Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας

Πολύς λόγος για την επιχειρηματικότητα και μάλιστα για τη νεανική επχειρηματικότητα γίνεται τον τελευταίο καιρό. Προβάλλεται μάλιστα σαν λύση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Το σίγουρο είναι πως για την προσωπική ανάπτυξη του καθενός ίσως να είναι μια καλύτερη λύση από τη θέση ενός κακώς αμειβόμενου υπαλλήλου. Αντί της επιλογής να είναι κάποιος υπάλληλος σε μια μεγάλη τουριστική επιχείρηση, οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δίνουν περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες σε περισσότερους. Πολλές ανάλογες λύσεις μπορούν να δοθούν για πολλές κλασσικές εργασίες.

Το βασικό ζήτημα είναι τα κεφάλαια… Για να ξεκινήσει μα επιχείρηση χρειάζονται χρήματα και είναι αυτά ακριβώς που λείπουν αυτή την εποχή. Λύση; Οι χρηματοδοτήσεις από διάφορους εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και από το ΕΣΠΑ. Το Citycampus ξεχώρισε διάφορους σημαντικούς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας που εξακολουθούν να ισχύουν αυτή την εποχή. Διαγωνισμούς που αφορούν νέους και μάλιστα φοιτητές, μιας και εκεί εδράζεται η έννοια του ρίσκου!

Στο τέλος του αφιερώματός μας αναφερόμαστε και σε ένα διαγωνισμό που για φέτος έληξε η δυνατότητα υποβολής συμμετοχής, αλλά τον παραθέτουμε για να εμλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω στο αντικείμενο για την επόμενη χρονιά! Καλή περιήγηση…

Layout 1

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Economia

Με θέμα “Υγεία: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” ξεκίνησε φέτος ο 21ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός που διοργανώνoυν το περιοδικό – και αποκλειστικός συνεργάτης του The Economist στον έντυπο τύπο – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ και το Economia Business Tank του ομίλου Economia.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

Στον economia Φοιτητικό Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, ατομικά ή σε ομάδες έως 4 ατόμων, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή υποψήφιοι διδάκτορες) από την Ελλάδα και το εξωτερικό γράφοντας εργασία 2,000 λέξεων σε ελληνικά ή αγγλικά πάνω στα θέματα:

 • Ο Ιδιωτικός τομέας υγείας στην Ελλάδα: προοπτικές συνέργειας και συμπληρωματικότητας με το δημόσιο σύστημα
 • Η ελληνική παραγωγή φαρμάκων: καινοτομία και ανταγωνισμός
 • Ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού ως εργαλείο ανάπτυξης της χώρας
 • Δια βίου εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και η αναπτυξιακή της δύναμη

Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις κάνουν online εδώ και η ημερομηνία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2015.

Φέτος ο διαγωνισμός εισάγει για πρώτη φορά νέα στοιχεία, όπως παρουσιάσεις των εργασιών και δωρεάν mentoring των φοιτητών στους χώρους του ομίλου Economia, ώστε οι συμμετέχοντες να εφοδιαστούν με χρήσιμες γνώσεις μελέτης, συγγραφής και παρουσίασης εργασιών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εκτός διαγωνισμού.

Όσοι φοιτητές δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο mentoring στις 26 Φεβρουαρίου στα γραφεία του ομίλου Economia.

Η βαθμολόγηση γίνεται τον Απρίλιο του 2015 ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τo Μάϊο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό προηγούμενων ετών μπορείτε να δείτε εδώ.

διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας 2

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Business Talents

Το Business Talents είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός για Φοιτητές με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, που θα σας επιτρέψει να διοικήσετε με την ομάδα σας μία εταιρία και να  εξασκηθείτε στη λήψη κάθε είδους αποφάσεων πάνω στις λειτουργίες της. Είναι μια πρακτική στην Επιχειρηματικότητα που αναπτύσσει τις δεξιότητές σας. Ο διαγωνισμός είναι εθνικός και διεθνής και αποτελεί μία συναρπαστική πρακτική εμπειρία με τη χρήση του προσομοιωτή. Γίνεται για 2η χρονιά στην Ελλάδα μετά την περσινή επιτυχία με 2.220 συμμετέχοντες σε 654 ομάδες-εταιρίες από όλα (κυριολεκτικά) τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.

