StudyBuddy: Το καινοτόμο forum του Citycampus

της Μυρτώς Υφαντή

Μια μεγάλη πρωτοπορία που έχει ως στόχο να ενώσει όλες τις γωνιές της γης και να… λύσει χέρια μέσα από ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης και αλληλοβοήθειας!

Σπουδάζεις; Τότε σίγουρα θα σου έχει περάσει από το μυαλό να κάνεις Erasmus, μεταπτυχιακό ή πρακτική στο εξωτερικό.

Εξαιρετική η στιγμή που το παίρνεις απόφαση, αλλά –κακά τα ψέματα- στο κεφάλι σου αρχίζουν να μαζεύονται πολλές απορίες: Σε ποια χώρα θα πας; Ποιο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο στον τομέα σπουδών που σε ενδιαφέρει; Υπάρχουν δίδακτρα; Το κόστος ζωής είναι μεγάλο; Πώς θα βρεις σπίτι; Και πες ότι φτάσαμε στο σημείο που έχεις εγκατασταθεί στη νέα χώρα. Ποια καινούργια έγγραφα χρειάζονται; Ποιος είναι ο τρόπος αξιολόγησης των μαθημάτων και, τέλος πάντων, πού θα πας να φτιάξεις το λάπτοπ σου που χάλασε;

Όλα αυτά είναι ζητήματα που δεν μπορείς να βρεις σε έναν οδηγό ή σε κάποιο άρθρο, καθώς αποτελούν εξειδικευμένες πληροφορίες. Έχοντας διατελέσει φοιτήτρια Erasmus στη Σουηδία, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι, εάν δεν είχα εντοπίσει τυχαία σε μια ομάδα στο Facebook μια κοπέλα που είχε ήδη μεταβεί εκεί κι αν εκείνη δεν ήταν τόσο πρόθυμη να με βοηθήσει, θα είχα δυσκολευτεί αρκετά.

Δεν υπάρχει, όμως, άλλος τρόπος να κατατοπιστείς πλήρως; Θα βοηθηθείς μόνο αν βρεις τυχαία τον προσωπικό σου βοηθό;

Ε λοιπόν, πλέον υπάρχει τρόπος! Το Citycampus καινοτομεί και δημιουργεί το forum StudyBuddy!

Εμείς μιλήσαμε με τον εμπνευστή της ιδέας της δημιουργίας του forum, κύριο Κωνσταντίνο Πολέμη, φιλόλογο, ιδρυτή και CEO του citycampus.gr, προκειμένου να μας κατατοπίσει πλήρως.

Το StudyBuddy θα γίνει κεφάλαιο”

-Τι ακριβώς είναι το StudyBuddy;

-Το StudyBuddy είναι ένα forum που αποσκοπεί να φέρει σε επαφή Έλληνες φοιτητές που θέλουν να βγουν για σπουδές ή πρακτική άσκηση ή εργασία στο εξωτερικό με Έλληνες φοιτητές που έχουν ήδη την σχετική εμπειρία.

-Πρόκειται για μια μεγάλη καινοτομία, ιδίως για τα ελληνικά δεδομένα. Πώς συλλάβατε την πρωτότυπη αυτή ιδέα;

-Η ιδέα γεννήθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές που στέλνουν μηνύματα στο site μας ζητώντας πληροφορίες για τις χώρες στις οποίες σκοπεύουν να μετοικήσουν. Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και τα απαντάμε είτε από ακαδημαϊκές πληροφορίες που έχουμε είτε από τις διασυνδέσεις μας. Λείπει, όμως, το στοιχείο της άμεσης και βιωματικής επαφής που έρχεται να καλύψει το StudyBuddy.

-Χρειάστηκε πολύς καιρός προκειμένου να υλοποιηθεί η ιδέα σας;

-Ο πυρήνας της ιδέας ήταν πολύ πιο απλός αρχικά. Ωστόσο, η εμπλοκή άριστων εθελοντών συνεργατών και συγκεκριμένα της Μυρτώς Υφαντή, φιλολόγου και μεταπτυχιακής φοιτήτριας ως Project Manager, του Δημήτρη Παναγιώτου, Team Leader του τμήματος Web Development του site, καθώς και των Νίκου Παγανού και Αργυρώς Σάρδη, web developers του site, έφερε το StudyBuddy στην τωρινή άριστη μορφή του. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες για αυτό.

-Ποιο είναι το όραμά σας για την εξέλιξη του StudyBuddy;

-Η ομάδα μου και εγώ, φιλοδοξούμε να φέρουμε το StudyBuddy στη θέση που του αξίζει. Να γίνει η πρώτη πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών. Η πρώτη χρονικά, η πρώτη στις προτιμήσεις. Το StudyBuddy θα γίνει κεφάλαιο!

Για να εγγραφείς στο StudyBuddy κάνε κλικ εδώ!

Ελπίζουμε το εγχείρημα του citycampus.gr να σε κατατοπίσει και να επιλύσει κάθε σου απορία. Ευχόμαστε να βρεις κι εσύ τον… StudyBuddy σου κι έτσι, να περάσεις ακόμα πιο όμορφα από όσο θα περνούσες χωρίς αυτόν!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!