Μεικτό σύστημα Πανελληνίων Εξετάσεων

Της Γεωργίας Μυστριώτη

Για τις Πανελλήνιες του σχολικού έτους 2015-2016, θα δοθεί η δυνατότητα στους απόφοιτους παλαιότερων ετών να επιλέξουν είτε να εξεταστούν με το παλιό σύστημα (6 μαθήματα) ή με το νέο (4 μαθήματα). Ανάλογα με την επιλογή του τύπου εξέτασης, θα κατατεθεί το ανάλογο μηχανογραφικό: παλαιού τύπου για όσους επιλέξουν να εξεταστούν με τα 6 μαθήματα, νέου τύπου (με ανακατανομές στις σχολές και τα πεδία) για όσους επιθυμούν να εξεταστούν με το νέο σύστημα. Δεν είναι ακόμα βέβαιο το ποσοστό της κάθε κατηγορίας επί των εισακτέων, καθώς αυτό θα διαμορφωθεί βάσει του αριθμού των αποφοίτων που θα εξεταστούν με οποιοδήποτε από τα δύο συστήματα.

Για το 10%, δηλαδή την κατηγορία παλαιότερων αποφοίτων που καταθέτουν μηχανογραφικό χωρίς να ξαναδώσουν Πανελλήνιες, ισχύουν τα εξής: η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο στους απόφοιτους του 2014 και του 2015. Οι θέσεις για το 10% των εισακτέων κατανέμονται κατά 40% στους απόφοιτους του 2014 και κατά 60% στους απόφοιτους του 2015.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (άρθρο 41) ρυθμίζονται τα θέματα καθ’ υπέρβασης εγγραφής αποφοίτων που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρακολουθείτε την επίσημη σελίδα του υπουργείου Παιδείας. Σας ευχόμαστε επιτυχία!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!