Φοιτητική ζωή στην Ουαλία

της Γεωργίας Μυστριώτη

Φοιτητική ζωή στην Ουαλία - CardiffΠρωτεύουσα της Ουαλίας, με την πλειονότητα των Πανεπιστημίων να εντοπίζεται εκεί. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το 20% του πληθυσμού της πόλης βρίσκεται στην ηλικία 20-24 ετών. Πολιτιστικά, θεωρείται από τις πιο φιλόμουσες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή από εκεί ξεκίνησαν πολλά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής (http://www.visitcardiff.com/seedo/). Το Κάστρο του Κάρντιφ έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία, έχοντας βρεθεί μάλιστα και στα χέρια των Ρωμαίων.

Όσοι είστε φανατικοί του Doctor Who, θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε και εσείς επεισόδιό του (http://www.visitcardiff.com/seedo/doctor-who-experience/)! Επίσης, καλό είναι να ενημερωθείτε τα σχετικά με το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι, γιατί στο Κάρντιφ τα αθλητικά γεγονότα αποτελούν τρόπο ζωής. Άλλωστε, το Κάρντιφ ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του Αθλητισμού για το 2014! Οι λάτρεις των αθλημάτων τύπου motocross δεν θα μείνουν καθόλου παραπονεμένοι, αφού διοργανώνονται σχετικά πρωταθλήματα όπως το Wales Rally GB (http://www.walesrallygb.com/home.php).

Όπως μπορεί να παρατηρηθεί, το Κάρντιφ καλύπτει όλα τα γούστα στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Η St. Mary’s Street είναι γεμάτη pubs και bars, ενώ η Εθνική Όπερα της Ουαλίας (https://www.wno.org.uk/) και η Εθνική Ουαλική Ορχήστρα του BBC (http://www.bbc.co.uk/bbcnow) φανερώνουν με τη σειρά τους τη σημασία της μουσικής στον πολιτισμό αυτό.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Για να ενημερώνεστε για τα πολιτιστικά δρώμενα:

https://www.ents24.com/hub/search/near/Cardiff

http://www.itsoncardiff.co.uk/

Φοιτητική ζωή στην Ουαλία: Δείτε τις εμπειρίες φοιτητών στο Κάρντιφ:

(εμπειρία μεταπτυχιακού φοιτητή)

Έχοντας πολλά ακόμα να ανακαλύψετε στο Κάρντιφ, σίγουρα οι σπουδές σας εκεί δεν θα είναι καθόλου βαρετές!

Φοιτητική ζωή στην Ουαλία: Σουόνσι 

Φοιτητική ζωή στην Ουαλία - SwanseaΠρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουαλίας. Αποτελεί το κέντρο της πολιτιστικής και της οικονομικής δραστηριότητας της νότιας Ουαλίας. Η πολιτιστική ζωή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη του Κάρντιφ, με το οποίο υπάρχει ισχυρή αντιπαλότητα, ειδικά στα αθλητικά! Η πόλη αυτή έχει πλούσια ιστορία, ενώ το κλίμα της είναι ελαφρώς θερμότερο σε σχέση με το Κάρντιφ (το καλοκαίρι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει πάνω από 25 βαθμούς). Οι παραλίες του Σουόνσι φημίζονται για την ομορφιά τους (http://www.visitswanseabay.com/).

Εκτός από τα αθλητικά, οι λάτρεις της λογοτεχνίας θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς γίνονται φεστιβάλ στη μνήμη του ποιητή Dylan Thomas (http://www.walesonline.co.uk/whats-on/arts-culture-news/10-must-see-events-swansea-festival-7855318). Η περιοχή βρίθει σταδίων για αγώνες (όπως το Liberty Stadium) και θεάτρων (όπως το Grand Theatre, όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις παραστάσεις του εδώ: http://www.swansea.gov.uk/article/2268/Whats-on-at-Swansea-Grand-Theatre), ενώ υπάρχουν μουσεία (όπως το Dylan Thomas Centre, που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε: http://www.dylanthomas.com/dylan-thomas-centre/) και ναοί για όλες τις κυρίαρχες θρησκείες. Μεγάλο μέρος της οικονομίας της πόλης αυτής βασίζεται στα μέταλλα, ιδιαίτερα τον χαλκό, και γι’αυτό, αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για τους μελετητές της επιστήμης των υλικών και άλλων σχετικών κλάδων.

Αν και η παρουσία της μουσικής δεν είναι τόσο έντονη στην περιοχή, οι pubs υπάρχουν και πάλι, ενώ η Ιστορία και η Αρχαιολογία είναι επιστήμες εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Για τα πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή:

Για μια πρώτη γεύση της ιστορίας του Σουόνσι μπορείτε να ανατρέξετε εδώ:

http://www.localhistories.org/swansea.html

Φοιτητική ζωή στην Ουαλία: Εμπειρίες φοιτητών από το Σουόνσι

(εμπειρία μεταπτυχιακών)

Βάσει αυτών των στοιχείων, σίγουρα τα χρόνια σας στο Σουόνσι θα στιγματιστούν από την φυσική ομορφιά της περιοχής και την πλούσια ιστορία της!

Δείτε το άρθρο μου για τα μεταπτυχιακά στην Ουαλία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.