iED: Αρωγός επιχειρηματικότητας και ψηφιακού μετασχηματισμού

Institute of Entrepreneurship Development (iED): Λίγα λόγια για τον οργανισμό 

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) είναι ένας ερευνητικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 με έδρα την πανέμορφη Λάρισα με σκοπό να προάγει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τόσο στην εγχώρια όσο και στην πανευρωπαϊκή αγορά. Το Ινστιτούτο έχει αναγνωριστεί ως ένα πιστοποιημένο κορυφαίο κέντρο αριστείας στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα και ένας κόμβος ψηφιακού μετασχηματισμού που αναπτύσσεται διαρκώς και με ταχείς ρυθμούς, για τη διασφάλιση του μέλλοντος της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Ο στόχος του 

Με γνώμονα την πολυετή εμπειρία και του υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, το Ινστιτούτο επιδιώκει την ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας και εκπαίδευσης, στην προσπάθειά του να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε έρευνα και αγορά εργασίας και να συμβάλει στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

Οι δράσεις του 

Ο οργανισμός έχει υλοποιήσει περισσότερα από 200 εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και επικεντρώνονται κυρίως στην επιχειρηματικότητα. 

Οι δράσεις του iED εστιάζουν κυρίως στην παροχή υποστήριξης και την αναβάθμισης του ανθρώπινου κεφαλαίου των επιχειρήσεων, καθώς και στην ποσοτική και ποιοτική ανέλιξη της ανταποκρισιμότητας των εταιριών στις εθνικές, Ευρωπαϊκές ανάγκες και στις διεθνείς αγορές. 

Πλατφόρμες που υποστηρίζει

EUcalls: παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εγγράφως κερδίζοντας προτάσεις έργων και αναπτύσσοντας έργα της ΕΕ και βοηθά να εξασφαλίσετε την πρόσβαση σε σημαντική χρηματοδότηση έρευνας και καινοτομίας για να δημιουργήσετε αντίκτυπο. με στόχο να διευκολύνουμε την εισαγωγή και το ταξίδι σας στη χρηματοδότηση της ΕΕ. 

iED Academy: παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις σε εκείνους που τις χρειάζονται, από τη διαχείριση έργων της ΕΕ μέχρι και την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης στην Ευρώπη. 

Η ομάδα του 

Η επιτυχία του οργανισμού καθορίζεται από τη δυναμική της ομάδας του, το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, την κουλτούρα καινοτομίας και το συνεργατικό πνεύμα, το ευρύ δίκτυό του αλλά και την ανάγκη για συνεχή πρόοδο. 

Οι βραβεύσεις του

To Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας iED, δικαιωματικά, έχει στην κατοχή του αρκετές διακρίσεις που κατοχυρώνουν την κορυφαία και καινοτόμα διαχείριση ευρωπαϊκών έργων και την αφοσίωσή του στις αποτελεσματικές συνεργασίες για την εξέλιξη του «επιχειρείν». 

  • Το «Most Innovative EU Project Management Specialists» της CorporateVision στα Βραβεία Μικρών Επιχειρήσεων. 
  • Το «EU Project Management Specialists» στα CorporativeLiveWire Βραβεία Καινοτομίας και Αριστείας, προστέθηκαν στη συλλογή του. 
  • Το «Quality Award» της Human Resource Development Centre. 
  • Το «Best Practice Award 2020 for European Project “FEMME: Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe”» της Agência Nacional Erasmus+ Educação e Formação. 
  • Το «Winner Entity in the Inclusive Entrepreneurship Category» της Gamified Platform & Open Online Course in Social Entrepreneurship (Open Mind Project). 
  • Το «Winner Entity» της European Network of Innovation for Inclusion. 

Το Πλαίσιο Συνεργασίας των δύο οργανισμών 

Στο πλαίσιο συνεργασίας τους, οι δύο οργανισμοί έχουν ως κύριο και κοινό στόχο την ενίσχυση των νέων, τόσο σε θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, όσο και σε νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και μεταλαμπάδευσης γνώσης. 

Το Citycampus.gr με χαρά καλωσορίζει τον νέο του συνεργάτη στο δίκτυο του και οραματίζεται μια μακροχρόνια συνεργασία, βασισμένη σε γερές βάσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καινοτόμες δράσεις του νέου μας συνεργάτη μπορείτε να επισκεφθείτε: 

  • Τον επίσημο ιστότοπο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας: εδώ
  • Το επίσημο Ελληνικό portal του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας: εδώ

Καθώς και να τον ακολουθήσετε στα social media: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn & Youtube