KINITRO NGO: initiative for education

Η Ομάδα του Labyrinth of Senses είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “KINITRO”. Πρόκειται για μια Πρωτοβουλία βιωματικής Εκπαίδευσης, η οποία εκφράζει τη γυναικεία, νεανική, κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπως διαφαίνεται από το δίδυμο των ιδρυτριών της, Γκαμπριέλας Τελεκφάλβι και Αριστέας Μπισμπίκη. Οι δύο τους, έπειτα από την τετραετή επιτυχημένη πορεία του Labyrinth of Senses, βρήκαν το κίνητρο για να κάνουν το επόμενο βήμα και να δημιουργήσουν έναν κόσμο πιο προσβάσιμο προς όλους.

Η ίδρυση

Η KINITRO ιδρύθηκε με στόχο να υπογραμμίσει τις αξίες της συμπερίληψης, δημιουργικότητας και προσβασιμότητας. Θέτει νέες βάσεις στην εκπαίδευση και επενδύει σ’ αυτήν. Βασιζόμενη, λοιπόν, στις θεμελιώδεις αυτές αρχές, η KINITRO ακολουθεί τις κατευθυντήριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, προάγει την κριτική σκέψη, δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα καταρρίπτει τα στερεότυπα. “Το Labyrinth of Senses θα αποτελεί, πλέον, το μακροβιότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δείγμα της επιτυχημένης πορείας μας. Αυτό επιβεβαιώνεται από εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Στο ταξίδι του, έχει επηρεάσει πάνω από 7000 συμμετέχοντες, σε 9 χώρες διοργανώνοντας περισσότερα από 90 βιωματικά εργαστήρια. Δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανες” δηλώνουν οι ιδρύτριες.

Labyrinth of Senses

Η KINITRO δημιουργήθηκε ως απότοκο των επιτυχιών και βραβεύσεων του Labyrinth of Senses, ενός disABILITY AWAREness workshop. Απόδειξη αποτελεί η αναγνώριση του  τελευταίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη ως καινοτόμου καλής πρακτικής για την αναπηρία το 2019. Επίσης, η τίμησή του από το Impact Hub Athens, με το βραβείο “Social Impact Award 2017”. “Προσωπικό μας μέλημα, λοιπόν, είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο μονοπάτι που ήδη, εδώ και 4 χρόνια, έχουμε χαράξει. Να  συνεχίζουμε να εμπνέουμε ανθρώπους να βρουν τη σπίθα μέσα τους- Find the spark in you”. “Ο τρόπος είναι απλός” δηλώνουν. “Με τη διεξαγωγή σεμιναρίων και σεμιναριακών κύκλων, εκπαιδεύσεων και workshop σε σχολεία, αλλά και μέσω της συμμετοχής μας σε events μεγάλου βεληνεκούς και εκπαιδεύσεις εταιρειών μέσα από tailor-made Diversity & Inclusion Days,  καταφέρνουμε να επηρεάζουμε θετικά όσους ψάχνουν κίνητρο”.

Οι δύο ιδρύτριες υπόσχονται να αποτελέσουν το παράδειγμα για κοινωνική αλλαγή, μέσα από τις δράσεις του Οργανισμού αλλά “και μέσα από το παράδειγμά μας ως ομάδας, μιας και δίνουμε ευκαιρίες στα μέλη της ομάδας μας να εξελιχθούν και να συνδράμουν όχι μόνο βάσει δυνατοτήτων, αλλα και προσωπικών ενδιαφερόντων”.

Τέλος, μας ανακοίνωσαν: “Σας περιμένουμε όλους στις 11 Μαΐου στο TEDx Panteion University, όπου έχουμε τη χαρά και την τιμή να είμαστε ομιλήτριες”.

Σας προσκαλούν να μάθετε για τις δράσεις τους, αλλά και να γίνετε συνοδοιπόροι  στο ταξίδι τους για τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Ενημερωθείτε σχετικά  εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!