προφίλ στο Instagram

7 Τρόποι για ένα ελκυστικό προφίλ στο Instagram

της Δώρας Τόμτση 

προφίλ στο InstagramΗ πλατφόρμα του Instagram είναι αρκετά διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό η δημοτικότητα του φαίνεται πως βαίνει ολοένα αυξανόμενη. Το Instagram είναι το σημείο όπου καινοτόμοι άνθρωποι διαμορφώνουν την κουλτούρα των ακόλουθών τους, πρωτοπορούν σε νέους κλάδους και δίνουν απρόσμενες κατευθύνσεις στις ήδη υπάρχουσες τάσεις. Παρακάτω θα τονιστούν κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά για να μπορέσει ο καθένας να δημιουργήσει ένα ελκυστικό προφίλ και να αυξήσει την επισκεψιμότητα του λογαριασμού του.

Βιογραφικό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον

Ο κάθε χρήστης όταν εισέρχεται σε ένα προφίλ το πρώτο πράγμα που κοιτάει είναι το βιογραφικό σημείωμα. Καλό θα ήταν το βιογραφικό να περιέχει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για το άτομο σε περιορισμένη έκταση καθώς είναι αρκετά μειωμένος ο χώρος.

Προφίλ στο Instagram: Ομοιόμορφη αισθητική

Για ένα ελκυστικό προφίλ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αισθητική στην ομοιομορφία των χρωμάτων όπως και στις όμοιες γραφιστικές τεχνικές. Με τον τρόπο αυτό, το ενδιαφέρον του αναγνώστη είναι μεγάλο καθώς οι περισσότεροι ακολουθούν προφίλ τα οποία ταιριάζουν με την καλαισθησία τους.

Συχνές δημοσιεύσεις

Ο κάθε χρήστης για να μπορέσει να αυξήσει τους ακόλουθούς του πρέπει να είναι ενεργό μέλος του Instagram δηλαδή να ανεβάζει τακτικά δημοσιεύσεις αλλά και τα λεγόμενα «stories». Είναι λογικό και επόμενο ο κόσμος όταν βλέπει συνέχεια αναρτήσεις από ένα προφίλ να μην το ξεχνάει και να κοιτάζει συχνά το περιεχόμενο του.

Να υπάρχουν τα stories στα Highlights

προφίλ στο InstagramΤα stories είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια που υπάρχουν σε ένα προφίλ. Όλο και περισσότεροι χρήστες προτιμούν να ανεβάζουν stories αντί των μόνιμων δημοσιεύσεων. Το μοναδικό μειονέκτημα τους, είναι ότι γίνονται ορατά στο προφίλ μόνο για 24 ώρες και μετά εξαφανίζονται. Επομένως, ο καθένας μπορεί να μοιράζεται τις ωραίες στιγμές της καθημερινότητας του με το ευρύ κοινό με μια έξυπνη λύση δηλαδή να δημιουργηθούν Highlights ώστε να μπορούν να προβάλλονται τα stories ξανά και ξανά.

Προσοχή στις λεζάντες 

Για να ολοκληρωθεί μια ανάρτηση το μόνο που λείπει είναι μια καλογραμμένη λεζάντα που θα την συνοδεύει. Οι χρήστες, όταν μπαίνουν σε ένα προφίλ εκτός από το οπτικό κομμάτι επιζητούν και μια  περιγραφική λεζάντα η οποία θα πλαισιώνει μια ωραία φωτογραφία.

Προφίλ στο Instagram: Το σωστό username 

Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία κάτι αρκετά σημαντικό για έναν ελκυστικό προφίλ στο Instagram είναι το username που έχει επιλεχθεί. Έξυπνες συντομογραφίες του ονόματος, είναι αυτές που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών, ώστε να μείνει το προφίλ αξέχαστο.

Προσθήκη περισσότερων links στο βιογραφικό

Το τελευταίο μυστικό αλλά και εξίσου σημαντικό με όλα τα υπόλοιπα κρύβεται στο βιογραφικό. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν links τα όποια πλαισιώνουν και κατ′ επέκταση ολοκληρώνουν τη γενική εικόνα του προφίλ. Δυστυχώς, επειδή το Instagram δεν επιτρέπει την προσθήκη δύο ή περισσότερων links οι χρήστες οφείλουν να κινηθούν πιο εφευρετικά. Τη λύση έχει το διαδίκτυο, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων, όπως το Linktree. Έτσι γίνεται εφικτή η προσθήκη παραπάνω link!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!