Από αναγνώστης συγγραφέας: Κι όμως γίνεται!

της Βασιλικής Αναστασίου

Αν είσαι αναγνώστης, και δη μανιώδης, είναι πολύ πιθανό να έχεις νιώσει την φαντασία σου να έχει… αυξηθεί! Να έχεις απογοητευτεί με το τέλος εκείνου του βιβλίου που ολοκλήρωσες χθες και να σκέφτεσαι ότι εσύ θα το έγραφες διαφορετικά. Να βλέπεις ανθρώπους στο δρόμο και να φαντάζεσαι την ιστορία τους. Γενικότερα, να ονειροπολείς μέσα στη μέρα και ευρισκόμενος καθ’οδόν στο λεωφορείο να φτιάχνεις σενάρια και ιστορίες που σου κρατούν συντροφιά μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Ό,τι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, πρόκειται μάλλον για ένα μήνυμα:

Μήπως ήρθε η ώρα να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη; Τουτέστιν, από την ανάγνωση, στη συγγραφή;

Οι μεγαλύτεροι σου σύμμαχοι είναι αφενός η αγάπη σου για την ανάγνωση, και αφετέρου η φιλοπεριέργεια καθώς και το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνική γραφή.

Μην ξεχνάς ότι ζούμε σε μια εποχή που βρίθει πληροφόρησης. Απλές τεχνικές, συμβουλές, tips αλλά και το σημαντικότερο, πληροφορίες για το πώς θα ξεκινήσεις να γράφεις, δίνονται απλόχερα μέσω άρθρων αλλά και ολόκληρων βιβλίων – εγχειριδίων.

Όταν υπάρχει διάθεση, τίποτα δεν είναι δύσκολο!

Επιπλέον, εφαρμογές όπως το Wattpad αλλά και blogs ανάγνωσης περιμένουν να φιλοξενήσουν τα έργα σου, για να μη γράφεις και στον βρόντο. Γιατί μεταξύ μας, όποιος γράφει, θέλει να διαβαστεί.

Αλλά γιατί να γράψω αντί να διαβάζω;

  • Γιατί είναι έξτρα δημιουργικό.
  • Για να καλλιεργήσεις την φαντασία σου και συνεπώς να την αναπτύξεις. (συνεχίζεται)
  • Γιατί η εξωτερίκευσή της λειτουργεί ως αγχολυτικό.
  • Γιατί η διαδικασία της συγγραφής σε ψυχαγωγεί.
  • Για να κατευνάσεις την επιθυμία σου να φτιάχνεις ιστορίες.
  • Για να γευτείς την χαρά του να ολοκληρώνεις ένα δικό σου πόνημα.

Η δημιουργικότητα στη ζωή δεν είναι απλώς χρήσιμη αλλά απαραίτητη. Κανείς δεν μπορεί, και δεν θα έπρεπε, να ασχολείται μονομερώς με ένα αντικείμενο. Όλοι έχουμε ανάγκη από μια δραστηριότητα που θα μας αποφορτίζει, δεν θα έχει τη μορφή υποχρέωσης και θα μας προσφέρει οφέλη όπως η διασκέδαση, η πνευματική εγρήγορση και η ηρεμία.

Άλλωστε είναι απλό!

Ανοίγεις τον υπολογιστή σου ή παίρνεις το χαρτί και το μολύβι σου, τις καλές σου ιδέες και ξεκινάς! Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει. Μπορεί να βρεις το νέο σου χόμπι, έναν δημιουργικό τρόπο να χαλαρώνεις μακριά από τα social media ή απλά να δοκιμάσεις κάτι νέο από περιέργεια – πετύχει, δεν πετύχει!

Γνώρισε και δοκίμασε τη δημιουργικότητά σου και ξέφυγε από την πεπατημένη. Η δημιουργία ανοίγει ορίζοντες, ακολούθησέ τους γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού οδηγούν!Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!