Πρακτική στο εξωτερικό: 7 χώρες «έκπληξη»

Της Δώρας Παπαϊωάννου

Εν έτει 2018, η Ελλάδα δεν διαγράφει και το πιο λαμπρό μέλλον ίσως για τους περισσότερους από εμάς. Ναι, η θάλασσα, ο ήλιος και η καλοπέραση είναι πάρα πολύ ωραία, αλλά συνήθως για να τα απολαύσεις χρειάζεσαι και χρήματα. Οπότε το ερώτημα που πέφτει στο τραπέζι είναι το εξής: Θα πήγαινες να ξεκινήσεις καριέρα σου με μια πρακτική στο εξωτερικό; Και αν ναι που; Παρακάτω λοιπόν σου δίνουμε 7 χώρες από όλες σχεδόν τις γωνιές του κόσμου για να διαλέξεις την ιδανική, για το νέο σου ξεκίνημα.

Καναδάς

Πρώτη επιλογή στην λίστα μας αποτελεί ο Καναδάς (ναι γιατί όχι;). Αν εξαιρέσεις μερικά δολάρια σε σύγκριση με το μεγάλο του ξάδερφο το αμερικάνικο δολάριο, ο Καναδάς αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Έχει απίστευτη φυσική ομορφιά, υπέροχες πόλεις και ανθρώπους πολύ  ευγενικούς. Η χώρα αυτή σου δίνει πολλές ευκαιρίες εργασίας αφού ο Καναδάς αποτελεί μια από τις καλύτερες οικονομίες του κόσμου, χωρίς να χρειαστεί να πιεστείς ιδιαίτερα με τη γλώσσα αφού η αγγλική κυριαρχεί.

Αυστραλία

Συμφωνώντας γλωσσικά με τον Καναδά, η Αυστραλία συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες, πανέμορφη φύση και μοντερνισμό. Κάπου αρκετά απομονωμένη, πλαισιωμένη από την Ασία, τον Ειρηνικό και τη Νέα Ζηλανδία, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για μια αξέχαστη διαμονή και μοναδικές συνθήκες εργασίας.

 

Ιρλανδία

Τρίτη επιλογή στην λίστα μας είναι μια προσωπικά πολύ αγαπημένη χώρα η Ιρλανδία. Ναι, ίσως σου φαίνεται περίεργο, όμως, η Ιρλανδία αποτελεί πλέον μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης.  Αυτά τα απίστευτα και μαγευτικά καταπράσινα τοπία σε ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους και εποχές, οι Ιρλανδοί είναι από τους πιο φιλικούς λαούς ενώ, τέλος, η πρωτεύουσα της χώρας, το Δουβλίνο, είναι από τις πιο γραφικές πόλεις που θα μπορούσες να ζήσεις.

Αργεντινή

Την Ιρλανδία στη λίστα μας  ακολουθεί η Αργεντινή. Μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα, πανέμορφη  φύση και αρκετά μακριά από την πατρίδα, ίσως αποτελεί μια καλή επιλογή διαμονής και εργασίας. Αν και βρισκόταν κάτω από δικτατορικό ζυγό τις περασμένες δεκαετίες, προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Ιαπωνία

Ο επόμενος προορισμός δεν απευθύνεται σε όλους αλλά, αν έχεις πάθος με την τεχνολογία και τα ανάλογα προσόντα (πτυχία εννοούμε), τότε η Ιαπωνία θα ήταν ίσως από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για σένα. Με πρωτεύουσα το Τόκιο, η Ιαπωνία, πέρα από την χώρα των σαμουράι και των νίντζα είναι επίσης η χώρα όπου πηγάζουν οι περισσότερες τεχνολογικές πρωτοπορίες, μιας και ένα τεράστιο πλήθος τεχνολογικών εταιριών έχουν την βάση τους εκεί. Αν προσθέσεις και  τα καταπληκτικά τοπία, την τοποθεσία που βρίσκεται και την ιαπωνική κουλτούρα, έχεις ξαφνικά ένα πολύ δελεαστικό προορισμό.

Αγγλία

Επόμενη στάση μας είναι η Αγγλία. Πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε στην λίστα όταν η γλώσσα της είναι η επίσημη διεθνής γλώσσα, και το Λονδίνο μια από τις μεγαλύτερες και πιο ανεπτυγμένες πρωτεύουσες στον κόσμο; Η χώρα αυτή καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα για να κάνεις την πρακτική σου άσκηση, είτε σε  μια πολυεθνική στο Λονδίνο, μέχρι μία ανερχόμενη εταιρία στις παρυφές του Μάντσεστερ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις κάτι στα μέτρα σου. Μόνο να μην ξεχάσεις την ομπρέλα σου!

Νότια Αφρική

Τελευταία στην λίστα μας είναι η Νότια Αφρική. Ναι ξέρω κοιτάς περίεργα το άρθρο μου, και εγώ έτσι κοιτούσα την οθόνη καθώς έκανα την έρευνα μου, αλλά αν ασχολείσαι με τα ζώα, το περιβάλλον ή την ενέργεια, η Νότια Αφρική είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς, λόγω της τεράστιας ανάπτυξης των τομέων αυτών. Έχοντας αφήσει τα χρόνια του απαρτχάιντ πίσω της, η χώρα ακόμα παλεύει με τους δαίμονες του ρατσισμού, αλλά από την άλλη, πλέον είναι δύσκολο να βρεις χώρες που να μην υπάρχουν αυτά τα περιστατικά. Λόγω αυτής της μάχης θα βρεις πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην περιοχή, οι οποίες προσφέρουν μια τεράστια γκάμα ευκαιριών για πρακτική στα ανθρωπιστικά επαγγέλματα.

Κάθε προορισμός έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του και  φυσικά παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο  στην επιλογή του σωστού προορισμού όπως η γλώσσα κτλ. Ελπίζω, λοιπόν, να σου έδωσα μερικές ιδέες και να σε βοήθησα στην επιλογή προορισμού για την πρακτική σου άσκηση. Εάν δεν σκεφτόσουν την πρακτική στο εξωτερικό, ελπίζω μετά από αυτό το άρθρο να άρχισες  να το σκέφτεσαι. Και επειδή η εύρεση ενός φορέα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό είναι αρκετά δύσκολη, θα μπορούσες να απευθυνθείς στο πανεπιστήμιό σου για τα προγράμματα Erasmus placement και Erasmus mundus.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!