Πατρινό Καρναβάλι για πάντα: Έναρξη για το 2017

Της Ελένης Τατάκη

Η αρχή κάθε νέου έτους σηματοδοτεί και μια καινούρια αρχή στη ζωή κάθε ανθρώπου, έστω και συμβολικά. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάτι, αν όχι με μουσική, γέλιο και χορό; Για αυτό και εδώ στην Πάτρα, ενώ μερικοί έχουμε ακόμα στολισμένα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα φωτάκια στα μπαλκόνια, έχουν ήδη ξεκινήσει οι ετοιμασίες για την έναρξη του μεγάλου Πατρινού Καρναβαλιού. Πρόκειται πραγματικά για ένα ξέφρενο παρατεταμένο πάρτυ, για το οποίο η πόλη ανέκαθεν φημιζόταν και κάθε χρόνο γίνονται τα πάντα προκειμένου για να διατηρηθεί αυτή η φήμη, τόσο από τις εκάστοτε τοπικές αρχές όσο και από τους ντόπιους. Σημείο αναφοράς της τελετής έναρξης είναι όπως πάντα η κεντρική πλατεία Γεωργίου, η οποία θα φιλοξενήσει για ακόμα μία φορά ένα μεγάλο θίασο πατρινών καλλιτεχνών: ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές, αλλά και άνθρωποι «πίσω από τις κάμερες», όλοι θα συνεργαστούν προκειμένου να ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και να τους χαρίσουν μια εντυπωσιακή βραδιά που θα εγγυηθεί μια αξέχαστη συνέχεια για το καρναβάλι του 2017.

Κινούμενοι σε διαφορετική θεματολογία από την περσινή (η οποία συνδύαζε ήχους και χορούς από καρναβάλια διαφορετικών χωρών όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία), οι διοργανωτές φέτος αποφάσισαν να εστιάσουν στην ιστορία αποκλειστικά του πατρινού καρναβαλιού, πραγματοποιώντας ουσιαστικά την αναβίωσή του από το 1900 έως και σήμερα. Δύο ηθοποιοί θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα κάθε δεκαετίας παρουσιάζοντας υπό μορφή σκετς τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, ενώ κάθε τέτοια αφηγηματική σκηνή θα ακολουθείται από μια δεύτερη με τραγούδι και χορό. (Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ετών 1930 και 1950, οι πόλεμοι και οι δυσμενείς πολιτικοοικονομικές συνθήκες που αυτοί επέφεραν, δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του καρναβαλιού.)

Με την ολοκλήρωση αυτής της ιστορικής αναδρομής, η ομάδα zumba του γυμναστηρίου body house θα ανέβει στη σκηνή για να χορέψει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τα καλύτερα καρναβαλικά ρεφρέν, λίγο πριν ο πατρινός δήμαρχος Κώστας Πελετίδης κηρύξει επίσημα πλέον την έναρξη του καρναβαλιού, υπό το φως των καθιερωμένων και πολυαναμενόμενων πυροτεχνημάτων. Σ’ αυτό το σημείο, έχει ανακοινωθεί πως θα υπάρξει μία έκπληξη που θα εκτοξεύσει το κέφι στα ύψη!

Στη συνέχεια στην σκηνή θα ανέβει η ορχήστρα «Band», ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από Πατρινούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές, παίζοντας λάτιν, ντίσκο, ροκ εντ ρολ και καρναβαλικά τραγούδια.

Τη βραδιά έχουν αναλάβει να κλείσουν οι DJs Τάκης Αγγελόπουλος, Γιάννης Κανελλόπουλος και Στέφανος Νάσιος, που υπόσχονται το πέρασμα της βραδιάς σε ένα υπαίθριο πάρτυ στην πλατεία.

Για όσους λοιπόν βρίσκεστε στην Πάτρα ή τύχει να περάσετε, σημειώστε την ημερομηνία έναρξης του καρναβαλιού: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου– και ετοιμαστείτε για ατελείωτο χορό και τραγούδι!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!