Οι εγγραφές των ομάδων για τον διαγωνισμό Business Talents  άνοιξαν στις 16/12 και θα ολοκληρωθεί στις 23/2/2015. Ο διαγωνισμός  θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2015 και θα διαρκέσει έως αρχές Μαΐου 2014 στο Διαδίκτυο, Δωρεάν. Ο εθνικός Τελικός είναι στις 30 Μαΐου 2015. Θα μπορείτε να εγγραφείτε σαν ομάδα έως 12 Φεβρουαρίου 2015.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει: 

Να είστε φοιτητής/σπουδαστής σε ένα πανεπιστήμιο/ανώτερη σχολή/κολλέγιο στην Ελλάδα.

Να είστε τουλάχιστον 17 ετών και έως 27.

Tα μέλη της ομάδας σας (3 ή 4 άτομα) θα πρέπει να είναι φοιτητές/σπουδαστές, από το ίδιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή από διαφορετικά (σ’αυτή την περίπτωση θα δηλωθεί σαν “κύριο” Ε.Ι. αυτό του εκπροσώπου της ομάδας). Μπορούν επίσης να είναι από διαφορετικά έτη σπουδών. Μπορείτε επίσης να έχετε αποφοιτήσει (έως 1 χρόνο).

Γιατί να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό Business Talents; 

Θα μπορέσετε να ζήσετε τις ίδιες εμπειρίες με αυτές των στελεχών μιας πραγματικής εταιρίας, σε πιστή αναπαράσταση της αγοράς και του ανταγωνισμού και των αντιδράσεών τους.

Θα έχετε στη διάθεσή σας ένα πειραματικό εργαστήριο ενεργειών για να βιώσετε τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θα εμπεδώσετε τη θεωρία κάνοντας πράξη την Στρατηγική σας για την εταιρία, δουλεύοντας Επιχειρηματικά Σχέδια (Business Plans) με αποφάσεις, πάνω στον κύκλο προγραμματισμού (Ανάλυση, Σχεδιασμός, Εκτέλεση, Έλεγχος).

Θα αποκτήσετε περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσετε το μέλλον και να σκεφθείτε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό.

Θα αναπτύξετε δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε οποιαδήποτε θέση και επάγγελμα για όλη σας τη ζωή.

Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρεις για τη διαδικασία του διαγωνισμού και για να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού.

www.businesstalents.com

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας 4

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Iamgine Cup

Το Imagine Cup, ο ετήσιος διαγωνισμός της Microsoft που προάγει την νεανική καινοτομία, ενθαρρύνει και φέτος μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση και σημαντικά έπαθλα.

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, όσοι νέοι ενδιαφέρονται και είναι άνω των 16 ετών μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού, Imagine Cup, και να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογίας. Φέτος, το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των Παγκόσμιων Τελικών φέτος υπερβαίνει τα 750.000 δολάρια.

Οι συμμετέχοντες, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 3 βασικές κατηγορίες, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των ικανοτήτων τους με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

Μαθητές και οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για όποια κατηγορία τους ταιριάζει περισσότερο, αφού είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τα διαφορετικά ενδιαφέροντά τους, και είναι οι εξής:

Games: Απευθύνεται στους λάτρεις του Game Development. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σχεδιάζοντας ένα παιχνίδι πάνω στην αγαπημένη τους πλατφόρμα Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK. Να σημειώσουμε ότι το 2014, το παιχνίδι Dementia της ελληνικής ομάδας Genesis Game Studios αναδείχθηκε μέσα στα 10 καλύτερα παγκοσμίως.

World Citizenship: Μια μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν με βάση την προοπτική που μπορεί να έχει η εφαρμογή τους στην λύση των μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.

Innovation: Ο διαγωνισμός αυτός αναδεικνύει τις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τα πιο εξελιγμένα εργαλεία της Microsoft.

Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Game, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου 2015, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου και στη συνέχεια να καταθέσουν τα demos/prototypes των προτάσεων τους, καθώς επίσης και την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι και τις 10 Απριλίου στο icgr@microsoft.com.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες, οι οποίες και θα προκριθούν στους ελληνικούς τελικούς. Εκεί, θα ανακηρυχθούν 3 νικήτριες ομάδες (μία από κάθε κατηγορία), οι οποίες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς, που θα γίνουν τον Μάιο του 2015.

Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς, θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τέλη Ιουλίου του 2015, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δηλώστε σήμερα κιόλας συμμετοχή στο www.imaginecup.com και διεκδικήστε τη θέση σας στο μεγαλύτερο διαγωνισμό νεανικής καινοτομίας και τεχνολογίας που έγινε ποτέ!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας το διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα StudentGuru, την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με άλλους διαγωνιζόμενους, να διαμορφώσετε την ομάδα σας, και να είστε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ελληνική ομάδα του Imagine Cup στο icgr@microsoft.com.

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας 5

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Hello Tomorrow

Το Hello Tomorrow είναι ένας διαγωνισμός που συνδέει επιστήμη, τεχνολογία και επιχειρηματικότητα. Τα ενδιαφερόμενα δημιουργικά μυαλά διαγωνίζονται σε 6 τεχνολογικές κατευθύνσεις για να αλλάξουν το μέλλον: Ενέργεια & Περιβάλλον, Πληροφορική, Τρόφιμα & Γεωργία, Υγεία, Υλικά & Κατασκευές και Μεταφορές & Κινητικότητα. Ο τελικός διεξάγεται στο Παρίσι, και τα έπαθλα είναι τα εξής:

100.000€ μετρητά για το μεγάλο νικητή

15.000€ μετρητά για τις 5 ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό

Δωρεάν συμμετοχή στο διήμερο πρόγραμμα του HEC business school στο Παρίσι στις 23-24 Ιουνίου.

Δωρεάν εισιτήρια για το Συνέδριο Hello Tomorrow στο Παρίσι στις 25-26 Ιουνίου για να παρουσιάσετε την ιδέα σας σε 4.000 άτομα (επενδυτές, επιχειρηματίες, επιστήμονες)

Εισιτήρια για συμμετοχή σε γεύμα στις 25 Ιουνίου με τους κριτές, ομιλητές, μέντορες, δημοσιογράφους, επενδυτές

Mentoring διάρκειας 3 μηνών για τις ομάδες του ημιτελικού

γρήγορη πρόσβαση σε accelerators/incubators της Ευρώπης για τις 30 ομάδες που θα επιλεγούν

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο

Σχετικός σύνδεσμος:

Διαγωνισμός καινοτομίας Hello Tomorrow

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας 6

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας

Tη δυνατότητα να διεκδικήσουν άτοκη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ έχουν ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up) που θα υποβάλουν αιτήσεις για συμμετοχή στη διαδικασία για την ανάδειξη των νικητών στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Η υποβολή αιτήσεων, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου 2015.

Από την ανακοίνωση της έναρξης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2015, περισσότερες από 180 επιχειρηματικές ιδέες έχουν υποβληθεί, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του βραβείου.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας και στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, απευθύνεται τόσο σε έμπειρους, όσο και σε νέους επιχειρηματίες, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν συνολικό ποσό χρηματοδότησης έως 700.000, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του βραβείου. Επιπλέον, σε κάθε νικητή παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από ανώτερο στέλεχος επιχείρησης, καθώς και εξειδικευμένη υποστήριξη από – κυρίως ελληνικές – επιχειρήσεις.

Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο Δημήτρης Γουλανδρής. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας.7jpg

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Seed for Buisiness

Το seed4business οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΙΕΠΑΣ για την υποστήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο σε διαδοχικούς δίμηνους κύκλους.

Μερικοί κύκλοι προβλέπεται να είναι γενικοί ενώ κάποιοι θα αναφέρονται σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρηματικότητας (ενδεικτικοί τομείς: πληροφορική, τουρισμός, e-επιχειρηματικότητα, πράσινη ανάπτυξη, είδη & υπηρεσίες περιποίησης και ομορφιάς, εστίαση, γυναικεία επιχειρηματικότητα, κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ).

