YES to Sea Tourism Forum 2019 | Τετάρτη 29/5

Το YES Forum δηλώνει ένα ακόμα ηχηρό ΝΑΙ στο Θαλάσσιο Τουρισμό με τη διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum 2019 την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 , το οποίο θα λάβει χώρα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia Sea Tourism στο  Domotel Kastri  στην Κηφισιά και ώρες 14.00 – 19.00.

Το YES Forum είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των στελεχών Ναυτιλίας, του Θαλάσσιου Τουρισμού και των νέων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τους κλάδους αυτούς. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προσέγγιση και επαφή της νέας γενιάς – ήδη από το σχολείο – με την ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού μας. Τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στόχος του φετινού Forum είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού όπως και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς. Οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά θα έχουν  την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους πριν και κατά τη διάρκεια του Forum και να  συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Concept Founder του YES FORUM & CEO της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, Δανάη Μπεζαντάκου, η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής – Υπουργείου Τουρισμού, Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η Ειδική Επιστήμονας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Nτόρα Γιαννάκη, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων,  Θεόδωρος Κόντες.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Capt. Πάρης Δράγνης, Πρόεδρος και Ιδρυτής  της Goldenport Group of Companies.

Ακόμα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιείται έρευνα, σκοπός της οποίας είναι  να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να εκφράσουν τη γνώμη τους για το θαλάσσιο τουρισμό και τις προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συγκριθούν με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να είναι εφικτή η αντιπαραβολή της προσφοράς και της ζήτησης. Η παρουσίαση της Έρευνας του YES για το θαλάσσιο Τουρισμό θα πραγματοποιηθεί από την Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια και Managing Partner – FOCUS BARΙ.

Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο Δημοσιογράφος από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ- Μηνάς Τσαμόπουλος και ομιλητές η Μαρία Δεληγιάννη, Government and Public Affairs Representative Eastern Mediterranean – Cruise Lines International Association (CLIA), ο Καπτ. Βασίλης Γκαζίκας, Marine Operations  Director της Celestyal Cruises, ο Θάνος Πάλλης, Καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου & Πρόεδρος – Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και ο Αλέξανδρος Σερεμέλης,  Λέκτορας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και φέτος τα  3 “Networking Corners στα οποία στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα απαντήσουν ερωτήσεις και θα δώσουν κατευθυντήριες σε θέματα που αφορούν 1. OperationsCrew, Chartering & HSQE Τμήμα Ναυτιλιακής Εταιρείας, 2. Startups, Καινοτομία & Τεχνολογία, Εταιρείες Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και 3. Τα μεταπτυχιακά με θέμα τη Ναυτιλία.

 

Στα networking corners συμμετέχουν οι:

 

  1. Crew, HSQE, Operations, CharteringDpt. / Τμήματα Ναυτιλιακής Εταιρείας

Άρτεμις Καζαντζίδη, HSQEEn Officer – LATSCO MARINE MANAGEMENT

Κατερίνα Ξένου, Crew Manager – ALASSIA NEWSHIPS MANAGEMENT

(αναμένουμε επιβεβαίωση κάποιων ακόμα ομιλητών)

  1. Innovation, Startups, Technology & Service Providers

Μαρία Καλλέργη, HR Manager –  ARKAS HELLAS

Μαρία Παλιοθοδώρου, Happiness Officer – MARINE TRAFFIC

Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος – Environmental Protection Engineering (EPE) SA &Πρόεδρος  – HEMEXPO

Δρ. Πάνος Νομικος, Business Development Director, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS S.A.

Δημήτρης Σουσούδης, Senior Sales Executive – Greece – Cyprus – Middle East – MARINE TRAFFIC

(αναμένουμε επιβεβαίωση κάποιων ακόμα ομιλητών)

  • Masters in Shipping

Βίκυ Αποστολοπούλου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Σχολής Ναυτιλίας – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μαριάννα Μπλιάμπλια, Administration Manager – MSc in International Shipping, Finance & Management  – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ηλίας Παύλου, MSc Shipping Programm Manager – BCA COLLGE

Κάντε τώρα τη δωρεάν εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/L9nJxkY7DF0q1GnH2 και υποβάλλετε την ερώτησή σας μέχρι την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για μια κρουαζιέρα,  προσφορά της Celestyal Cruises και 100 λευκώματα και 100 δίγλωσσα λευκώματα “Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία” προσφορά του Greek Shipping Miracle.

Χορηγοί του Yes To Sea Tourism Forum είναι: POSIDONIA EVENTS, THENAMARIS, EASTERN MEDITERRANEAN LIMITED, LATSCO MARINE MANAGEMENT, MACGREGOR, ARKAS HELLAS, ERMA FIRST, MARINE TRAFFIC, METROPOLITAN COLLEGE, GOLDEN CARGO.

Μέρος των εσόδων του YES to Sea Tourism Forum,  θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://yes-forum.com/yes-to-sea-tourism-forum-2019-indicative-program/

 #say_yes #yes_to_sea_tourism

Υπεύθυνη Διοργάνωσης του  YES  to Sea Tourism Forum είναι η Δανάη Μπεζαντάκου, Concept Founder  του YES FORUM & CEO της ΝAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :+302106234000, +306945590030,  website: www.yes-forum.com