Υποτροφίες σε Έλληνες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Κορέα
του Κωνσταντίνου Κουντουριώτη

Η Δημοκρατία της Κορέας θα χορηγήσει δύο (2) υποτροφίες σε Έλληνες/Ελληνίδες έως και 40 ετών, για μεταπτυχιακές σπουδές Α’ & Β’ κύκλου. Οι υποτροφίες αυτές αφορούν οποιοδήποτε από τα 64 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και θα διαδραματιστούν το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Υποτροφία

Η υποτροφία καλύπτει:

  • Τέλη εγγραφής και φοίτησης
  • Πρόγραμμα γλωσσικής προετοιμασίας
  • Αεροπορικά εισιτήρια και μετακινήσεις
  • Έξοδα εκτύπωσης πτυχιακής εργασίας ή διδακτορικής διατριβής
  • Έξοδα ιατρικής ασφάλισης

Επίσης χορηγείται για 2 ή 3 χρόνια ανάλογα με τις μεταπτυχιακές σπουδές και δίνεται:

  • Εφάπαξ ποσό πρώτης εγκατάστασης
  • Μηνιαίο επίδομα διαβίωσης
  • Εφάπαξ ποσό επιτυχούς ολοκλήρωσης των σπουδών σε όσους επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους

Οι υποψήφιοι διαλέγουν 3 από τα 64 πανεπιστήμια της Κορέας με ένα πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους στο καθένα. Υπάρχει προτίμηση σε άτομα χαμηλού εισοδήματος και σε πεδία σπουδών στις Θετικές Επιστήμες και Μηχανική. Απόγονοι των βετεράνων της Κορέας έχουν 5% προσαύξηση στο συνολικό αριθμό μορίων επιλογής.

Προσοχή

Η τελική επιλογή ιδρύματος και προγράμματος σπουδών γίνεται από τα ιδρύματα τα ίδια. Για το λόγο αυτό, προτείνεται στους υποψήφιους υποτρόφους να ελέγξουν τα κριτήρια υποδοχής των πανεπιστημίων πριν δηλώσουν την προτίμησή τους. Επίσης, για το έτος γλωσσικής προετοιμασίας, η επιλογή γίνεται από τον φορέα χορήγησης της υποτροφίας και είναι υποχρεωτική. Τέλος, υποψήφιοι/-ες μπορούν να είναι και τελειόφοιτοι/-ες, οι οποίοι/-ες μπορούν να υποβάλλουν αντίγραφο τίτλου σπουδών έως την 31η Αυγούστου 2018.

Όλα τα δικαιολογητικά καθώς και τις αιτήσεις θα τις βρείς στις Οδηγίες προς Υποψηφίους. Οι υποβολές γίνονται στη πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα μέχρι τις 16 Μαρτίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Αγγελική KO, στην Πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα, στο τηλέφωνο 210 6984 080-2 και στο email: gremb@mofa.go.kr

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης αναλυτικής λίστας πανεπιστημίων με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν καθώς και λίστας Συχνών Ερωτήσεων, εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!