Pick and Do: Από τουρίστας-  ανήσυχος ταξιδιώτης!

της Κατερίνας Χριστοδούλου

 

Pick and Do: Νέες εμπειρίες

Είστε ένας από εκείνους τους ορεξάτους ταξιδιώτες που επιθυμούν να βιώνουν διαρκώς νέες εμπειρίες και να εκμεταλλεύονται κάθε πιθανή δυνατότητα για περιπέτεια και ανακάλυψη; Τότε, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το «Pick & Do»! Το συγκεκριμένο site αποτελεί την πραγμάτωση μίας καινοτόμου ιδέας σχετικά με την ανάδειξη και σωστή εκμετάλλευση του εναλλακτικού ελληνικού τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, αφορά μία ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της είναι να φέρει σε επαφή μικρές τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού με άτομα που επιθυμούν οι διακοπές τους να συμπεριλαμβάνουν έντονες στιγμές διασκέδασης και ανακάλυψης όλου του πλούτου που μπορεί ένας συγκεκριμένος τόπος να τους προσφέρει.

Δεν είναι τυχαίο το γνωμικό «όλη η γη σε μία χώρα…την Ελλάδα»! Η χώρα μας αναμφισβήτητα αποτελεί ένα σύνολο από τοπία διαφορετικής φυσικής ομορφιάς με άπειρες και ποικίλες δυνατότητες προσφερόμενες για τον καθένα να τις εκμεταλλευτεί. Βουνά, δάση, ποτάμια, νησιά, παραλίες, ηφαίστεια και θάλασσες! Τα πάντα συνθέτουν το μοναδικό ψηφιδωτό μιας χώρας που προσφέρεται για κάθε είδους τουρισμού. Έτσι, το «Pick & Do» μέσω μίας εύχρηστης πλατφόρμας δημιουργεί τις συνθήκες που μας εξυπηρετούν ώστε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο απόδρασης στη φύση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στη γαστρονομία σε απόλυτη αρμονία με τη τοπική παράδοση κάθε περιοχής.

Pick and Do: Εμπνεύστριες

Εμπνεύστριες αυτού του εγχειρήματος, η Κατερίνα Μπαρδάκα και η Δωροθέα Περδίκη, φοιτήτριες ακόμη όταν εμπνεύστηκαν αυτό το site, αναφέρουν σε μία συνέντευξή τους ότι στόχος τους πέρα από τη δυνατότητα βίωσης έντονων εμπειριών, είναι η ευχρηστία. Χαρακτηρίζουν το «Pick & Do» ως ένα εύκολο και γρήγορο εργαλείο που δεν θα αποθαρρύνει τα ανήσυχα πνεύματα  λόγω της περίπλοκης και χρονοβόρας διαδικασίας αναζήτησης, εύρεσης και κράτησης μίας δραστηριότητας αλλά αντιθέτως θα τα προσκαλέσει να συμμετέχουν στις διαδραματιζόμενες ενέργειες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το μενού δραστηριοτήτων περιλαμβάνει εμπειρίες αναψυχής, αθλητισμού, ευεξίας, ειδικών μορφών τουρισμού και πολιτισμού. Ιστορία, τέχνη, φύση, γαστρονομία, παραδόσεις και αθλητισμός επενδύονται με τα ελληνικά χρώματα κάθε τόπου, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την εγχώρια μοναδική ομορφιά και προβάλλοντας την τοπική κοινωνία, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την τοπική οικονομία. Τι καλύτερο από αυτό!

Pick and Do: Περιήγηση

Ως ταξιδιώτες, καθένας μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα και ευθύς αμέσως θα αντικρίσει ένα πλήθος δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα την επικείμενη περίοδο σε όλα τα σημεία της χώρας. Αν πάλι κάποιος ψάχνει κάτι πιο συγκεκριμένο, δύναται να εισάγει την επιθυμητή περιοχή ή τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, τις ημερομηνίες διεξαγωγής αλλά και την καταλληλότητα του έργου αναλόγως το στόχο που απευθύνεται, όπως «παιδιά», «ΑΜΕΑ», «παρέες», «ζευγάρια», «άτομα που ταξιδεύουν μόνα» κτλ. Μετά την επιλογή μίας μεμονωμένης δραστηριότητας, ο αναζητητής μπορεί να ενημερωθεί εκτενέστερα καθώς του παρουσιάζονται λεπτομερώς οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, παραδείγματος χάριν ο πιθανόν απαραίτητος εξοπλισμός ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης, το σημείο συνάντησης και εκκίνησης με αυτόματη εμφάνιση στο χάρτη, η πολιτική ακυρώσεων (ευέλικτη, μέτρια, αυστηρή κτλ.), η τιμή, η διάρκεια της δραστηριότητας, ο έλεγχος διαθεσιμότητας και η δυνατότητα απευθείας κράτησης. Συνάμα, ο ενδιαφερόμενος δύναται να αποθηκεύσει τη δραστηριότητα ώστε να τη μελετήσει αργότερα ή να επικοινωνήσει απευθείας με το φορέα της. Το Pick and Do όμως έχει και μια άλλη ιδιότητα. Αυτή που εξυπηρετεί και διαφημίζει μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Χωρίς καμία χρέωση προς τους παρόχους – φορείς των δραστηριοτήτων τους επιτρέπεται να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να διαφημίσουν άμεσα τόσο το προσφερόμενο υλικό τους όσο και τον τοπικό πλούτο.

Η ελληνική ύπαιθρος αποτελεί ένα μωσαϊκό τοπίων με μοναδική βιοποικιλότητα και οικολογική αξία, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει παράδοση και ιστορία. Ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να περιγράφεται μόνο από εξωτικές παραλίες και ακριβές ξαπλώστρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ίδια η φύση προσφέρεται για τόσα περισσότερα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους! Το Pick and Do με έναν τρόπο, εύκολο και γρήγορο, δίνει την ευκαιρία στους απλούς τουρίστες να γίνουν ενεργοί ταξιδιώτες, ακόμη και τολμηροί εξερευνητές τόπων που δεν έχουν ξαναεπισκεφτεί και εμπειριών που δεν έχουν ξαναζήσει. Να ανακαλύψουν την πραγματική μαγεία της Ελλάδας. Πληθώρα επιλογών και ευχρηστία αναδεικνύουν το Pick and Do ως μια πολύ έξυπνη, καλοστημένη και ελκυστική ιδέα που εφαρμόστηκε με σκοπό την απόδοση θετικών αποτελεσμάτων τόσο σε όφελος του ετήσιου ελληνικού τουρισμού, όσο και σε κέρδος των ανήσυχων ταξιδιωτών.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!