Διαβατήριο η ελληνική γλώσσα

Της Κατερίνας Χριστίνας Σανιδά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέποντας τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις επιλέγουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν την πατρίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η ανασφάλεια, το άγχος αλλά και η στεναχώρια επικρατούν σε εκείνους που επιλέγουν αυτό το δύσκολο όμως σίγουρα πιο ελπιδοφόρο δρόμο.

Το ερώτημα είναι ένα. Θα τα καταφέρω;διαβατήριο η ελληνική γλώσσα

Άφθονα πτυχία, master και μεταπτυχιακά τα απέρριψε μια χώρα, η οποία ακόμα και εκείνη ψάχνει τα βήματα της στο δύσκολο μονοπάτι που μπήκε.

Στο εξωτερικό θα μου δώσουν αυτήν την ευκαιρία που αναζητώ;

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρη αλλά σίγουρα υπάρχει ελπίδα. Ακόμα και να μην έχετε στο βιογραφικό σας πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών, η ελληνική γλώσσα, η μητρική σας γλώσσα μπορεί να λειτουργήσει ως διαβατήριο επαγγελματικής αποκατάστασης και οικονομικής ευμάρειας.

Ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας

Η μετανάστευση είναι μια δύσκολη αλλά συνάμα προσωπική επιλογή αλληλένδετη με τα ψυχικά χαρακτηριστικά και τις συνθήκες διαβίωσης του καθενός. Για όσους όμως επιλέγουν αυτό το εγχείρημα υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό με μοναδικό προσόν την ελληνική γλώσσα.

Το www.careerjet.com είναι μία ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να συμπληρώσετε το προσόν που διαθέτετε (ελληνική γλώσσα στην προκειμένη περίπτωση)  και τη χώρα στην οποία θα θέλατε να εργαστείτε. Έπειτα κάνετε αναζήτηση και σας παρουσιάζονται όλες οι προτεινόμενες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, το www.hireagreek.com φιλοξενεί αγγελίες  επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών του εξωτερικού που  θέλουν να προσλάβουν προσωπικό, το οποίο γνωρίζει και μιλά την ελληνική γλώσσα. Επισκεφθείτε το προκειμένου να ενημερωθείτε  για τις ελεύθερες θέσεις εργασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό με βασικό προσόν σας την ελληνική γλώσσα.

Ενδεικτικές θέσεις εργασίας

διαβατήριο η ελληνική γλώσσαΈνα άλλο ερώτημα το οποίο προκύπτει όμως είναι τι θέσεις εργασίας μπορεί να καλύψει κάποιος με προσόν την ελληνική γλώσσα. Και όμως υπάρχουν θέσεις ποικίλων ενδιαφερόντων. Συγκεκριμένα, οι διερμηνείς είναι περιζήτητοι και μάλιστα με καλές χρηματικές απολαβές και σε διάφορους τομείς όπως της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακόμα αναζητούνται συνέταιροι σε καταλύματα ώστε να αναλάβουν την επικοινωνία με τους Έλληνες επισκέπτες καθώς θα απαρτίζουν και το τηλεφωνικό κέντρο ώστε να εξυπηρετούν όσους Έλληνες καλούν.

Τέλος, άλλη μία ενδεικτική θέση εργασίας με προσόν την ελληνική γλώσσα είναι οι δάσκαλοι ελληνικών και οι παιδαγωγοί σε σχολεία στο εξωτερικό για μόνιμη απασχόληση με αρμοδιότητα την  σωστή επιμόρφωση των Ελλήνων μαθητών.

Οι θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο εξωτερικό ακόμα και αυτήν την στιγμή είναι πολλές και σίγουρα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις σας. Ο μοναδικός όμως τρόπος για να βεβαιωθείτε είναι η προσωπική και προσεκτική έρευνα και αναζήτηση αν και εφόσον επιλέξετε το δρόμο της μετανάστευσης.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!