πληροφορική-master

Master στην Πληροφορική: Τα top Πανεπιστήμια

Της Φαίδρας-Ειρήνης Μεταξιτινού

Η Πληροφορική αναδεικνύεται ως κρίσιμος πυλώνας της τεχνολογικής εξέλιξης στη σύγχρονη κοινωνία. Ένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε ποικίλους τομείς. 

Η κατάταξη των πανεπιστημίων που παρουσιάζεται βασίζεται στην ιστοσελίδα QS World University Rankings. Οι πληροφορίες προκύπτουν από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής φήμης, του ερευνητικού έργου του ακαδημαϊκού προσωπικού και την προτίμηση των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας.

Master στην Πληροφορική: Τα top 5 Πανεπιστήμια

Massachusetts Institute of Technology: M.Sc. Computational Science and Engineering

Το MIT, πρώτο για δωδέκατη χρονιά στο QS World University Rankings, διακρίνεται για την επιστημονική και τεχνολογική του εκπαίδευση και έρευνα. Το πρόγραμμα Master of Science στην Υπολογιστική Eπιστήμη και Μηχανική (CSE) προετοιμάζει μηχανικούς και επιστήμονες στις προηγμένες υπολογιστικές μεθόδους και εφαρμογές. Επίσης, τα δίδακτρα του προγράμματος αγγίζουν τα 55.152 ευρώ και έχει διάρκεια 12 έως 18 μήνες.

Stanford University: Computer Science MS Degree

Το Stanford, ένα από τα πλέον αξιόλογα πανεπιστήμια παγκοσμίως, διακρίνεται για την υψηλή του ποιότητα και προσφέρει ένα M.S. πρόγραμμα στην πληροφορική. Οι φοιτητές μπορούν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους. Έτσι, μπορούν να εμβαθύνουν σε εξειδικευμένους τομείς της επιστήμης των υπολογιστών. Τα δίδακτρα να ανέρχονται σε 60.921 ευρώ και με διάρκεια σπουδών προσαρμόζεται ανάλογα (πλήρης ή μερική απασχόληση).

University of Oxford: M.Sc. in Computer Science

Το Πανεπιστήμιο του Oxford ιδρύθηκε το 1096 και είναι η παλαιότερη πανεπιστημιούπολη στον αγγλόφωνο κόσμο, με παγκόσμια φήμη στην ερευνητική αριστεία και καινοτομία. Το master στην Πληροφορική διδάσκει προχωρημένες τεχνικές και ιδέες σε εφαρμοσμένους τομείς, όπως μηχανική μάθηση και ασφάλεια υπολογιστών, ενώ παρέχει την απαραίτητη θεωρητική βάση για επαγγελματική ανέλιξη ή έρευνα. Τα δίδακτρα φτάνουν τα  30.890 ευρώ και το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μήνες.

University of Cambridge: MPhil in Computer Science

Το University of Cambridge με πλούσια ιστορία, προσφέρει πρόγραμμα Master of Philosophy στην πληροφορική. Παρέχει ευελιξία στους φοιτητές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα τους. Παράλληλα, προετοιμάζει τους φοιτητές/τριες που επιδιώκουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 48.865 ευρώ, με διάρκεια σπουδών είναι 9 μήνες.

University of California, Berkeley: Computer Science MS

Το Berkeley είναι διάσημο για τα 120+ μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει σε 15 σχολές και κολέγια. Συγκεκριμένα, για το Master of Science στην επιστήμη των υπολογιστών, οι φοιτητές μπορούν να επικεντρωθούν σε ερευνητικούς τομείς όπως στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στην Ασφάλεια, και στον Προγραμματισμό. Τα δίδακτρα είναι 19.763 ευρώ και διαρκεί 24 μήνες.

9+1 Top πανεπιστήμια με χαμηλά δίδακτρα

Η λίστα που ακολουθεί προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της Πληροφορικής με χαμηλά δίδακτρα που δεν υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ. Αυτές οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες παρέχονται σε διάφορες χώρες, από την Ελβετία και την Κίνα έως τον Καναδά και τη Γερμανία. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτισμικών και ακαδημαϊκών εμπειριών για τους φοιτητές. Με προσιτά δίδακτρα και υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, αυτά τα πανεπιστήμια αντιπροσωπεύουν μια ελκυστική επιλογή.

  1. ETH Zurich, Switzerland: Master Computer Science| 1.530 EUR
  2. EPFL, Lausanne Switzerland: Master of Science in Computer Science ή Master of Science in Computional Science and Engineering| 2.767 EUR
  3. Tsinghua University, Beijing China (Mainland): Master in Advanced Computing| 5.065 EUR
  4. University of British Columbia, Canada: Master of Science in Computer Science (MSC)| 12.005 EUR
  5. University of Waterloo, Canada: Master of Computer Science-MMath(Quantum Information)| 14.448 EUR
  6. University of Illinois Urbana Champaign, United States: Master of Science in Computer Science| 14.473 EUR
  7. Technical University of Munich, Germany: Master of Science Computational Science and Engineering| 6.000 EUR
  8. Institut Polytechnique de Paris, Palaiseau Cedex France: Master in Computer Science for Networks| 12.486 EUR
  9. Politecnico di Milano, Italy: Master Computer Science and Engineering| 7.800 EUR
  10. University Paris-Saclay, France: Computer and Network Systems| 3.701 EUR

Υποτροφίες

Μεταξύ δύο από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, το πανεπιστήμιο Stanford και το πανεπιστήμιο Oxford, φαίνεται να υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που καθιστά τις μεταπτυχιακές σπουδές προσιτές. Προσφέρουν ευκαιρίες για οικονομική υποστήριξη μέσω προγραμμάτων και υποτροφιών, ενισχύοντας έτσι την πρόσβαση σε υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης. Επιπλέον, πληροφορίες για χρηματοδότηση μπορούν να βρεθούν στις ιστοσελίδες τους. Τέλος, η σημασία των υποτροφιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς διευκολύνουν την πρόσβαση και επιτρέπουν σε φοιτητές από διαφορετικά οικονομικά υπόβαθρα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες σε αξιόλογα ιδρύματα.

Συμπερασματικά, οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στην εκπαίδευση τους με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις και τις ανάγκες του μελλοντικού τους επαγγελματικού προσανατολισμού. Προσφέρονται πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές, ανάλογα με τα ειδικά ενδιαφέρονται, χωρίς τα δίδακτρα να είναι περιοριστικός παράγοντας για την ακαδημαϊκή εξέλιξη.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!