Seniora Elis: Η Youtuber της διπλανής πόρτας!

Tων Δανάη Τσαντήλα και Τένια Άνθη

Η Seniora Elis είναι ένα ανερχόμενο αστέρι του Youtube με ποικιλία ηλικίας και φύλου στο κοινό της αλλά και ζωντάνια και αυθεντικότητα στα βίντεό της. Το citycampus.gr μίλησε μαζί της και τη ρώτησε για τα πάντα γύρω από τη ζωή της.

Q: Πες μας λίγα λόγια για όσους και όσες δε γνωρίζουν το κανάλι σου στο YouTube. Πού απευθύνονται τα βιντεάκια σου και τι θεματικές αγγίζουν;

A: Τα βίντεο που κάνω είναι γενικού περιεχομένου. Μπορείς να δεις από ένα vlog μιας καθημερινής μου μέρας, μέχρι υγιεινές συνταγές φαγητού, βίντεο μόδας, ιδέες για χτενίσματα, εμένα να αφηγούμαι την ιστορία του πρώτου μου φιλιού και άλλα πολλά!

Q: Πώς προέκυψε το ψευδώνυμό σου “Seniora Elis”; Ήταν δική σου έμπνευση ή στο πρότεινε κάποιος άλλος;

A: Το “Senioraήταν το ψευδώνυμο μου στο γυμνάσιο ενώ το “Elisπροέρχεται από το όνομά μου, Ελισάβετ!

Q: Ποιος είναι ο αγαπημένος σου YouTuber και τι θαυμάζεις σε αυτόν;

A: Η clothesencounters ή αλλιώς Jenn Im. Έχει ένα lifestyle κανάλι εδώ και 5 χρόνια περίπου και τη θαυμάζω διότι συνεχώς εξελίσσεται και πάντα βρίσκει καινούριες και πρωτότυπες ιδέες για βίντεο! Είναι η μόνη που παρακολουθώ χρόνια και δεν την έχω βαρεθεί ακόμα!

Q: Τι ακριβώς σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το YouTube; Πώς έγινες γνωστή στην πορεία;

A: Όταν ανακάλυψα τον κόσμο των Youtubers, άρχισαν να μου έρχονται συνέχεια ιδέες για βίντεο, για γραφικά κλπ. οπότε μια μέρα αποφάσισα απλά να ανοίξω την κάμερα και να το τολμήσω! Αυτό που τράβηξε τον κόσμο νομίζω ήταν η αμεσότητα και η ειλικρίνειά μου καθώς ήμουν από τις πρώτες που εισήγαγαν αυτό που λέμε “vlogging” στο ελληνικό YouΤube.

Q: Πώς αντιμετωπίζεις την αρνητική και τη θετική κριτική;

A: Και οι δύο είναι ευπρόσδεκτες! Εννοείται προτιμώ να υπάρχουν θετικά σχόλια κάτω από τα βίντεο αλλά καμιά φορά τα αρνητικά που περιέχουν βάσιμα επιχειρήματα και διορθώσεις είναι πιο ωφέλιμα!

Q: Σε άλλες συνεντεύξεις σου αναφέρεις ότι είναι καλό να παρουσιάζει κανείς κάτι φρέσκο και διαφορετικό. Ποιο είναι το δικό σου μυστικό;

A: Βασικά δεν είναι ότι έχω κάποιο “μυστικό της επιτυχίας” ή κάτι τέτοιο. Απλά προσπαθώ πάντα να ακούω αυτά που έχει να μου πει το κοινό μου και συνεχώς προσπαθώ να εξελίσσομαι και να μη μένω στάσιμη!

Q: Όπως γνωρίζουμε, είσαι πρωτοετής φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη αυτή γνωριμία σου με τον χώρο του πανεπιστημίου, αν είχες την δυνατότητα να αλλάξεις 3 πράγματα ποιά θα ήταν αυτά;

A: Αρχικά θα άλλαζα την ανοργανωσιά που υπάρχει στον πανεπιστημιακό χώρο και γενικότερα στην εκπαίδευση. Δεύτερον θα άλλαζα τον τρόπο εξέτασης ο οποίος είναι πολύ αγχωτικός και ανούσιος τις περισσότερες φορές. Τέλος θα έδινα μεγαλύτερη αξία στην πρακτική και όχι μόνο στην θεωρία η οποία συνήθως καταντάει κουραστική.

Q: Πώς είναι μια καθημερινή φοιτητική σου μέρα; Πώς διαχειρίζεσαι το χρόνο σου ώστε να πηγαίνεις σχολή, να κάνεις βιντεάκια αλλά και να διασκεδάζεις;

A: Συνήθως ξυπνάω το πρωί και πηγαίνω στο παιδαγωγικό αν έχω μάθημα, έπειτα ξεκουράζομαι ή ασχολούμαι με το YouTube κατά το μεσημεράκι, το απόγευμα έχω μαθήματα στην σκηνοθεσία και το βράδυ καμιά φορά βγαίνω έξω ή βλέπω καμιά ταινία. Γενικά δεν βγαίνω και πολύ λόγω φορτωμένου ωραρίου και είναι κάτι που θα ήθελα να αλλάξω. Προσπαθώ όσο μπορώ να βρω ισορροπίες και σιγά σιγά τα καταφέρνω!

Q: Είσαι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό στη Θεσσαλονίκη αλλά ασχολείσαι και με τον κινηματόγραφο. Τι σημαίνουν για σένα αυτά τα δύο αντικείμενα; Πιστεύεις υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο περιεχόμενο τους;

A: Πραγματικά πιστεύω πως ο κινηματογράφος και η παιδαγωγική συνδέονται όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό! Και στις δύο σχολές το επίκεντρό μας είναι ο άνθρωπος και οι γνώσεις που μου δίνει η καθεμιά σχολή μου χρησιμεύουν εξίσου και στους δύο τομείς! Ο βασικός σκοπός των δύο αυτών σχολών είναι η μόρφωση και η καλλιέργεια μας ως άτομα και έπειτα η επαγγελματική μας αποκατάσταση. Οπότε πίστεψέ με έχουν πολλά κοινά! Δασκάλα ήθελα να γίνω από το δημοτικό, ενώ ο κινηματογράφος προέκυψε στην δευτέρα λυκείου λόγω της ενασχόλησής μου με το YouTube!!!

Q: Η Θεσσαλονίκη ήταν ο ιδανικός προορισμός για να κάνεις τις σπουδές σου; Πιστεύεις ήταν εύκολη η μετάβαση από μια κλειστή κοινωνία όπως το Λιτόχωρο;

A: Εννοείται πως η Θεσσαλονίκη είναι ό,τι καλύτερο για την παρούσα φάση της ζωής μου! Κάποτε θα έπρεπε να φύγω από το Λιτόχωρο οπότε πάντα ήξερα ότι θέλω να σπουδάσω εδώ. Στην αρχή με δυσκόλεψε λίγο η μετάβαση αλλά πλέον το έχω συνηθίσει εντελώς. Συχνά όμως νοσταλγώ τη ζωή στο Λιτόχωρο και μου λείπει!

Ευχαριστούμε πολύ τη Seniora Elis για την παραχώρηση της συνέντευξης στην ομάδα του citycampus.gr.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!