Σε κάθε κύκλο 20-25 συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται και θα υποστηρίζονται ώστε να παρουσιάσουν ρεαλιστικά business plans, βασισμένα σε ιδέες που φέρνουν μαζί τους ή που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, θα γίνεται ανάδειξη των ομάδων που λειτούργησαν αποτελεσματικότερα και παρουσίασαν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια.

Σε επόμενο στάδιο του προγράμματος οι καλύτερες ομάδες και τα καλύτερα business plans από κάθε κύκλο θα υποστηριχτούν για την περαιτέρω υλοποίηση και ανάπτυξη τους.

Φάσεις των κύκλων

Α’ Φάση

Στοχευμένη πρόσκληση ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στους διαφορετικούς κύκλους, ανάλογα με το κλάδο ενδιαφέροντός τους.

Επιλογή συμμετεχόντων βάσει αντικειμενικών και προκαθορισμένων κριτηρίων.

Β’ Φάση

Η φάση αυτή αναφέρεται στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής αντίληψης των συμμετεχόντων στα πλαίσια δράσεων που περιλαμβάνουν:

Εκπαίδευση με θεματολογία που καλύπτει όλα τα ουσιώδη αντικείμενα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα.

Εισηγήσεις και παρουσιάσεις από καταξιωμένα πρόσωπα της αγοράς.

Σχηματισμός ομάδων έργου με συμπληρωματικές δεξιότητες μεταξύ των συμμετεχόντων, με στόχο τη συνεργασία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης.

Προσομοιώσεις επιχειρηματικής λειτουργίας, με ανάληψη ρόλων εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Γ’ Φάση

Στο στάδιο αυτό οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομάδες 3-6 ατόμων θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη και επεξεργασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα επιλέξουν. Στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν τη βοήθεια μεντόρων με σοβαρή επαγγελματική εμπειρία.

Στο τέλος κάθε κύκλου θα ακολουθεί παρουσίαση των business plans και ανάδειξη των καλύτερων.

Χρονοδιάγραμμα κύκλου

Αξιολόγηση, υποδοχή και προετοιμασία ενδιαφερομένων: 2 εβδομάδες,

Πρόγραμμα εκπαίδευσης: 2 εβδομάδες,

Προσομοιώσεις, ανάπτυξη των business plans, παρουσιάσεις και αξιολόγηση: 4 εβδομάδες,

Σύνολο: 2 μήνες.

Ολοκλήρωση προγράμματος

Οι κύκλοι θα διαδέχονται ο ένας τον άλλο, ενδεχομένως με μικρή επικάλυψη.

Με την ολοκλήρωση μιας ενότητας Κύκλων, θα ακολουθήσει το τελευταίο στάδιο του προγράμματος. Οι ομάδες που παρουσίασαν τα πιο ενδιαφέροντα business plans από κάθε κύκλο, θα κληθούν να τα επικαιροποιήσουν και να παρουσιάσουν τις ενέργειες που ενδεχομένως έκαναν στο διάστημα από την ολοκλήρωση του Κύκλου τους (π.χ. έρευνα αγοράς, ίδρυση επιχείρησης, σύναψη προκαταρκτικών συμβάσεων με πελάτες).

Η επικαιροποίηση θα γίνει με τη βοήθεια μεντόρων, προκειμένου οι ομάδες να παρουσιάσουν περισσότερο ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια. Οι καλύτερες ομάδες θα υποστηριχθούν ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η επιχειρηματική τους προσπάθεια.

Με την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν .

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής >>

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας.8jpg

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: ΔΑΣΤΑ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

4ος Διαγωνισμός Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων της «Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας»

Απώτερο στόχο της Δράσης συνιστά η επιχειρηματικότητα και η προώθηση της με τις απαιτούμενες δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και ειδικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σκοπό του Διαγωνισμού αποτελεί η προαγωγή της επιχειρηματικής κουλτούρας και η ενθάρρυνση ανάληψης καινοτομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας από τους προπτυχιακούς φοιτητές των ακαδημαϊκών τμημάτων του Πανεπιστημίου μας μέσω της εκπόνησης Επιχειρηματικών Σχεδίων.

