Αφηγηματικές Περιπλανήσεις

Ο πρώτος τόμος από τις Αφηγηματικές Περιπλανήσεις είναι στη διάθεση του κοινού. Περιλαμβάνει λογοτεχνικά κείμενα των αποφοίτων του Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής

Έξι απόφοιτοι του Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020, αποφάσισαν να συνεχίσουν την περιπλάνησή τους στο “δάσος της αφήγησης”, εκπονώντας τα πρώτα τους διηγήματα. Τα διηγήματα συντέθηκαν ως προαιρετική τελική εργασία με την καθοδήγηση των καθηγητών του Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής.

Χωρίς πολλά λόγια, σας τον παραδίδουμε για αναγνωστική απόλαυση. Ο επόμενος κύκλος του Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής θα ανακοινωθεί σύντομα!

Απόσπασμα από τον πρόλογο στις Αφηγηματικές Περιπλανήσεις 1:

Ο παρών – πρώτος – τόμος των αφηγηματικών περιπλανήσεων είναι καρπός του πρώτου κύκλου του Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής του citycampus.gr. Είναι ιστορίες ανθρώπων που ζουν την έντονη καθημερινότητά τους στο αστικό περιβάλλον, θα τολμούσαμε να δώσουμε τον χαρακτήρα του «αστικού ρεαλισμού».

Αλήθεια, τι είναι ο «ρεαλισμός»; Πώς επιτυγχάνεται η εστίαση στη λογοτεχνική γραφή; Ποιο είναι το κατάλληλο είδος αφηγητή για κάθε πλοκή; Και πόσα είδη πλοκής υπάρχουν; Πώς μπορεί να ασκηθεί η φαντασία; Οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής ολοκλήρωσαν έχοντας έτοιμη τη σκευή τους να φανταστούν. Έτοιμη την πέννα τους να γράψουν. Να γράψουν μια «ιστορία πόλης» μετασχηματίζοντας τη φαντασία τους, το βίωμά τους σε αφήγηση, περνώντας από τα σημαινόμενα της πραγματικότητας στα σημαίνοντα της λογοτεχνίας.

Ευχαριστούμε όσους από τους συμμετέχοντες με θάρρος δοκίμασαν την πρώτη τους λογοτεχνική περιπλάνηση στο δικό τους «δάσος της αφήγησης». Τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να μετασχηματίζουν τον κόσμο τους σε λογοτεχνική έκφραση. Η περιπλάνησή τους μόλις ξεκινά…

Οι συγγραφείς και οι τίτλοι των έργων τους:

Ηλίας Καραμαλέγκος, Το σακουλάκι,

Αναστασία Νταλαμάγγα, Η παρείσακτη,

Λυδία Μπέντρος, Για μια μπάλα παγωτό φράουλα,

Νινέτα Πλυτά, Αναζητώντας την Ιθάκη,

Κατερίνα Μανιάτη, Η τομή,

Ιωάννα Δασενάκη, Ευτυχία στο μέλλον.