερη θέση και 1.500,00 € για την τρίτη θέση.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!