Wattpad: Μήπως είσαι και συ συγγραφέας;

της Θάλειας Κατσιδώνη

Όλοι θέλουμε με κάποιον τρόπο να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας. Μπορεί αυτός ο τρόπος να είναι η μουσική, η συζήτηση με φίλους αλλά και η δημιουργική γραφή. Πλέον, με την πληθώρα εφαρμογών που υπάρχουν, ο καθένας από εμάς μπορεί όχι μόνο να διαβάσει ηλεκτρονικά κάποιο βιβλίο αλλά και να γράψει και να δημοσιεύσει δωρεάν το δικό του βιβλίο. Χιλιάδες αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το πόνημα σου, να προβληματιστούν να σκεφτούν και να πουν τη γνώμη τους. Η προσωπική έκθεση, όμως, ενός συγγραφέα είναι αυτό που κρατάει πίσω πολλούς και δεν δημοσιεύουν τα κείμενα που γράφουν. Αυτό το άρθρο είναι για τους άλλους, εκείνους που τολμάνε να εκτεθούν. Γιατί, η συγγραφή είναι προσωπική έκθεση. Χρειάζεται χρόνος και όρεξη αλλά και ταλέντο. Το να γράφει ένα παραμύθι είναι εύκολο το δύσκολο είναι να ειπωθούν αλήθειες που πολλές φορές πονάνε.

Όσον αφορά στο Wattpad, επίδοξοι συγγραφείς από όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα γράφουν ιστορίες που οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να διαβάσουν εντελώς δωρεάν. Πρόκειται για χόμπι όπου δεν κερδίζεις κάτι άλλο, πέρα από ικανοποίηση, εάν η ιστορία που έγραψες αποκτήσει πολλές προβολές. Τον τελευταίο καιρό διάβασα αρκετές ιστορίες, άλλες καλές άλλες όχι και τόσο καλές. Εδώ θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω όλες τις ιστορίες που μου άρεσαν. Να σημειώσω εδώ, ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε ιστορίες γραμμένες στα ελληνικά. Οι ιστορίες είναι κατηγοριοποιημένες ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκουν και δεν παρατίθενται με σειρά προτίμησης.

 

Crime, περιπέτεια, αισθηματικό

Να με Προσέχεις

Φανταστείτε ότι έχετε ένα τρελό έρωτα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου σας. Φανταστείτε ότι ένα βράδυ γίνεστε μάρτυρας μια δολοφονίας και αναγκάζεστε να μπείτε σε πρόγραμμα προστασίας. Και σαν να μην φτάνει όλο αυτό, ανακαλύπτετε ότι ο φαινομενικά  “καλός” καθηγητής σας είναι ένας σκληρός αστυνομικός που από εδώ και πέρα θα πρέπει να σας προστατεύει από τον δολοφόνο που σας κυνηγάει! Στη  ζωή της Λίζας ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.

Αισθηματικό, lgtb

Ο σκορπιός του Μενελάου

Ο Μενέλαος και η Ελένη είναι δύο αγαπημένα αδέρφια. Δεν μαλώνουν συχνά, οπότε δεν έχουν κάποιον λόγο να τους διαχωρίζει. Μέχρι που έρχεται στη ζωή τους ο Πάρης, ένας γοητευτικός 25χρονος, που εξεταίας του ξεκινάει ένας αδερφικός “τρωικός πόλεμος”. Όμως, ο Πάρης δεν έκλεψε μόνο την καρδιά της Ελένης…

Επιστημονική φαντασία, Περιπέτεια

Πετώντας χωρίς φτερά

Μέρος Πρώτο:Η ζωή της ήταν ήρεμη, στην επαρχιακή πόλη του εξωτερικού όπου έμενε μαζί με τον άντρα της. Ο γάμος της ήταν λευκός αλλά δεν την πείραζε τον αγαπούσε και την αγαπούσε. Ήταν άλλωστε απορροφημένη με τις σπουδές της στις καλές τέχνες. Μέχρι που στην πόρτα της εμφανίστηκε Εκείνος…

Μέρος Δεύτερο: Πώς θα σας φαινόταν εαν οι γυναίκες είχαν εξαφανιστεί από τη Γη;  Αν ήταν εξόριστες σε έναν μακρινό πλανήτη και οι άντρες μπορούσαν να αναπαραχθούν μόνοι τους με τη βοήθεια της Επιστήμης; Καλώς ήρθατε στον πλανήτη Ήρα. Έναν πλανήτη που κατοικούν μόνο γυναίκες…

Μυθολογία, Teen Fiction, δράση 

Σέλας: Η άνοδος της Σελήνης

Θεοί της αστραπής: Δίας, Θωρ                  Θεά της αγάπης: Αφροδίτη                        Θεοί του Ήλιου: Απόλλωνας, Ρα                Θεά της Μαγείας: Ίσιδα, Εκάτη

Θεός της Μαγείας;; Η ιστορία για την γέννηση και την δημιουργία του θεού της Μαγείας, της επιλογές που έκανε και έγινε αγαπητός από όλους και πως δημιούργησε την Σελήνη.

Δράμα

Η αλλαγή

Τι ειναι η ζωή? Είναι ένας φαύλος κύκλος από επιλογές που κάνουμε και την καθορίζουμε Επιλογές μικρές ή μεγάλες που αλλάζουν την ζωή και εμάς τα ίδιους. Μια μικρή αλλαγή μπορεί να διαρκέσει  ένα δευτερόλεπτο, μια ματιά, μια ανάσα και μπορεί να σου ανατρέψει όλη σου την ζωή. Η Λυδία είναι μια κοπέλα που έζησε μια τέτοια αλλαγή. Μια ματιά που έριξε μια τυχαία στιγμή, της άλλαξε όλη την ζωή. Αγάπησε παράφορα ένα παιδί της ηλικίας της στο λύκειο και η ζωή της ανατράπηκε ολοκληρωτικά. Έρωτες, διλήμματα, φιλιά, ανατροπές και πολλά άλλα, μέσα σε μια ιστορία.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!