Ως προθεσμία υποβολής κατόπιν παράτασης των προτάσεων ορίζεται η 24η Φεβρουαρίου 2015, 13:00μμ.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπή Αξιολόγησης των συμμετοχών του Διαγωνισμού αλλά και από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας με online ψηφοφορία στην ιστοσελίδα https://dastacontest.uom.gr/voting-2015.

Ο Μηχανισμός Αξιολόγησης και Επιβράβευσης Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων με το εγχειρίδιο των ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της «Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» https://dastacontest.uom.gr/diagonismos-info-2015.

Προβλέπεται διαδικασία χορήγησης χρηματικών βραβείων για τις τρεις καλύτερες συμμετοχές σε επίπεδο Ιδρύματος τα οποία θα προσφερθούν σε ειδική τελετή βράβευσης με την ευγενική χορηγία του Ε.Λ.Κ.Ε. (Επιτροπή Ερευνών) του Πανεπιστημίου μας ύψους (προ φόρων) 2.500,00€, 2.000,00€ και 1.500,00€ αντίστοιχα για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη καλύτερη συμμετοχή σε επίπεδο Ιδρύματος.

Η Πράξη/ Υποέργο «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» υπό τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Επιτροπή Ερευνών) υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης -Παρακολούθησης Έργων (ΠΑ-ΠΕ) του Ε.Λ.Κ.Ε. (Επιτροπή Ερευνών) Πανεπιστημίου Μακεδονίας
1ος όροφος, γραφ. Κ-123, Β. Βάμβουρα & Ι. Γαβριηλίδου
Τηλέφωνα: 2310.891. 437 & 606
Ε-mail : dasta@uom.gr
Website : https://dastacontest.uom.gr/

Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας: Διαγωνισμοί που έχουν λείξει:

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – ΔΑΣΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκήρυξε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, ο οποίος αφορά στην ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε τέσσερις (4) θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου.

Θεματικές περιοχές με ξεχωριστή σημασία για το Αιγαίο στις οποίες μπορούσαν να κατατεθούν προτάσεις είναι οι εξής (οι υποπεριοχές είναι ενδεικτικές):

 1. Αγροτική Ανάπτυξη – Διατροφή – Υγεία – Εκπαίδευση
 2. Ναυτιλία – Εμπόριο – Μεταφορές
 3. Τουρισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον
 4. Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες – Διακυβέρνηση – Κοινωνία

Όλες οι προτάσεις πρέπει να προτείνουν ξεκάθαρο επιχειρηματικό μοντέλο για δημιουργία εσόδων και δυνητικά να είναι επεκτάσιμες εκτός Ελλάδας. Η προαγωγή κάποιου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού, πόρου ή δυνατότητας του Αιγαίου αποτελεί επιπλέον σημείο διαφοροποίησης.

Οι τέσσερις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες (1 ανά θεματική περιοχή) από την Κοινότητα Α θα βραβευθούν με ειδική διάκριση και βραβείο από τη Δ.Α.ΣΤΑ. μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) του ΕΣΠΑ (2007-2013), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους. Οι τέσσερις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες (1 ανά θεματική περιοχή) από την Κοινότητα Β θα βραβευθούν με ειδικά βραβεία, που θα προσφέρουν χορηγοί του διαγωνισμού.

Σε όλους/ες συμμετέχοντες/χουσες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από τη Δ.Α.ΣΤΑ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανάλογα με το στάδιο που έχουν φτάσει και την Κοινότητα στην οποία ανήκουν.

Χρονοδιάγραμμα και για τις 2 Κοινότητες:

 • 16 Φεβρουαρίου 2015: 1ο στάδιο – Κατάθεση αρχικών ιδεών
 • 2 Μαρτίου 2015: Επιλογή ιδεών που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο 2
 • 27 Απριλίου 2015: 2ο στάδιο – Κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων
 • Ιούνιος 2015: 3ο στάδιο – Ανακοίνωση αποτελεσμάτων αξιολόγησης και βράβευση διακριθέντων φοιτητών/ομάδων σε ειδική εκδήλωση

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στη σελίδα του διαγωνισμού www.aegean-startups.gr.

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!