Υποτροφία για ερευνητές Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο Yale

της Βασιλικής Μαντάλου

Αν και οι συστάσεις για το Πανεπιστήμιο Yale πιθανόν είναι περιττές, δεδομένου πως είναι ευρέως γνωστό στο χώρο της εκπαίδευσης, αξίζει απλά να αναφερθεί πως είναι το τρίτο παλαιότερο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

To Αμερικανικό ιδιωτικό αυτό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο Νιου Χέιβ του Κονέκτικατ, μόλις 90 λεπτά μακριά από την Νέα Υόρκη!

Σχετικά με την έρευνα 

Η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο να μελετήσει την προδιάθεση στις ψυχιατρικές διαταραχές και τα συμπεριφοριστικά χαρακτηριστικά. Βασικό εργαλείο της είναι η χρήση των γενετικών δεδομένων (DNA). Αξιοσημείωτο σημείο της έρευνας για τον επιτυχόντα υποψήφιο είναι ότι θα συνεργαστεί με τον Δρ. Renato Polimanti, βοηθό Καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Υale.

Πολύ σημαντική είναι η χρηματοδότηση αυτού του έργου από το Ερευνητικό Ίδρυμα Εγκεφάλου και  Συμπεριφοράς, το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Αποτροπή Αυτοκτονίας και το Ίδρυμα Simons Πρωτοβουλίας Έρευνας για τον Αυτισμό.

Αλλά η έρευνα όμως δεν σταματά εδώ. Θα διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τις διαταραχές κατάχρησης ουσιών όπου σε συνεργασία με την ομάδα του Δρ. Joel Gelernter και μέσω γενετικών ερευνών μιας βαθυάς φαινοτυπικής κοορτής θα συμπεριληφθούν περισσότερα από 14.000 υποκείμενα δίνοντας ακριβέστερα συμπεράσματα.

Εκτός αυτών, θα υπάρξει πιθανότητα συμμετοχής σε συλλογικές μελέτες, σε δεδομένα μεγάλων κοινοπραξιών όπως της Psychiatric Genomics Consortium, της Army Study to Assess Risk and Resilience in Servicemembers, καθώς και της Million Veteran Project.

Προϋποθέσεις Υποψηφίων

Ο κατάλληλος υποψήφιος πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου ή να πρόκειται να αποκτήσει το Ph.D. ή M.D με το λιγότερο 2 χρόνια μεταδιδακτορικής εμπειρίας .

Απαιτείται επίσης ειδικότητα στην γενετική επιδημιολογία ή στις βιοφαρμακευτικές επιστήμες ή στατιστική ή και στα γενικότερα σχετικά επιστημονικά πεδία.

Τέλος, προαπαιτούμενη είναι και η κατοχή του πτυχίου BA ή BSc, με ειδίκευση στις βιολογικές επιστήμες, καθώς και μερική εμπειρία στην υπολογιστική βιολογία ή στατιστική.

Υποβολή Αιτήσεων

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης πρέπει να περιλαμβάνει το πλήρες βιογραφικό του υποψηφίου, με μια συνοδευτική επιστολή, καθώς και τα λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας από τρεις συστάσεις.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο: renato.polimanti@yale.edu.

Προθεσμία Υποβολής

Καταληκτική ημερομηνία: Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Καλή σταδιοδρομία!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!