ΑΠΘ: Εξειδίκευση στη Νοσηλευτική των ΜΕΘ

του Νικόλα Στυλιανού

Το Τμήμα της Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. ανακοινώνει την εισαγωγή έως και 30 μεταπτυχιακών φοιτητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Εξειδίκευση στη Νοσηλευτική των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

Νοσηλευτές

Εξειδίκευση στη Νοσηλευτική των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας: Διάρκεια προγράμματος

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 εξάμηνα και απαιτείται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2020. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται τα πρωινά κάθε δεύτερου Σαββάτου.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Αίτηση μπορούν να καταθέσουν όσοι είναι απόφοιτοι τμημάτων Νοσηλευτικής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, είτε της Ελλάδας, είτε σε αντίστοιχα του εξωτερικού, εάν το πτυχίο τους είναι αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., προσκομίζοντας την αντίστοιχη βεβαίωση. Δικαίωμα επίσης συμμετοχής, θα έχουν και οι τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές των παραπάνω τμημάτων που θα αποφοιτήσουν πριν την ανακοίνωση του οριστικού πίνακα εισακτέων.

Κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεγούν οι τελικοί εισακτέοι υποψήφιοι είναι τα εξής:

  1. Ο βαθμός του πτυχίου ή του διπλώματος τους.
  2. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας με πιστοποίηση επιπέδου Β2 και άνω.
  3. Η γνώση επιπλέον ξένων γλωσσών.
  4. Επαγγελματική εμπειρία (αναφορά στο είδος και στη διάρκεια αυτής).
  5. Συστατικές επιστολές.
  6. Συνέντευξη με την Επιτροπή επιλογής των εισακτέων.

Γιατροί

Αίτηση Υποβολής

Η αίτηση υποβολής μπορεί να γίνει είτε στην Γραμματεία του Πανεπιστημίου, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://pmsnurser.med.auth.gr/ και στη συνέχεια να σταλεί στο e-mail της Γραμματείας (atsakon@auth.gr) από τις 3 Αυγούστου, έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου του 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος, (κ. Άννα Τσάκωνα, 6973371389,   atsakon@auth.gr) και στις ιστοσελίδες:

  1. https://www.med.auth.gr/content/pms-exeidikeysi-sti-nosileytiki-ton-monadon-entatikis-therapeias
  2. http://pmsnurser.med.auth.gr/index.php

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!