shares

Share: Περιεχόμενο για περισσότερες κοινοποιήσεις

του Στέλιου Αμπατζίδη

Τα τελευταία χρόνια, πολλές επιχειρήσεις, τόσο πριν από την πανδημία, όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, δραστηριοποιούνται στην εδραίωση της επιχείρησής τους μέσα από τα social media. Βασικός στόχος τους η δημιουργία μίας κοινότητας και η ανάπτυξη της επισκεψιμότητάς τους μέσα από αυτά.

Έτσι λοιπόν, γίνεται φανερό πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύονται ως ο σημαντικότερος παράγοντας διαμοιρασμού του περιεχομένου των επιχειρήσεων. Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα like σε μία δημοσίευσή της επιχείρησης ή το share μιας δημοσίευσης από την πλευρά των χρηστών στους λογαριασμούς τους. Με τις ενέργειες αυτές, περισσότεροι αρχίζουν να μαθαίνουν για την επιχείρηση. Έτσι, πολλές/οι δραστηριοποιούνται και αποκτούν κίνητρο να μάθουν περισσότερα. Επομένως, αν οι επιχειρήσεις θέλουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να ανεβάσουν τον αριθμό των share τους, υπάρχουν διάφορες ιδέες, με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί αυτό και αξίζει να τις δοκιμάσουν οι επιχειρηματίες.

Εικόνες ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών

Όπως αναφέραμε, τα like στις δημοσιεύσεις και οι κοινοποιήσεις/ διαμοιρασμοί του περιεχομένου ανεβάζουν τον πήχη ψηλά, όσον αφορά το γόητρο και την επαγγελματική εικόνα μιας επιχείρησης. Για αυτό το λόγο, συνιστάται στις επιχειρήσεις να αναδεικνύουν και να δημοσιεύουν το περιεχόμενό τους με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των ρούχων, θα ήταν ωφέλιμο να δημιουργούνται εικόνες με ολοκληρωμένα σύνολα και όχι μόνα τους τα ρούχα.

Φωτογραφίες από διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς

Είναι γεγονός πως η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός. Για αυτό και βλέπουμε πολλές εικόνες από διάφορα μέρη και νησιά της Ελλάδας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών περιηγητών. Έτσι, οι εικόνες αυτές, ακόμα και αν δεν διαθέτει κάποιος μία τουριστική επιχείρηση, μπορεί, με το που την δει, να ηρεμήσει και να ονειρευτεί πως είναι σε μία άλλη φάση και στιγμή. Μετά από αυτό, μπορεί να την μοιραστεί με τους φίλους του.

Εικόνες με αποφθέγματα

Τα αποφθέγματα είναι σοφές φράσεις που λέγονται από μεγάλες προσωπικότητες. Έτσι, αν διαθέτεις ένα βιβλιοπωλείο, μπορείς να βρεις κάποια από αυτά, με τα οποία μπορεί να τονιστεί η αξία του βιβλίου και, κατ’ επέκταση, να ταυτιστούν και οι ακόλουθοί σου. Έπειτα, με το που βρεις το απόφθεγμα, μπορείς να το συνοδεύσεις με μία πολύ ωραία εικόνα.

Βίντεο με tutorial

Ένας από τους τρόπους, για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των ακολούθων σου με τις αναρτήσεις σου, είναι να δημοσιεύεις βίντεο tutorial. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση του προϊόντος σου ή μια λειτουργία που είναι σχετική με την υπηρεσία που προσφέρεις. Το ζητούμενο σε αυτά τα βίντεο είναι να προσφέρεις κάτι χρήσιμο σε όσους σε ακολουθούν. Σημαντική επίσης καθίσταται η χρήση εικόνων και μουσικής, που μπορεί να συνοδεύουν τα βίντεο.

Infographics

shareΟι αναρτήσεις θα ήταν ωφέλιμο να δίνονται με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείς να παρουσιάζεις τα δεδομένα μιας επιχείρησης με γραφήματα και να συγκεντρώνεις ενδιαφέροντα σχετικά με μία επιχείρηση ή βιομηχανία. Οι ακόλουθοι σου ενημερώνονται με ευνόητο τρόπο και αυξάνονται οι πιθανότητες διαμοιρασμού.

GIF

Οι χρήστες χρησιμοποιούν πολλά gif, είτε, όταν διακωμωδούν μια κατάσταση, προσδίδοντας χιούμορ, είτε, για να εκφράσουν συναισθήματα μέσω αυτών. Έτσι, θα μπορούσε κάποιος να δημοσιεύει αυτά αντί των καθιερωμένων εικόνων που δημοσιεύονται συνήθως.

Αστείες εικόνες

Τέλος, μία επιχείρηση, εκτός από τον επαγγελματισμό, που την περιβάλλει, θα ήταν ωφέλιμο να αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά της με την χρήση αστείων εικόνων, οι οποίες να σχετίζονται με το περιεχόμενο των προϊόντων της επιχείρησης.

Συμπερασματικά, παρατηρούμε πως η ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων και το περιεχόμενο, που δημοσιεύεται, είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Η επίτευξη του εγχειρήματος αυτού μπορεί να αποδοθεί με πολλούς τρόπους.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!