Μεταπτυχιακό

Μεταπτυχιακό “Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια”

της Νάντιας Βαβουράκη

Ανακοινώθηκε από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης (ΔΠΘ) νέο μεταπτυχιακό για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, με τίτλο «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» ή MSc in Stroke.

Μεταπτυχιακό “Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια”

Στο πρόγραμμα «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» θα εισαχθούν σαράντα (40) υποψήφιοι, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Κοινωνικής Διοίκησης και Θετικών επιστημών Πανεπιστημίων του εξωτερικού, αλλά και απόφοιτοι ΤΕΙ συναφών ιδιοτήτων. Συνολικά το μεταπτυχιακό διαρκεί 4 εξάμηνα με τη διπλωματική εργασία να ανατίθεται στο Γ εξάμηνο της φοίτησης. Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, ξεκινά με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.

Με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος, οι απόφοιτοι θα είναι καταρτισμένοι στην ιατρική διάγνωση, διερεύνηση και διαχείριση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων σε ασθενείς.

Το ποσό των τελών φοίτησης, τα οποία καλούνται να πληρώσουν όσοι φοιτήσουν στο παρόν μεταπτυχιακό ανέρχεται στα 3.600€, ενώ το ποσό για κάθε εξάμηνο είναι τα 900€.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

 1. Αίτηση συμμετοχής.
 2. Αντίγραφο πτυχίου και άλλων τίτλων σπουδών (με απαιτούμενες μεταφράσεις και αναγνωρίσεις για τίτλους του εξωτερικού).
 3. Φωτοτυπία ταυτότητας.
 4. Μία πρόσφατη φωτογραφία.
 5. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή υπεύθυνη δήλωση ικανοποιητικής γνώσης (θα αξιολογηθεί κατά την προφορική συνέντευξη). Προαιρετική η απόδειξη γνώσης άλλης γλώσσας.
 6. Βιογραφικό σημείωμα (σπουδές, επιστημονική, ερευνητική, επαγγελματική εμπειρία).
 7. Αντίγραφα δημοσιεύσεων [αντίγραφο της πλήρους δημοσίευσης σε περιοδικό ή πλήρη στοιχεία του περιοδικού και αντίγραφο της περίληψης, ανακοινώσεων, (αντίγραφο της περίληψης από το βιβλίο περιλήψεων)].
 8. Συστατική επιστολή (μέγιστος αριθμός: 2).
 9. Δικαιολογητικά σχετικά με τα αναφερόμενα κριτήρια μοριοδότησης..

Πως γίνεται η επιλογή των υποψηφίων

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

 • Βαθμός πτυχίου.
 • Ενεργή εργασία σε τομέα σχετικό με το θέμα του μεταπτυχιακού.
 • Συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.
 • Συμμετοχή σε ανακοινώσεις σε Συνέδρια με συναφές θέμα.
 • Εθελοντική εργασία σε δομές που σχετίζονται με το θέμα ή με υποστήριξη σε Νευρολογικά Νοσήματα.

Όσοι ανταποκριθούν στις βασικές, τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίας του μεταπτυχιακού, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις συνεντεύξεις. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει και δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης για την προφορική συνέντευξη για όσους δεν θα είναι σε θέση να προσέλθουν.

Προθεσμία και διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται: 

α) να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στην παρακάτω διεύθυνση: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ, Δραγάνα, Αλεξανδρούπολη 68100 τηλ 2551030911, με την ένδειξη “Φάκελος υποβολής αίτησης για το ΠΜΣ ΑΕΕ”,

και ταυτόχρονα

β) να στείλουν την αίτηση με τα δικαιολογητικά, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση email: strokeduth@gmail.com,

μέχρι την 25η Αυγούστου 2022.

Για περισσότερα, επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο strokeduth@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2551352491.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!