Του Γιάννη Πανόπουλου*

Τι και αν πέρασαν τα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης (2009);

Μετά από οκτώ (8) χρόνια σκληρής ύφεσης τα ποσοστά ανεργίας της χώρας μας στην Ευροζώνη, έρχονται πάλι πρώτα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το σύστημα στατιστικών στοιχείων (Eurostart):

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 η ανεργία των νέων στην Ευροζώνη διαμορφώθηκε στο 19,4% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό στην ανεργία των νέων (κάτω των 25), 48%, ενώ η Ισπανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 40,5%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γερμανία με το ποσοστό να ανέρχεται μόλις στο 6,7%.

Αντίθετα, σταθερή παρέμεινε η συνολική ανεργία και στην Ευρωζώνη στο 9,6% το Μάρτιο, έναντι του Φεβρουαρίου 2017.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων συνολικά τον Ιανουάριο 2017 διαμορφώθηκε στα 1,117 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,9% και στις γυναίκες στο 27,9%.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην πρώτη θέση στα ποσοστά ανεργίας της Ευροζώνης, κυρίως κάτω των 25 ετών και αυτό οφείλεται στην λάθος διαχείριση της οικονομικής κρίσης της χώρας.

* Ο Γιάννης Πανόπουλος παρακολούθησε το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του Citycampus.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!