Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

της Μαριάνας Μπαφέ

Ένας ολόκληρος χρόνος στη Νέα Υόρκη, όνειρο ζωής. Αμειβόμενη Πρακτική άσκηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ν. Υόρκης (MoMa), όνειρο καριέρας. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το MoMa, κάνει πραγματικότητα το όνειρο για 4 Έλληνες πτυχιούχους, στα πλαίσια του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης για νέους από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα στοχεύει μεταξύ άλλων και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Το Πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας Επανεκκίνησης κι Ενίσχυσης των νέων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λειτουργεί από το 2013 και 9 Έλληνες απόφοιτοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρακτική στο Μουσείο αυτό, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα του κόσμου. Συγκεκριμένα:

Η διάρκεια της άσκησης θα είναι ένα έτος (10/09/2018-06/09/2019), με δικαίωμα δύο εβδομάδων άδειας για διακοπές. Οι αποδοχές των συμμετεχόντων θα ανέρχονται στις 32.000$ ( χωρίς τους φόρους και τις κρατήσεις), + υγειονομική κάλυψη, ενώ 2.000$ ακόμα θα δοθούν για χρηματική κάλυψη εγκεκριμένου επιμορφωτικού και σχετικού με τα ενδιαφέροντα του ασκούμενου ταξιδιού, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους απόφοιτους προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και οι θέσεις του Μουσείου που προσφέρονται, ανήκουν στα τμήματα:

  • Εκπαίδευσης (Community and Access Programs)
  • Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου (Architecture and Design)
  • Μέσων και Τέχνης του Θεάματος (Media and Performance Art)
  • Ζωντανών Εκδηλώσεων (Performance and live Programs)

Οι προαναφερόμενοι τομείς δε λειτουργούν περιοριστικά, αφού το Μουσείο ενθαρρύνει υποψηφίους από διαφορετικούς κλάδους και τομείς κατάρτισης να δηλώσουν συμμετοχή, εφόσον ανταποκρίνονται στο απαιτούμενο προφίλ υποψηφίων.

Η διαδικασία των αιτήσεων, οι οποίες πρόκειται να αξιολογηθούν αποκλειστικά από το MoMa χωρίς καμία εμπλοκή του ΙΣΝ, θα ολοκληρωθεί στις 08/06/2018 και οι επιλεγέντες θα ανακοινωθούν στις 10/06/2018.

Μη χάσετε την ευκαιρία!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα και το πρόγραμμα, καθώς και για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα του MoMa

Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!